Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - klebsiella oxytoca, sonda
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumklebsiella oxytoca, sonda

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Özlem1967 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Özlem1967 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: klebsiella oxytoca, sonda
    Gönderim Zamanı: 25 Ara 2016 Saat 11:08

adir bey merhaba, bebeğim doğmadan önce sizin yazılarınızı okumaya başladım. Şu anda 5,5 aylık olan oğlumun 2,5 aylık kontrolünden beri yaşadığımız bir sıkıntı nedeniyle değerli görüşlerinizi almak isterim. 

Oğlumun bezinde 2,5 aylıkken bir iki kere iltihap görünümlü  bir akıntı gordum. Bundan bağımsız olarak bir de daha önce kokmayan bezinde de hafif bir koku aldım. Doktor kontrolü de gelmiş olduğu için hemen gittim.  Doktor, oğlumun kliniği iyi olduğu için tahlile gerek duymadığını belirtti. Benim ısrarım sonucunda bizi devlet hastanesinin çocuk aciline yönlendirdi ve orada hem idrar hem de kaka tahlili yapıldı. Sonuçlarda kaka temiz çıkarken idrar da 10-15 lökasit görüldü. Bunun üstüne bize suprax adlı antibiyotiği verdiler. Ve bir de idrar kültürü istediler. Kültür sonucunda da  klebsiella oxytoca mikrobu 10000 koloni üredi şeklinde verildi. Ben idrar tahlilindeki nitrit değerinin negatif olması ve oğlumun ateşi ve kusması olmaması nedeniyle ilacı kullanmadım. Biz bir kere daha kültür verdik yine ayni sonuç çıktı doğal olarak. Bu kez bizi çocuk nefrolojisine yönlendirdiler. Bu tahlillerin hepsi torba ile alındı. Oraya gittiğimizde yapılan tahlillerin onlar için bir şey ifade etmediğini sonda ile tekrar idrar almaları gerektiğini söylediklerinde ben buraya kadar dedim ve oradan ayrıldım. 

Arada hiç tahlil yaptırmadım. Gittiğimiz doktor kilo alımı ve boy uzamasının normal olduğunu söyledi. Eğer enfeksiyon olsaydı büyüme olmazdı diye içimizi rahatlattı. Baska bir doktor (özelde) ile en son 3 gün önce yaptırdığım idrar tahlilinde ise oğlum 5 ay 10 günlük olduğunda ) :

Lökasit 15-20

Eritrosit 0-1

Epitel hücresi 0-1 sonucunu aldık. Nitrit yine negatifti.  Ayrıca Demir kullanımına gerek olup olmadığı için hemogram yapıldı. Onun sonucu da şu şekilde(ref. aralığından farklı çıkanları yazdım):

Eritrosit ( RBC). 4,78  ref. aralığı: 3,5-4,7

%Nötrofil. 16,9  ref. aralığı: 43-65

%Lenfosit. 74.1 ref. aralığı: 25-40

Bunlar üzerine doktor sonda ile idrar tahlili almamızı önerdi. Çok geç kalmayalım diyerek. 

Aynı zamanda oğlum şu anda 6 kg 560 gram ve 69 cm. Sadece anne sütü verdim. Doktor kilo olarak biraz düşük olduğumuzu söyledi. Ek gıdaya kısmen başladık iki gündür. İlk üç ay yaklaşık 800 gram kilo aldık.  Dördüncü aya geldiğimizde 600 gram aldık. Bu ay ise 460 gram aldık. Her ayın iki haftasını çoğunlukla daha sulu bir kaka ile geçiriyoruz. Ve bu dönemlerde tırnaklarının çok yavaş uzadığını fark ettim. 

Bu süreci göz önüne aldığınızda oğlumun sıkıntısına dair yorumunuz nedir. Ve erkek bebek için sonda işlemine şu koşullarda gerek var mıdır? Umarım durumu özetleyebilmişimdir. 

Saygılar. 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117982
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2016 Saat 19:43
Siz resmen ARANIYORSUNUZ!!!
1- Erkek cocuklarinda, IYE olmaz.. Ne diye bu sahtekarlara israrla gidiyorsunuz??
2- IYE diyebilmek icin; Koloni sayiminin, 100,000'den fazla olmasi gerekir.. 10,000 koloni uremesi, zaten
disardan bulasma oldugunun isaretidir.
3- Kesinlikle hicbir zaman IYE gecirmemis!! SAKIN sonda filan sokturmayin..
4- Anemisi de YOK!!  Niye bu kadar cok kurcalatiyorsunuz ki!!  Sizde de, kabahat yok degil!!
5- Muntazam kilo almasi yeterlidir. Buyume cetvelleri, 3,5 kilo doganlara goredir..

"...Ve bu dönemlerde tırnaklarının çok yavaş uzadığını fark ettim.."   Neye gore???

"...Gittiğimiz doktor kilo alımı ve boy uzamasının normal olduğunu söyledi. Eğer enfeksiyon olsaydı
büyüme olmazdı diye içimizi rahatlattı."
Dogru soylemis!! Siz bu doktor ile devam edin..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Ara 2016 Saat 19:44
Yukarı Dön
Özlem1967 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Özlem1967 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2017 Saat 23:35

Kadir bey teşekkür ederim cevabınız için. Bize enfeksiyon olmadığını söyleyen doktorumuz doğum iznine ayrıldı. Bir seneden önce kendisine ulaşamayacağız maalesef. 

Diğer doktorların ise teşhis koyamayıp yaptıkları yönlendirmeler de beni acaba bir şeyi mi var diye düşündürttü. Sondayı da, enfeksiyonu da, tırnak uzaması ve boy kilo meselesini de hep ortaya çıkaran onlar oldu. Ama dediğiniz gibi ben de zorladım. Geç cevap yazmamın sebebi bir idrar kültürü daha vermiştik onun sonucunu bekledik. Sonuç yine 100.000 koloni üredi şeklinde çıktı. Daha öncekiler de 10.000 değil hep 100.000 koloni olarak çıkmıştı. Ne eksik ne fazla. Tabi ben sizin genel görüşlerinize, biraz da kendime ve oğlumun durumuna dayanarak ilaç kullanmamıştım. 

Bu son doktor üreme olduysa çocuk nefrolojiye gitmemiz gerektiğini söyledi. Bir de sünnet yaptırırsak enfeksiyonun ortadan kalkacağını söyledi. Biz de şu anda yaptırmayı düşünmediğimizi söyledik. O da terramycın adlı göz merhemini verdi, sünnet derisine sürmemiz için. 

Şimdilik bu tedaviyi uyguluyoruz. Size sormak istediğim bu tedavi yeterli olur mu, idrar tahlilinde sürekli çıkan lökasit giderilebilir mi ve idrar kültürü sonuçlarının hep 100.000 koloni olarak çıkması bize bir sorun yaratır mı ileride?

Teşekkürler

Saygılar

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117982
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2017 Saat 03:49
O; "100,000 koloni " cikmasi, tamamen "duygusal"!!! 
Sakin hicbir Kremi kullanmayin ve dedikleri hicbir seyi yapmayin... Sizi bir defa kandirmaya muvaffak
olurlarsa,  arkasi gelmez..
Siz kendi idrarinizi , oglunuzun idrari diye verin, onda bile 100,000 koloni uretirler ..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.