|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
dilekpolatt13 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Oca 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 79 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dilekpolatt13
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Ara 2016 Saat 19:54 |
Hocam iyi akşamlar. Kızım 7 yaşında 21 kg.3 gün önce ateş oksuruk ve bulantı başladı.burnu da tıkalı olunca domuz gribidir diye düşündüm.ateş en fazla 39.8 oldu ve ateşine müdahele etmediğim halde gece halusinasyon gördü. 15-20 dk anlamsız konuştu ve bakislari anlamsizdi.hemen üstünü soyup yüzünü yıkadıktan sonra ateşi 37.5 tu.1.bu geçirdiği havale miydi?2.ateş tekrar yukselince az önce acile götürdüm boğazının beyaz olduğu tonsilit olduğunu söyleyerek antibiyotik iğne yaptılar. Ikna olmadik başka bir doktora daha gösterdik o da macrol yazdı. Benim korkum Strep enfeksiyonu mu değil mi penisilin iğne tedavisi mi gerekir macrol da iş görür mu?grip değilse bulantı olunca Strep a demek oluyor galiba.bugün dili beyaz ve hafif koku var ağizinda tahlil yapmadiklari için kararsız kaldık hocam.çok sağolun tesekkurler
Düzenleyen dilekpolatt13 - 22 Ara 2016 Saat 20:24 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117927 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu yasta havale olmaz!!! Siz bakmayin Turk doktorlarina, firsatini bir bulsalar, sizi hemen EEG, Tomo, US olmadi, MR ellerinde ne varsa hepsine sokarlar, onlardan uzak durun. Ates yaninda, agizda resmen les kokusu olur, ve dil ustunde kirli beyaz-sari pas tabakasi olur. Bunlarin yaninda; bulanti/kusma olursa Strep-A Testi gerekir. Anladigim kadari ile sizde bunlarin hicbir yok, basit Grip geciriyor, sakin Antibiyotik vermeyin. EGER: Streptokok olsa idi, ilk igneden 12 saat sonra, cocukta HICBIR SEY kalmazdi.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Ara 2016 Saat 05:46 |
|
![]() |
|
dilekpolatt13 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Oca 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 79 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dilekpolatt13
4. Gun ateş devam ediyor hocam.gece yine aglayarak uyandi ve halusinasyon olayi tekrar etti cok korktuk.boğazında iltihabinin tek yönlü olduğu ve bademcigin benek benek olduğu söylenmişti.acaba enfeksiyoz. Mononukleoz mu geçiriyor (4 gündür yüksek ates+halusinasyon +tonsilit)? Bunu kesinlestirmek için bugün ne yapıp edip tahlil isteyeceğim.yoksa antibiyotik verip yolluyorlar.ağızdaki koku les gibi değil aynı zamanda.size yazıcam sonuçları hocam .
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dilekpolatt13
Hocam ateş bugün biraz düştü. Tahlil sonuçlarını yukleyemedim ama butun degerler normal.dün ateşli iken tahlil yapmadilar bugun hafif atesli iken ve dun acilde yapilan bir defa antibiyotik iğneden sonra WBC düşmüş olabilir mi yine de macrol devam etmeli miyim?tahlili dun yapmadiklari icin ben de ikilemde kaldim.WBC 8.9 .tesekkurler
Düzenleyen dilekpolatt13 - 23 Ara 2016 Saat 17:48 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117927 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Tek tarafli bademcik; KESINLIKLE, "Enfeksiyoz Mononukleoz" belirtisidir.. Hayal gormeleride bu hastalikta gorulen; "Alice in Wanderland Sendromu" arazlarindan biridir. Denge bozuklugu ve mesafe tayininde bozukluklar sik olur. Turk doktorlarina soylemeyin, Tomo, EEG, MR yaptirmadiklari test kalmaz.. WBC degil MONO degerine bakin, MONO yuksek ise, kesinlikle E.M. dur.. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dilekpolatt13
http://i.hizliresim.com/5LD98z.jpg
Hocam geçen salı başlayan yüksek ateş oksuruk ve bulantı tablomuz dün itibari ile geriledi fakat başından beri devam eden hayal görme ve korku durumu hemen hemen her gece devam etmekte.bu durum yaşandığı zaman gece uyku arasında ve ter içinde buluyorum kızımı. Bir süre korkuyorum deyip ağlıyor ve bakışları anlamsız geliyor 5 dakika boyunca sürüyor kendine gelmesi neden korktugunu aciklayamiyor daha sonra duzelince neden boyle oluyorum diyor.biz de korkuyoruz hocam ilk defa böyle oluyor.EM olabilir diye pek onemsemedim bu durumu ama mon degeri normal görünüyor. Endiselenecek bir durum var mı hocam teşekkürler. Düzenleyen dilekpolatt13 - 27 Ara 2016 Saat 23:40 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Mono degeri dusuk. Coxsackie olabilir.. Onemli bir sey degil.. BU virus da, EM gibi, bu sendromu yapabiliyor. Hepsi kendiliginden duzelecek.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|