Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Folic 1 hakkinda
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumFolic 1 hakkinda

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
erhazan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 240
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı erhazan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Folic 1 hakkinda
    Gönderim Zamanı: 17 Oca 2017 Saat 13:25
Iyi gunler hocam, 17 aylik oğlumu emzirmeye devam ediyorum. 1 yil sonra yeni bir gebelik planliyoruz ve folic asit kullanimina baslamak istiyorum. Eczaci Folic 1 adinda bir ilac vermis ama emzirme doneminde kullanimi uygun mudur? Prospektusunde emzirme doneminde  doktora danisilmadan kullanilmamasi gerektiği yazili. Teşekkürler. .
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117900
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2017 Saat 19:26
Ispanak, Pazi, Marul gibi genis yaprakli bitkilerden yiyorsaniz, "Folik Asit" almaniz gerekmez..

Her bir halt icin ilac almaniz gerekmez. Doktorlarin ve Ilac firmalarinin gazina gelmeyin.
Yukarı Dön
mevsimrüzgarı Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif
Puanlar: 381
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2017 Saat 15:28
hocam hamilelikte bazı doktorlar ısrarla vitamin yazmaya çalışıyor ben de yeterince meyve sebze yiyorum vitamin istemiyrum demiştim tersleyip keyfin bilir demişti.peki bu folik asite ne kadar yediğimizde ihtiyaç duymayız? hamilelik boyunca düzenli tüketmemiz gerekir mi?
bir de meyvelerdeki şeker anlatıldığı gibi çok zararlı mı artık modern tarım yöntemleri ve böcek ilaçlarının çok kullanılmasıyla neredeyse tükettiğimiz meyvelerin bize yararı yokmuş bu meyve şekeri karaciğer yağlanmasına sebep oluyormuş tablo bu kadar korkutucu mu ?
meyveyi yemek yerine öğün olarak bile yiyebilirim o kadar düşkünüm çocuğum da aynı şekilde bunları duyunca tedirgin oldum biraz. aydınlatırsanız çok sevinirim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117900
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2017 Saat 19:40
Hamilelik boyunca, Folic Asit almanizin bile bir ise yaramaz.. ZIRA, olusacak "Omurilik anomalileri",
hamileligin ilk ayinda olusur... Alinacaksa, hamilelikten cok once alinmasi gerekir..

Seker hakkinda uydurulan yalanlara inanmayin.. Soyledikleri "1" yalan, "40" yalan getirir..
Once Fruktoz zararli diye basladilar, sonra butun meyvalarda, Glikoz yaninda, Fruktoz oldugunu 5
senede ogrenebildiler, simdi de butun meyvalar zararli demek zorunda kaliyorlar...
Bu palavraci Proflara inanmayin..
Bunlar; Allahin nimetlerine bile laf edebilecek kadar gozleri donmus insanlar..

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.