Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - x bacak
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumx bacak

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
srdrgkdmr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 91
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı srdrgkdmr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: x bacak
    Gönderim Zamanı: 03 Haz 2016 Saat 19:27
Kızım 09.11.13 doğumlu (30ay)  hafif bir güvercin gögüs ve x bacak durumu var, (benzer durumlar annede de var bende kalıtımsal bir durumdur diye çok üstüne düşmemiştim sizin forum sayesinde ögrendim) (resim ekleyemiyorum, iş yeri bilgisayarı sistem müsade etmiyor, kusura bakmayın) yürürken özellikle sağ ayağı içe dönük olarak yürüyor koşarken bazen takılıyor, geçmiş yazılarınızın hemen hemen hepsini okudum ve kızımla birebir benzer durumda olan resimler gördüm dizler temas ettiğinde ayak bilekleri bariz temas etmiyor, verdiğiniz cevapta dvitamini kullanımı + güneşe çıkılmasını söylemişsiniz, bende tavsiyenizi yerine getirmek istiyorum, sormak istediğim ise d vitamini fazla kullanımı ve zararları gibi bi durum söz konusumu?;
 sizi meşgul etmeden geçmiş cevaplardan yararlanayım dedim ama yine aklıma takıldı danışmak istedim,

şimdi 1 ampul 1 ay sonra tekrar 1 ampul yazın bol güneş 3-4 ay sonra kontrol uygunmudur? Birde hersene bir ampul dvit ampul tavsiyenizi yerine getiriyoruz ailece kızımada en son geçen mart ayı başında vermiştik. sonra fazla dvit verip başka marazlara sebep olmayayım. saygılar , Allah sizlere kolaylıklar ve saglık versin.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118548
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2016 Saat 20:00

şimdi 1 ampul 1 ay sonra tekrar 1 ampul yazın bol güneş 3-4 ay sonra kontrol uygunmudur? Birde hersene bir ampul dvit ampul tavsiyenizi yerine getiriyoruz ailece kızımada en son geçen mart ayı başında vermiştik.

EVET, aynen oyle.. Asiri doz olabilmesi cok zordur... Ancak, hergun 1 ampul icirirseniz, 4 veya 5.
ampulden sonra zehirlenme dozuna erisebilirsiniz..
Bakin size; en son makalelerden ikisini yazayim:
" Toxicity from vitaminD supplementation is rare and consist principally of acute hypercalcemia, which
usually results from doses that exceded 10,000IU per day; associated serum levels of 25-hydroxyvitaminD
well above 150ngper milliliter(ng/mL)
Kaynak: New England Journal of Medicine. Clinical Collections July2015 Sayfa:29.

"The tolerable upper level of daily vitamin D intake recently set by the Institide of Medicine (IOM) is
4000IU"
Kaynak:NEJM. Ref: IOM report on calcium and vitamin D. Washington,DC: Institude of Medicine,2010
  (http://www.iom.edu/vitaminD)
2010'dan beride, bu konuda yeni bir sey yazilmamistir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Haz 2016 Saat 20:12
Yukarı Dön
srdrgkdmr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 91
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı srdrgkdmr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2016 Saat 20:34
Çok teşekkürler hocam harikasınız ve iyi ki varsınız saygılar sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.