|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
antipc ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Tem 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 289 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Ara 2016 Saat 12:59 |
İyi günler doktor bey,
Kızım 22 aylık, bugün sabah 07-13 saatleri arası 7 kere çiş yaptı, uyudu şimdi. Temizliyorum bağlıyorum 1 saat geçmeden tekrar yapıyor, doktora gitsek enfeksiyon der. Başka sıkıntısı yok, kesik kesik mi yapıyor bilmiyorum ama az ve sık yapıyor. Önceden geceleri de yapmazdı 1-2 aydır geceleri de yapıyor. Uyumadan önce 200ml kadar süt içiyor, gün içersinde su mandalina suyu da içiyor ama bu kadar sık yapması normal mi? Önlem olarak yaban mersini yedireyim mi? Teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118542 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Atesli devrede; HER COCUKTA, nabiz arttigi icin, bobreklerden daha fazla kan suzulur ve daha fazla idrar suzulur.. Normaldir. |
|
![]() |
|
antipc ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Tem 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 289 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam kızımda ateş yok. Herhangi bir sıkıntısı da yok, 3 aylıkken de böyle bir durum olmuştu, o zaman sizi tanımıyordum, malesef doktora gittik enfeksiyon dedi antibiyotik verdi, şimdiki durumunda ateş yok, huzursuzluk da yok, ama sık idrar yapıyor, soğuktan mı (evimiz çok sıcak değil, kızım da terlemiyor pek) , içtiğinden mi bilemedim. Sebebi ne olabilir sık ve az idrarın?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118542 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu miktarlarda alinan sivi bir hastalik belirtisi degildir. Eger hala suphede iseniz, gunluk idrar miktarini toplayip, kac ml oldugunu bana yazin. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Anladım hocam, idrar biriktirme zor biraz, 1 gün boyunca uyuması lazım, çok hareketli kızım. İdrarın rengi su gibi, enfeksiyon değildir diye düşünüyorum. Dün sabah 7 den gece 12'ye kadar 16 kere yaptı.Çok sık yapmasına kafayı takıyorum, değiştiriyorum 1 saat içinde bir daha yapıyor. Giren sıvı fazla, biz ne içersek istiyor, ev de serin ama bu durum normal mi bilemiyorum. Böbrek sıkıntısı ya da şeker hastalığını nasıl anlarız?
Düzenleyen antipc - 01 Oca 2017 Saat 09:02 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Boyle cok su icme ile giden 1 tane hastalik vardir.. Diabetes Insipitus denir.. (Tatsiz Diyabet de denir), bildiginiz seker hastaligi ile bir ilgisi yoktur. Hipofiz bezinden ADH salgisinin olmadigi durumdur.Bu hastalikta ta, cocuk gunde, 10-20 litre su icerler |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|