Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - idrar tahlili
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumidrar tahlili

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fundaxx Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fundaxx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: idrar tahlili
    Gönderim Zamanı: 20 Şub 2017 Saat 21:12
Merhaba Kadir Bey; 6 yaşındaki kızım, 4 gün önce idrar yaparken idrarın bitiminde acı duyduğunu söyledi. 
Kontrol ettiğimde altının pişik olduğunu gördüm. Ertesi gün ateşlendi. hafta sonuna denk geldiği için acile
 götürdük. Doktor Boğazı kızarmış viral bir enfeksiyon  olduğunu düşünüyorum dedi. idrardaki yanmayı
 söyleyince idrar tahlili ve kültür istedi. tahlil sonucunda lökosit:209 , eritrosit:10 Nitrit: negatif çıktı.
İYE teşhisi koydu. zimaks 100 mg antibiyotik yazdı. kültür sonucu çıkana kadar kullanın dedi.
lökositin bu kadar yüksek çıkmasını beklemiyordum falan dedi. başkada hiç bir açıklama yapmadı.
 kültür sonucunu bekleyeceğiz dedi. Tabi böyle olunca çok endişelendim. lökositin bu kadar yüksek
 çıkması çok mu tehlikeli bir şey? Böbreklerde falan bir sorun olabilir mi? 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120144
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2017 Saat 01:48
IYE teshisi yanlis!! Turk cocuk doktorlari, idrarda her Lokosit gorulme durumuna; IYE teshisi koyarlar..
IYE ile yakindan-uzakatan hicbir alakasi yok..
Lokositin yuksek cikmasi; ya Laboratuvarin Cahilligi;  Santrifuj edilmis idrarda Lokosit bakilmaz.. Ya da;
sahtekarligi.. Kasten yuksek sayi belirtiyor.
ZIRA!!!!!!!!!!!!!!  Eger; idrarda bu kadar bol Lokosit ve Eritrosit olsa idi, PROTEIN: (+) veya (++) olurdu.
Sizde; eser miktarda bile Protein cikmamasi, isin icinde bir "dumen" oldugunu gosterir..
Bu sahtekarlara kanip, telasa kapilmayin, ilac kullanmayin, hicbir dediklerine de kanmayin...
Idrar Kulturu sonucunu bile almayin, zira bu sekilde calisan sahtekar Laboratuvarlar, mutlaka disardan
bulasma dahi olsa, mikrop uretirler, sanki IYE varmis gibi rapor verirler..
Dikkat edin, hicbir sey tutturamazlarsa, tekrar (sozum ona muayene ederler) ve bu seferde, kulak
zarinda kizariklik bulurlar!!! VE "Sahtekarligin ilk Safhasi" ilaclari dayarlar!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Şub 2017 Saat 01:53
Yukarı Dön
fundaxx Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 20
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fundaxx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2017 Saat 10:51
Hocam ben tahlil sonucunu eksik yazmışım. (Referans değerlerinden farklı çıkanlara herhangi bir uyarı koymamışlar) protein 1+ , Keton 4+ ,  Bulanıklık 1+ ... Diğerleri normal. Kötü bir tablo mu? Tahlili tekrar yaptırmalı mıyım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120144
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2017 Saat 22:41
Nitrit:(-)...  Bu deger zaten IYE olmadigini ve Lokosit degerlerinin sisirildigini gosteriyor. Unutun..
Biraz okuyun ne olur!!!!!!!! Sizin gibi kandirilmis kac aile var, bir bakin...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.