|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
srdrgkdmr ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Tem 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 91 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı srdrgkdmr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Haz 2016 Saat 19:27 |
Kızım 09.11.13 doğumlu (30ay) hafif bir güvercin gögüs ve x bacak durumu var, (benzer durumlar annede de var bende kalıtımsal bir durumdur diye çok üstüne düşmemiştim sizin forum sayesinde ögrendim) (resim ekleyemiyorum, iş yeri bilgisayarı sistem müsade etmiyor, kusura bakmayın) yürürken özellikle sağ ayağı içe dönük olarak yürüyor koşarken bazen takılıyor, geçmiş yazılarınızın hemen hemen hepsini okudum ve kızımla birebir benzer durumda olan resimler gördüm dizler temas ettiğinde ayak bilekleri bariz temas etmiyor, verdiğiniz cevapta dvitamini kullanımı + güneşe çıkılmasını söylemişsiniz, bende tavsiyenizi yerine getirmek istiyorum, sormak istediğim ise d vitamini fazla kullanımı ve zararları gibi bi durum söz konusumu?;
sizi meşgul etmeden geçmiş cevaplardan yararlanayım dedim ama yine aklıma takıldı danışmak istedim, şimdi 1 ampul 1 ay sonra tekrar 1 ampul yazın bol güneş 3-4 ay sonra kontrol uygunmudur? Birde hersene bir ampul dvit ampul tavsiyenizi yerine getiriyoruz ailece kızımada en son geçen mart ayı başında vermiştik. sonra fazla dvit verip başka marazlara sebep olmayayım. saygılar , Allah sizlere kolaylıklar ve saglık versin. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118548 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
şimdi 1 ampul 1 ay sonra tekrar 1 ampul yazın bol güneş 3-4 ay sonra kontrol uygunmudur? Birde hersene bir ampul dvit ampul tavsiyenizi yerine getiriyoruz ailece kızımada en son geçen mart ayı başında vermiştik. EVET, aynen oyle.. Asiri doz olabilmesi cok zordur... Ancak, hergun 1 ampul icirirseniz, 4 veya 5. ampulden sonra zehirlenme dozuna erisebilirsiniz.. Bakin size; en son makalelerden ikisini yazayim: " Toxicity from vitaminD supplementation is rare and consist principally of acute hypercalcemia, which usually results from doses that exceded 10,000IU per day; associated serum levels of 25-hydroxyvitaminD well above 150ngper milliliter(ng/mL) Kaynak: New England Journal of Medicine. Clinical Collections July2015 Sayfa:29. "The tolerable upper level of daily vitamin D intake recently set by the Institide of Medicine (IOM) is 4000IU" Kaynak:NEJM. Ref: IOM report on calcium and vitamin D. Washington,DC: Institude of Medicine,2010 (http://www.iom.edu/vitaminD) 2010'dan beride, bu konuda yeni bir sey yazilmamistir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Haz 2016 Saat 20:12 |
|
![]() |
|
srdrgkdmr ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Tem 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 91 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı srdrgkdmr
![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkürler hocam harikasınız ve iyi ki varsınız saygılar sevgiler...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|