Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gece Alt Islatma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGece Alt Islatma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mayalin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 26
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mayalin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gece Alt Islatma
    Gönderim Zamanı: 17 May 2016 Saat 20:45
İyi Akşamlar Hocam,

6 yaşında bir oğlum var.geceleri altını ıslatıyor.2 ay öncesine kadar nerdeyse saat başı kaldırıyordum.tuvalete kaldırdığım halde bazen gece 2-3 kere yaptığı oluyordu.
evde bir huzursuzluk yok çok şükür.birkaç kez öğretmeniyle konuştum okulda problem yaşanıyor mu diye sordum.bu arada anaokuluna gidiyor.öğretmen hiçbir problem olmadığını aksine çok mutlu olduğunu söyledi.
ilkönce minirin kullandık.daha sonra doktora gittik ve bize üropan verdi.ilk akşam tuvalete kendi kalktı.ilacı kullandığımız süre içersinde yattıktan 1 saat sonra ardında da sabaha karşı 04:00 sularında kaldırdım.
17 şubatta ilaca başlamışız 17 martta ilaç bitmiş.bir ayda 7 kere altını ıslatmış.4 kere de kendi tuvalete kalkmış.ilacın etkisi bir iki gün daha sürdü.nisan ayı içerisinde eskiye dönüş yaşadık.kaldırdığım halde hemen her akşam tekrar yapıyor.
artık kendi de çok etkileniyor.sabah uyandığında ilk yaptığı altını kontrol etmek.bazen yorgunluktan uykusuzluktan söylendim ama asla bağırmadım,tehdit etmedim.bu sorunun kalıcı olmasından çok korkuyorum.kendi spora gidiyor.ileride kampa gidecek.
bana soruyor ya gece kalkamazsam diye.bir de önemli bir bilgiyi atladım.uykusu çok ağır.uyuduktan sonra tuvalete kaldırmak için 1 saat beklyorum.kaldırdığımda ayakta uyuyor.çoğu zaman tuvalete gittiğinin bile farkında değil.
bazen o bir saatlik süreçte bile yapmış oluyor.hocam lütfen yardım edin.yapılan tahlil ve ultrason sonuçlarını ekte gönderiyorum.doktor bize yorumlamadı.sonuçlar için gelmenize gerek yok telefon edin yeter dedi.defalarca aradım geri dönüş yapmadılar. Konuyla ilgili yardımlarınızı rica ediyoruz. Teşekkürler. 

Saygılarımızla,

Düzenleyen mayalin - 17 May 2016 Saat 21:00
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117988
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2016 Saat 18:23
Sie hicbir faydasi olmayacak, bir cuval tahlil... Istenmesi; "Tamamen duygusal"!!!!!!
Zaten o yuzden, isteyen doktorda  sonuclarin ne oldugu ile ilgilenmiyor bile...
Ne diyelim.. Bu konuyu ilk basta okumus olsa idiniz bu kaziklari yemezdiniz.

Bazen cok kotu umitsizlige dusuyorum.. 8 seneyi gecen bir sureden beri bazi konulari devamli anlattigim
halde hala ayni kaziklari, uckagitlari   yiyenleri gordukce uzuluyorum..
Bu millet hep; okumadigi icin kazik yiyor ve ilerleyemiyor.  Bu durum; butun dunyaca o kadar iyi
biliniyorki, Afrika'nin balta girmemis ormanlarindan bile sahtekarlar gelip, Eminonu'nde Dolar cogaltma
makinalari satabiliyorlar..
Tek careniz; Minirin sprey'dir..

Yukarı Dön
ÇİTOS Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 281
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ÇİTOS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2016 Saat 19:43
Hocam kusura bakmayın bu konuyla ilgili sorum olucak benimde.6 yaşındaki kız yeğenimde bilerek altını ıslatıyor.minirin spray nasıl kullanılıyor.hiç tedavi verilmemiş.normal.ırsi olabişir denmişde.öneriniz olurmu.saygılar
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2016 Saat 23:08
Yatmadan evvel burun deliklerine puskurtulecek.
Anlamadi iseniz, ilacin icini okuyun.
Yukarı Dön
mayalin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 26
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mayalin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 May 2016 Saat 13:10
hocam ilginiz için çok teşekkür ederim.yaklaşık 5 senedir tavsiyelerinizle doktor kapısı pek çalmadık.üç çocuğumuz var sayenizde antibiyotik kullanmadı.ballı limon en büyük kurtarıcımız oldu.minirin daha önce kullanmıştık sanırım hatamız ilacın devamını getirmemek oldu.tekrar kullanmaya başlayacağız.amcasında da bu problem varmış 8 yaşından sonra bitmiş.umarım bizimde bu sorunumuz biter.
ilginize tekrar teşekkür ederim
Yukarı Dön
ÇİTOS Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ÇİTOS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 May 2016 Saat 19:35
Hocam affınıza sığınarak sorucam.gece aşt ıslatma yokmuş.dr.lar hiperaktif,ilgi çekmek için yapıyor demişler.psikolojikmiş güya...hiçbir tedavi görmemiş.ilk defa bu soruyu görüp bende sordum .minirin spray gündüz altını ıslatanlarda da gece mi sıkılacak .ne kadar süreyle devam edilsin.öneriniz ne olur.saygılarımla
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2016 Saat 07:45
Donduk gene en basa!!!!!!!
Yasi kac?????? 4 yasi bitmeden kullanilmiyor.
Yukarı Dön
ÇİTOS Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ÇİTOS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2016 Saat 08:56
6 yaş.kız çocuğu...kızmayın hocam.özür😔
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.