Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yüzde kaşıntılı döküntü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyüzde kaşıntılı döküntü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
berlev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 153
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı berlev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: yüzde kaşıntılı döküntü
    Gönderim Zamanı: 20 Şub 2017 Saat 17:01
Değerli Hocam,

Yaklaşık dört gün evvel, kahvaltıda 1,5 yaşında ki oğlumun yediği yağda yumurta sonrası olduğunu düşündüğüm tabi tam da emin olamadığım bir tablo için sizi rahatsız ediyorum.. Size detaylı durumu yazmak isterim.

Oğlum 17 aylık, 14 kilo. Bir yaşına gelene kadar yalnızca anne sütü aldı. Dolayısıyla ek gıdalara geçişimiz biraz geç oldu. Yumurtanın beyazını vermekte ise pek aceleci davranmamıştım. Az az haşlanmış yumurta olarak veriyordum, çok az.. ama sevmediği için çok da ısrar etmemiştim. Konuyu buraya odaklayarak belki hata ediyorum, başka bir şey ile ilintili bir döküntü de olabilir. Babamız ve babaannemiz alerjik astım hastası. Bu bilgiyi de vermek isterim. 4 gündür yüzüne yayılan parçalı, kaşıntılı kabarcıklar var. Kulak içinde dahi rastladık. Dün doktora götürdük. Gıda alerjisi olduğunu söyleyip Zyrtec ve hipokort verdi. Zyrtec şurup akşam bir çay kaşığı kadar, krem ise akşam ve sabah sürülmek üzere.. Hali hazırda emzirdiğim için bana da diyet verdi, oğluma da süt ve süt ürünü, yumurta yasakladı bir süre. Bir de kaşıntı için jel verildi.
Döküntüler dört gündür artan oranda yüzünün çeşitli yerlerine yayıldı. Boynunun altında bile tek tük var.. 
Benim sizin yardımınıza ihtiyacım var.. Resimlerini ekliyorum hocam.. Bana siz ilaç yazabilirseniz, ben onları kullanmak ve söylediklerinizi yapmak isterim. 

Not: Geceleri de mümkün mertebe çok örtmeyip, terlemesine mani olmam söylendi. Nasıl hareket etmeliyim?

Düzenleyen berlev - 01 Mar 2017 Saat 12:17
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118140
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2017 Saat 01:17
Soylenenlerin hepsi yanlis!!. Bu dokuntuler, tamamen sicak etkisi olan "isilik" dokuntuleridir, Her gun
banyo yaptirin, basi terlemeyecek kadar giydirin ve odasi serin olsun.. Bu ter etkisi ile soyulacak olan deri, dokulup alttan yeni deri gelene kadar bu manzarayi goreceksiniz.
Cok pullanma-kuruluk olursa, cok ince bir tabaka halinde, kullandigi pisik kreminden surun.

Yukarı Dön
berlev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 153
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı berlev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2017 Saat 11:54
Değerli Hocam,

Yukarıda ki tablo için daha önce görüşte bulunmuştunuz. Ben size sonrasında gelişen durumu özetlemek isterim.
Bu arada oğlum şu an diş çıkarma evresinde, bunu belirtmeyi unutmuşum.
Sizin post'unuzdan sonra o gün dediğiniz gibi duşunu aldırdım, gece ve gündüz serin tutmaya çalıştım. Yüzünde ki
kabarcıkların irileşip, sıcacık hale gelmesini de pek önemsemedik ilk etapta. Ancak ertesi sabah kahvaltısından sonra
bez değiştirirken kabarcıkların, el ve ayak ayaları dahil her yere yaygın şekilde yayıldığını gördük. Doktora tekrar
gitmeye karar verdik, kendi yanlışımızdan ötürü bir hata yapıyor olabilme düşüncesiyle. Doktor ilaçları yenileyip bir de
antibiyotikli krem verdi, özellikle yüzü için. Çocuk kaşınırken bir kaç yerini yırttığı için de kaşıntı önleyici kremi
yine kullandık. İdrar ve kaka tahlili yapıldı. Ek'te onları da göndermek isterim.
Hocam, ben o süreden beri her türlü süt ürününü kendim de dahil kestim zaten. Sürekli enginar karışık sebze çorbaları
ile besliyorum. Ancak bu kaşıntılar ve kabarıklıklar vücudunda hala var. (kremlerden sonra yüzündekiler yavaşça azaldı)
Dahası local olarak tekrarlıyorlar. (Başının arkasında ense üstü ve boynunda belirmiş sabah, yırtar gibi kaşıyor)
Hocam kan tahlili falan mı yaptırsak? Yoksa gerçekten basit bir isilik olayı olabilir mi? Büyükler diştendir diyor..
Ama tüm vücuda yayılmış sıkıntılı bir döküntüyü de açıkçası dişe bağlamak istemiyorum.
Bir kez daha bizi değerlendirebilir misiniz? Bir hata yapıyorsak, düzeltmek istiyoruz. Biz evhamlı, doktor bizden evhamlı.
İdrar tahlilini görüp, böbrek taşına ve acil sünnete getirdi olayı, bunu da anlamadık..
Kortizonu kesti ama yine başlamayı düşünüyor.. Baba ve babaannenin alerjik astımı ile de çok bağlantılı buldu.. Zyrtec şurup
devam, 5 damla Bakso, kaşıntı kremi devam edin dedi).
Sizin youmunuzu duymayı çok istiyoruz.. İsilik olabilir mi bu tablo? Yoksa başka bir tahlile ihtiyaç var mı?

Düzenleyen berlev - 01 Mar 2017 Saat 12:16
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118140
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2017 Saat 20:37
ISILIK!!  Dananin altinda, buzagi aramanin bir faydasi yok... Siz bu sekilde her gittiginizde, tahlillerin
sayisi artacak, tedaviler iyice abartili hal alacak.. Bunlar; " Kargadan baska kus, Allerji'den baska bir
hastalik" bilmezler.
Goruyorsunuz; Laboratuvarin, "Laf olsun diye" yazdigi: 1-2 lokosit'i bile enfeksiyon zannedecek kadar
ahmaklar.. Oturun oturdugun yerde, diyet filan da gerekmez..

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.