Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sık İdrar yapma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSık İdrar yapma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 289
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sık İdrar yapma
    Gönderim Zamanı: 31 Ara 2016 Saat 12:59
İyi günler doktor bey,

Kızım 22 aylık, bugün sabah 07-13 saatleri arası  7 kere çiş yaptı, uyudu şimdi. Temizliyorum bağlıyorum 1 saat geçmeden tekrar yapıyor, doktora gitsek enfeksiyon der. Başka sıkıntısı yok, kesik kesik mi yapıyor bilmiyorum ama az ve sık yapıyor. Önceden geceleri de yapmazdı 1-2 aydır geceleri de yapıyor. Uyumadan önce 200ml kadar süt içiyor, gün içersinde su mandalina suyu da içiyor ama bu kadar sık yapması normal mi? Önlem olarak yaban mersini yedireyim mi?

Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118542
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2016 Saat 18:29
Atesli devrede; HER COCUKTA,  nabiz arttigi icin, bobreklerden daha fazla kan suzulur ve daha fazla idrar
suzulur.. Normaldir.

Yukarı Dön
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2016 Saat 23:04
Hocam kızımda ateş yok. Herhangi bir sıkıntısı da yok, 3 aylıkken de böyle bir durum olmuştu, o zaman sizi tanımıyordum, malesef doktora gittik enfeksiyon dedi antibiyotik verdi, şimdiki durumunda ateş yok, huzursuzluk da yok, ama sık idrar yapıyor, soğuktan mı (evimiz çok sıcak değil, kızım da terlemiyor pek) , içtiğinden mi bilemedim. Sebebi ne olabilir sık ve az idrarın?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2017 Saat 04:09
Bu miktarlarda alinan sivi bir hastalik belirtisi degildir.
Eger hala suphede iseniz, gunluk idrar miktarini toplayip, kac ml oldugunu bana yazin.

Yukarı Dön
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2017 Saat 08:53
Anladım hocam, idrar biriktirme zor biraz, 1 gün boyunca uyuması lazım, çok hareketli kızım. İdrarın rengi su gibi, enfeksiyon değildir diye düşünüyorum. Dün sabah 7 den gece 12'ye kadar 16 kere yaptı.Çok sık yapmasına kafayı takıyorum, değiştiriyorum 1 saat içinde bir daha yapıyor. Giren sıvı fazla, biz ne içersek istiyor, ev de serin ama bu durum normal mi bilemiyorum. Böbrek sıkıntısı ya da şeker hastalığını nasıl anlarız? 

Düzenleyen antipc - 01 Oca 2017 Saat 09:02
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2017 Saat 19:33
Boyle cok su icme ile giden  1 tane hastalik vardir..
Diabetes Insipitus denir.. (Tatsiz Diyabet de denir), bildiginiz seker hastaligi ile bir ilgisi yoktur. Hipofiz
bezinden ADH salgisinin olmadigi durumdur.Bu hastalikta ta, cocuk gunde, 10-20 litre su icerler

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.