|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
erhazan ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Oca 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 240 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Oca 2017 Saat 13:25 |
Iyi gunler hocam, 17 aylik oğlumu emzirmeye devam ediyorum. 1 yil sonra yeni bir gebelik planliyoruz ve folic asit kullanimina baslamak istiyorum. Eczaci Folic 1 adinda bir ilac vermis ama emzirme doneminde kullanimi uygun mudur? Prospektusunde emzirme doneminde doktora danisilmadan kullanilmamasi gerektiği yazili. Teşekkürler. .
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117900 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ispanak, Pazi, Marul gibi genis yaprakli bitkilerden yiyorsaniz, "Folik Asit" almaniz gerekmez.. Her bir halt icin ilac almaniz gerekmez. Doktorlarin ve Ilac firmalarinin gazina gelmeyin.
|
|
![]() |
|
mevsimrüzgarı ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2014 Durum: Aktif Puanlar: 381 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mevsimrüzgarı
hocam hamilelikte bazı doktorlar ısrarla vitamin yazmaya çalışıyor ben de yeterince meyve sebze yiyorum vitamin istemiyrum demiştim tersleyip keyfin bilir demişti.peki bu folik asite ne kadar yediğimizde ihtiyaç duymayız? hamilelik boyunca düzenli tüketmemiz gerekir mi?
bir de meyvelerdeki şeker anlatıldığı gibi çok zararlı mı artık modern tarım yöntemleri ve böcek ilaçlarının çok kullanılmasıyla neredeyse tükettiğimiz meyvelerin bize yararı yokmuş bu meyve şekeri karaciğer yağlanmasına sebep oluyormuş tablo bu kadar korkutucu mu ? meyveyi yemek yerine öğün olarak bile yiyebilirim o kadar düşkünüm çocuğum da aynı şekilde bunları duyunca tedirgin oldum biraz. aydınlatırsanız çok sevinirim.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117900 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hamilelik boyunca, Folic Asit almanizin bile bir ise yaramaz.. ZIRA, olusacak "Omurilik anomalileri", hamileligin ilk ayinda olusur... Alinacaksa, hamilelikten cok once alinmasi gerekir.. Seker hakkinda uydurulan yalanlara inanmayin.. Soyledikleri "1" yalan, "40" yalan getirir.. Once Fruktoz zararli diye basladilar, sonra butun meyvalarda, Glikoz yaninda, Fruktoz oldugunu 5 senede ogrenebildiler, simdi de butun meyvalar zararli demek zorunda kaliyorlar... Bu palavraci Proflara inanmayin.. Bunlar; Allahin nimetlerine bile laf edebilecek kadar gozleri donmus insanlar.. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|