|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
benay ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kas 2014 Konum: çanakkale Durum: Aktif Değil Puanlar: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2016 Saat 17:24 |
Hocam 22 aylık kızım konuşmaya başlamıştı sut mama falan demeye, şimdi toptan bıraktı. Bazen nakaratı gukguk kukulu gibi basit nakaratlı şarkıları söyletebiliyorum. Seslenimce genelde bakmaz ama duymadığından değil, sokak kapısının anahtarla açılma sesini yan odadan duyup babası geldi diye kapıya koşar. Vücut parçalarından hiçbirini gosteremiyor, şarkılı ayna karşısında vb denedim olmuyor bir turlu. Oyunlarda 6lı bultak kovayı yapıyor, ayılarına yemek yediriyor su içiriyor gibi oyunlar oynuyor. Ben çalışıyorum haftada 3gun, o gunlerde evde bakıcı veya babasıyla kalıyor. 2saatten fazla tv izletmeyim diyorum ama marifet gibi bütün gün babytv seyrettirdiklerini soyluyorlar, engelleyemiyorum. Gelişimi geri mi? Sertifikalı yaşına uygun bir kreşe göndermem gelişimi açısından daha mı iyi olur?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119707 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 yasi bitirmeden; bir "konusma bozuklugundan" soz edilemez... Nokta!!!
|
|
![]() |
|
benay ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kas 2014 Konum: çanakkale Durum: Aktif Değil Puanlar: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Konuşmadan ziyade merak ettiğim, basit komutları bile anlamaz hale gelmesi. Gel, git, dur, tut anlamıyor. Oyuncaklarını ayısı, topu işte her neyse tanıtamadım, topu getir topu at gibi şeyleri anlamıyor. Ağzını burnunu elini göstermiyor. Beni asıl endişelendirenler bunlar
Hocam. Yaşıtlarıyla kreş ortamı daha faydalı olur mu? Profesyonel bir yardım almam gerekir mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119707 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cok sey bekliyorsunuz.. Emin olabilmek icin ; Bir videosunu gonderebilirmisiniz?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sayın hocam, video çekemedim, elimde telefonu görünce almak için atlıyor yaptıklarını bırakıp. Çizgi film seyrettirmiyorum, uyku harici emziği vermedim, kendi de istemedi sonra uykuda da istemeyince emziği bıraktı. Böylece bütün gün ağzında emzik yerine şarkı söylemeye başladı sonunda (bumbaye babum diye bir bebek şarkısı vardı,onu soyluyor). Tatile götürdüm, değişik ortam deniz güneş açıldı yine çocuk. Düştü bir kez , acıdı, diyerek kalktı yerden. Bu kelimeyi bildiğini bile farketmemişim. İstediklerini işaretle anlatıyor hep, yaptığım şeyi soyleyerek yapıyorum. Basamakları bana saydırarak iner çıkar, bir kez saymadım, kendi saymaya uğraştı, beş diyemeyince beşi parmaklarıyla gösterdi. Şimdi de uygun bir kreşe yazdırdım, umarım daha da açılır, doğru yoldayızdır. Teşekkür ederim.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|