|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sedauney ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ara 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 22 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Ara 2016 Saat 16:21 |
Kadir Hocam merhaba,
Eski yazılarınızı, verdiğinizi tüm cevapları okumaya çalıştım ama şu soruma bir yanıt bulamadım. 2,5 yaşındaki oğlum bu yıl kreşe başladı ve hastalandı. Haftalarca iyileşmedi ve sonra dayanamayıp doktora gittik ve herkes gibi biz de antibiyotik kullanma, alerji ilacına başlama gibi hatalarda bulunduk. (İki kere birer hafta antibiyotik kullandım, öksürük şurubu ilk hafta levopront sonra sadece zyrtec) Ama bir çocuğun soğuk algınlığı mikrobunu diğer çocuklar iki üç haftada yenerken aylarca yenememesinin bir sebebi olmalı. Bana alerjik bünyeli çocuk açıklaması yapılıp, singulair verildi. Berbat bir ilaç, çocuğu canavara çevirdi, iki günde kestim. Ama alerjiyi baskılamazsak bu çocuk hep hasta olur, diğer çocuklar grip olur iki günde kalkar seninki aylarca yatar ya da ilerde astım olur diyen doktorun sözleri de kulaklarımda Tavsiyelerinizi bekliyorum Teşekkürler |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118114 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Turk doktorlari; her oksuren cocuga; Allerji veya Astim derler... "Allerjik bunyeli" demek: Hayatinin ilk senelerinde, asiri steril bakilmis, hic mikroplarla karsilasmamis cocuk demektir. Bu tip cocuklarda, Allerji ilaclarinin kullanimi veya antibiyotiklerin kullanimi durumu daha kronik hale getirir. Bu sebeple, evde abisi-ablasi olan kucuk kardesler, cok kucuk yaslarda bu mikroplarla karsilastigi icin, onlar okulda daha az ve kisa hastalanirlar. Ayni sekilde; kucuk yaslarda sokaga salinan koylu bebelerinde oldugu gibi; senelerce suren , "sumuklu" devre sonunda, mukemmel bagisikliklari gelisir. Yapabileceginiz bir sey yok, bu hastaliklarla karsilasip, kendi antikorlari(bagisiklik maddeleri) olusana kadar bekleyeceksiniz. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Ara 2016 Saat 20:23 |
|
![]() |
|
sedauney ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ara 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 22 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Peki size açıkça sorsam, bu teori doğru olamaz mı? Bazı çocuklar alerjik bünyeli oldukları için üst solunum yolları hassas olur ve soğuk algınlığı mikrobuna daha kolay yakalanırlar. Hastalık çok uzun sürer, hatta iki hastalık arası o kadar yakındır ki hiç geçmiyormuş gibi gelir. Alerjik yürüyüş başladığında, baskınlanmazsa astım riski vardır.
Basit soğuk algınlığınlığının en azından bir hafta tam olarak geçmesi gerekmez mi? Ben de sizi ve içgüdülerimi dinleyip önemsememek istemekle birlikte, astımla geçen çocukluğumu ve alerjik nezleyle geçen hayatımı düşünce gerçeklik payı olan bir yanı olabilir mi bu teorinin diye düşünüyorum. Alerji ilaçlarının kötü etkisi nedir sizce? Teşekkürler Bu Bir |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118114 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Allerjik bunye diye bir sey yoktur. Bu "TERIM" daha ziyade, bebekliginde ve ilk 4 yas icinde; asiri steril/temiz bakilmis ve her ateslendiginde, antibiyotik kullanmis cocuklarda gorulen durumdur.. Bu sebeple, boyle cocuklarin bagisiklik sistemleri hic onceden boyle bir tecrubeleri olmadigi icin, hastaliklara bu sekilde asiri ve uzun tepki verirler. Allerji ile Astim arasinda kurulmaya calisilan bag yanlistir.. Astim olacaksa, olur... Hic bir sekilde onlenemez. Astim, bir gun aniden; "Astim Krizi" ile baslar ve o sekilde teshis konulur.. Oyle 2-3 gun oksurdu diye Astim teshisi konmaz, sahtekarliktir. Ayrica da; hakiki Astim hastaligi hayat boyu devam eder. Turkiye'de teshis edilen Astimlilar gibi, 7 yasindan sonra iyilesmezler.. Iyilesenlerin TAMAMI; yanlis teshis ve acemi doktor kurbanlaridir.. Ayni sekilde; Astim olmayacak bir sahsa, ne kadar kotu ( ve yanlis) tedaviler verseniz; Astim yaratamazsiniz. Eger, sizin Astim sikayetleri simdi olmuyorsa, sizde zamaninda kaziklanmissiniz demektir. Eylul ayindaki mailleri okuyun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Ara 2016 Saat 18:53 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|