Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - geçmeyen kulak ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgeçmeyen kulak ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esra_kocabiyik Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 468
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: geçmeyen kulak ağrısı
    Gönderim Zamanı: 05 Mar 2016 Saat 02:28
hocam merhaba
6 buçuk ve 2 yaşındaki oğullarım ve biz iki haftadır gribiz. 4-5 gündür eşim ve benim kulaklarımızda tıkanıklık var.. bugün de 6 buçuk yaşındaki oğlumun kulağı ağrımaya başladı. hemen iliadin damlatıp yan yatırdım.. ağrı artınca bi ölçek minoset verdim.. ancak ağrı hiç azalmadı..hatta giderek arttı.. şuan ağrıdan kıvranıyo ve ağlıyo,uyuyamıyor.. iliadin damlatalı 5 saat oldu. ağrı kesici (minoset)de 4 saat. o yüzden serum fizyolojik sıkıp dolven verdim.. 
böyle ağrının inatçı olduğu durumda napcağımı şaşırdım hocam.. ne önerirsiniz?

bactrim başlasammı? bir de evde şuan bactrim yok,klamoks bıd 400/57 mg var.. etken madde kıyaslayamadığımdan  yerine olur mu bilemedim?

( dipnot: 6 yılönce yani oğlum daha 5 aylıkken kulak ağrısı yüzünden, henüz sizi tanımadığım için verilen antibiyotikleri  ve bir de kulak damlası kullanmıştık, bi yazınızda prulan otit i görmüştüm de belirtmek istedim, bir de 2,5 yıl önce yine sizi tanımadan önce kulağına tüp takılmıştı.o zamandan beri hiç kulağı ağrımamıştı. tüp düşeli 1,5 yıl oluyor.)

Düzenleyen esra_kocabiyik - 05 Mar 2016 Saat 04:02
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117745
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2016 Saat 06:31
Bazi cocuklarda, Oztaki borusnun yapisi, dar olup, her enefeksiyonda problem cikarabilir.
Agri gecmediginde; ilave doz Iliadin damlatabilirsiniz.
Bactrim yoksa, Klamoks kullanin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2016 Saat 07:56

Gece geç saat de olsa uyudu. . Az önce uyandı kulağında değişik bi his olduğunu söyledi. . Demekki geçiyor dedim. Kulaginin icinden sesler de duyabilirsin,gecerken oyle sesler çıkar dedim,duyuyorum zaten dedi...
Klamoksa henüz başlamadım.   Serum fizyolojiki siringa ile burnuna sıkıp burnunu yıkadım ve tekrar yatirdim.. ağrı tekrar etmezse klamoks baslamasam olur dimi hocam? Bir de şu prunal otit hakkında bi fikriniz varmi.. damla geçmişi olduğu için ne gibi durumlarda suphelenmeliyiz belirtileri nedir

Düzenleyen esra_kocabiyik - 05 Mar 2016 Saat 08:00
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2016 Saat 18:12
Ates ve  Kulak agrisi yoksa, Klamoks baslamayin.

Purulan otit oldugunda, o kulaktan devamli sari cerahat akar.. Benim hastalarimda, 35 sene boyunca hic gormedim.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2016 Saat 01:26
sabah saat 11 gibi ağrı tekrar başladı.. eşim eczaneden bactrim almış sabah, sabah 1,5 ölçek verdim..6,5 yaş 25 kg.
içtikten 1 dk sonra kustu, tad konusunda çok hassastır ve hemen kusar.. 1 ölçek tekrar verdim ardından bi kaşık pekmez verdim ağzının tadı için.. o zaman içebiliyor ilaçları.. iliadin de damlattım.. gün içinde ara ara anlık acı tarzında şikayetleri oluyordu.. ateş yok ama halsizlik var..akşam da bi doz vermiştim msjınızı görmeden önce..yarına ialca devam edeyimmi ağrı olmasa bile, yoksa kesebilirmiyim?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2016 Saat 05:26
5 gune tamamlayin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2016 Saat 16:01
hocam bactriim bugün 5. gün. son dozu sabah verdim. 
ancak bu sabahtan beri göğsünün sağ tarafında ağrı var.. kulağı da hala tıkanık ve arada ağrıyor... 
ateş, halsizlik ve bulantı-kusma da başladı bugün.. şuan yatıyor feci halde.
kulak için ara verip iliadine tekrar başladık ama geçmiyor.. eşim ve benim de aynı şikayetimiz var. 10 gündür filan balgam ve tıkanık kulaklar.. 
ne yapmalıyız artık bilemedim.. 
daha bi grip geçmeden yeniden gripmi geçiriyor..
bu göğüs ağrısı neden olabilir...

Düzenleyen esra_kocabiyik - 09 Mar 2016 Saat 16:42
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2016 Saat 06:50
Bazi Griplerde; bu sekilde "yan agrisi" (pleurodynia) olabiliyor.
Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.