Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kaka problemimiz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKaka problemimiz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gunes05 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 744
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gunes05 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kaka problemimiz
    Gönderim Zamanı: 20 Oca 2017 Saat 20:01
Merhaba hocam onceki yazilarinizi okudum bizim problemimiz kakada ip seklinde kan gormemiz.siz sık beslwnmekten demistiniz ben saatte 1 emziriyrdum son 1 haftadir 2 saate yukselttim.kizim 4 ay 15 gunluk.2850 gr dogdu suan 7000 gr.2 aylikken ilk gorduk ben takip etmek istedim 1 ay kakamizda problem yoktu daha sonra tekrar 1 veya 2 bezde gordum.en son gecen hafta tekrarladı.sizin yazılarınızı okudum besleme aralıgını uzattım.bu arada sut urunleeinide tukettım.1 hafta bir sorun olmadı kakada bugun 3 kere kaka yaptı.ilk 2 kaka da bir sey yoktu son bezimizde yine kırmızılık vardı.
Gecen hafta cumrtesi kaka tahlili yaptık 
Sonuc : 2,3 lökosit 3,4 eeitrosit gizli kan pozitif( o bezde kırmızılık vardı)
pazrtesi tekrarladık testi 
Sonuc ; lökosit eritrosit negatif gizli kan negatif( o bez normaldi)
ben bu hafta kaka düzelince sizin dediiğinz gibi fazla beslenmekten demiştim ama bugun 3. Bezde bunu görünce size danısmak istedim ne yapmalıyız ? Tesekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118705
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2017 Saat 20:07
4 saat aralarla besleyin..
Asiri fazla beslemissiniz... O yuzdende; 600gram eksik dogdugu halde, simdi; 300gram fazlasi var..
O gordukleriniz kan degil.. Ure kristalleri..
Sakin diyet filan uygulamayin.
Yukarı Dön
Gunes05 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gunes05 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2017 Saat 20:15
Hocam sadece anne sütü alıyor 4 saat uzun bir aralık degil mi?
Siz bie yazınızda da demiştiniz üre kristallerini bunlar idrardan geçmez mi? Bunun için bir sey yapmak gerekir mi
Alerjik olsaydı bugun kü bütün bezlerinde mi olması gerekirdi kırmızı iplikçiklerin?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2017 Saat 20:21
Bu yasta zaten hicbir seye karsi allerji olamaz.. Eski mailleri okuyun.
Acikip, meme isteyinceye kadar vermeyin..
Yukarı Dön
Gunes05 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gunes05 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2017 Saat 20:23
İlk tahlil sonucundagizli kanın pozitif cıkması ve eritrosit çıkması hikaye mi yanı laborantlar kanla kristalleri ayırt edemiyor mu? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2017 Saat 20:28
Eski mailleri okumuyorsunuz, ondan sonrada suallerinizin sonu gelmiyor...

"Kakada; "Gizli kan "testi, meme emen bebeklerde yapilamaz... Zira anne memesinden gecen 1 damla
kan bile Tesi:(+) yapar..
Bu testin yapilmasi ve bu sekilde sonuc vermeleri:  "Tamamen duygusal" dir!!
O zaman bende size sorayim???  Ikinci Test niye:(-) cikti??? Bir defa kanama olsa, iki gunde duzelmez..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Oca 2017 Saat 20:34
Yukarı Dön
Gunes05 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gunes05 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2017 Saat 20:36
İlk tahlil sonucundagizli kanın pozitif cıkması ve eritrosit çıkması hikaye mi yanı laborantlar kanla kristalleri ayırt edemiyor mu? 
Yukarı Dön
Gunes05 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gunes05 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2017 Saat 20:41
Çok haklısınız doktor bey 2 gun arayla sonuc tamamen degişik bu ilte bizi tereddüte düşüren.ben doktora bile gitmeyi düşünmüyrdum bu saçma tahlil sonucundan sonra.bir hafta sonra tekrar o iplikçikleri görünce ikileme düştüm.bu yüzden size danıştım.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.