|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
asilkim ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Eyl 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 30 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Şub 2016 Saat 13:09 |
hocam merhaba
4 yaşındaki oğlumun perşembe gecesinden buyana 40 ı bulan ateşi var. gündüz ateş var fakat keyfi yerinde ama 17.00 den sonra ateş 39 a çıkıyo ve hal bırakmıyo. hastaneye gittik doktor genel olarak herhangi bir bulgu saptayamadı. tahlil yapıldı doktor birşey bulamamasına rağmen crp hafif yüksek dedi ve antibiyotik yazdı. ben kullanmadım fakat ateş düşmüyor. kreşe gidiyor ve maximum 8 günde bir ateşi çıkıyor. bir hafta gidiyorsa kreşe diğer hafta gitmiyor. eşim antibiyotik verelim helak olduk artık yeter diyor, evde 1 yaşındaki kardeşine de tüm hastalığı geçiriyor. arada öksürük filan da oluyor. birde bu son ateşte yüzünde nokta kadar döküntü tarzda birşeyler çıktı. bunlar önemli midir, ateş düşünce kendiliğinden geçer mi? tahlil sonuçları ekte. saygılar hocam Düzenleyen asilkim - 07 Şub 2016 Saat 13:17 |
|
![]() |
|
asilkim ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Eyl 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 30 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118468 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
MONO degeri yuksek... "Enfeksiyoz Mononukleoz" veya Coxsackie grubu denilen bir VIRAL hastalik geciriyor. Ates 1 hafta kadar surer. SAKIN; Antibiyotik baslamayin, dokuntu olur. Birde; bazi aptallara bu hastaligi soylediginizde; sizi "Kanser yapar"
diye korkutmaya calisirlar, o aptallara soyleyin, bu hastaligi yapan
Ebstein Barr virusu, SADECE Afrika kitasinda; Burkitt Lenfomasi yapar. Tedavi gerekmez, zararsiz bir enfeksiyondur. Nadiren, denge bozukluklari, hayal gormeler yapabilir, bunlarda zararsizdir, kendiliginden gecerler. Sakin Turk doktorlarin benim soylediklerim disinda soylediklerine inanmayin. Laboratuvardaki aptal bile farkedememis.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Şub 2016 Saat 18:19 |
|
![]() |
|
hocam teşekkür ederim yanıtınız için. ben sizi takip ettiğim için antibiyotiği vermedim ve öpücük hastalığı dedim ama eşim hastanede antibiyotik serum bağlatmış. sanırım yüzündeki noktaların sebebi bu. ben kullanmaya devam etsem ürtiker şeklinde olacaktı demek ki.. peki hocam bi bakıyorum evde güreş yapıyor bi bakıyorum kolunu kaldıracak hali yok. bu normal midir? ateş 39 olunca kendinden geçtiği için calpol veriyorum bi sıkıntı olmaz sanırım . birde kreşe göndersem oradaki çocuklara bulaşır mı, yoksa göndermeyeyim mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118468 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ates dusene kadar bulastirir.. Bu hastalik; cok "atipik" bir hastaliktir... AMA, Turkiye'de Tip fakultelerinde ders olarak anlatilmaz. Bu sebeple; kitap okumayan, hele yabanci dilde, mecmua takip etmeyen, angut doktorlarin bilmelerine imkan yoktur. Atesi mumkun oldugunca, dusurmezseniz, hastalik suresi kisalir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Şub 2016 Saat 06:21 |
|
![]() |
|
hocam en son mesajdan sonra bi kaç kez daha ateşi çıktı ama şuan ateş yok. fakat aşırı derecede iştahsızlık var. zaten çok yemek seçen bi çocuktu ama şuan sevdiği seyleri bile yemiyor. yememesinin yanında fazlaca halsizlik ve uykuya düşkünlük var. dün akşam 9 da uyudu sabah 8 de zor kalktı. kreşten gelirken ( 17.00) serviste uyumuş eve girince montunu çıkarır çıkarmaz yine uyudu. hala uyuyor. yemek yemiyor. okulda zaten pasif bir çocuk. yani azıp yorulmuştur diyebileceğimiz bir durum asla yok. 1 kiloya yakın kaybı var.birde her sabah istisnasız bacağım ağrıyo diyor babasına. bu şikayetin vesık ateşlerin altında farklı birşey olabilir mi? yapmamız gereken birşey var mı sizce? saygılar
Düzenleyen asilkim - 16 Şub 2016 Saat 23:31 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Serum ne ise yaradi?????? Bekleyin, kendiliginden duzelecek.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|