|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
frd ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Şub 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 163 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Şub 2017 Saat 03:56 |
Doktor Bey benim dişim kırılmıştı. Şimdide 5 gündür falan kökü şiş. Çektirmeyi düşünüyorum fakat doktora gitsem antibiyotik verecek. Hem de 1000 mg lık veriyorlar.
1. 29 aylık bir kızım var ve süt emdiriyorum. Antibiyotiği içeyim mi? Kendi kendine geçer mi? 2. Dişimdeki iltahap sütümden çocuğa geçer mi? 3. Bu aralar öksürmeye başladım. Dişimden dolayı olabilir mi? 4. Birde doktor bey diş şiş olsa da olmasa da, diş çekimleri öncesinde illaki antibiyotik verilmesi ne kadar doğrudur. Şimdiden teşekkurler. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119131 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Antibiyotiklerin bebeklere bir zarari olmaz.. Ayni antibiyotikleri, 3 gunluk bebeklere bile veriyorlar, anne sutunden gecen miktardan ne olacak??? O doktorlara sorsan; "Sakin anne sutu verme " derler, sonra 3 gun sonra utanmadan bebege verirler..
|
|
![]() |
|
frd ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Şub 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 163 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Doktor bey antibiyotiğin bebeklere zararı olmaz derken, sütten geçen antibiyotiğin zararı olmaz mı demek istediniz?
Doktor bey dişteki veya vücuttaki iltahap süt emzirirken çocuğa geçer mi? Merak ediyorum da. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119131 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Disteki veya Bogazdaki iltihaplar, "Lokal" yani sadece doku uzerinde olan iltihaplardir. Bu cins iltihaplarda, "Kan sayiminda"; WBC degeri yuksektir. Kana gecme durumunda; SEPSIS denilen olay olur.. Bir hastaya; "kaninda mikrop var" diyebilmek icin, elinizde, ureme olmus bir "Kan Kulturune" ihtiyaciniz vardir..Kan kulturunde ureme tesbit edilmeden; Sepsis durumundan soz edilemez. Siz bakmayin Turkiye'deki doktorlara... Onlar her WBC yuksekligine; "Cocugunuzun kaninda mikrop var" derler.. Bu kadar ustun CAHILLIGI, ancak, "muhtesem" Turk Tip egitimi sayesinde basarabilmislerdir. Bir enfeksiyonun anne sutunden, bebege gecebilmesi icin; bakterilerin, once Kan'a gecmesi gerekir.. Sonra sut bezlerini enfekte etmesi gerekir, ancak ondan sonra, sutte bu bakteriler olabilir. Kana mikrop gectiginde, olusan SEPSIS cok agir bir tablodur, siz o zaman; zaten meme verebilecek halde olmazsiniz. Siz bakmayin, Turk doktorlarina... Onlar daha "Enfeksiyon ile Sepsis" arasindaki farki bile ogrenmekten acizdirler. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|