Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - konjonktivit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkonjonktivit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sorgulayanne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 77
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sorgulayanne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: konjonktivit
    Gönderim Zamanı: 28 Oca 2016 Saat 15:33
Merhaba Kadir Bey.
15 aylık oğlumun gözü önce sulandı, sonra iltihaplanıp şişti. Sizin tavsiyenizle 5 gün TOBRASED kullandık, iyileşti. Fakat 3 gün sonra gene tekrarladı. Hafif bir şişme ve çapaklanma olunca göz doktoruna götürdüm. Refresh ve zylet göz damlalarını 6 saat arayla birer damla damlatmamı söyledi. İltihaplanma sadece sağ gözde fakat doktor her iki göze damlat bir şey olmaz dedi. Sizin de görüşünüzü almak istedim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2016 Saat 17:52
1- Kaidedir, iltihap tek gozde olsa bile, ilac her iki goze damlatilir.
2- Tekrarlamasi,( Goz ile burun arasindaki)  "Goz yasi"  kanalinin tam acilmadigini gosterir.
Goz damlasi yapmadan once, Gunde:2x2'ser damla, Iliadin damlatip, burun kokunu cimdikler gibi sikarak,
 masaj yapin. Teferruati eski maillerde var, cok anlatildi.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sorgulayanne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2016 Saat 18:09
Zylet ve refreshi kullanalı 4 gün oldu daha ne kadar kullanmamız lazim doktora sormayı unutmuştum hocam. Enfeksiyon hafif seyretmişti ıki gözün durumu da ıyi şu an.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2016 Saat 18:26
Zylet; Tobrased yaninda KORTIZON'da ihtiva ettiginden, pek hoslandigimiz bir ilac degildir.
Refresh; Suni "Goz yasi" damlasidir, cocuklarda gereksizdir.

Zylet'i bir gun daha kullanip, 5 gune tamamlayin. Bir daha da sadece Tobrased damla kullanin. Masaj SART!!!
Eski mailleri bulup, okuyun.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sorgulayanne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2016 Saat 18:30
Okudum hocam masaj da yapıyorum ama iltihaplaninca mecbur başladım tobrasedi bes gün kullanınca araya zaman girdiği Icin ilacı değiştirmek zorunda kaldik. Beşinci gunde alti saatte bir mi damlatalim yoksa sıklıgını azaltalım mi ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2016 Saat 18:37
Ilac degistirme islemi; FARKLI Antibiyotik ile yapilir.. O saskin; Zylet icinde Tobrased oldugunu bilmiyor zahir!!!!!!
Ne gunlere kaldik!!
Adam gibi bir doktor olsa, farkli olmasi icin;(misal) Netira verirdi..
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sorgulayanne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2016 Saat 18:49
Hocam kusura bakmayın tekrar yaziyorum ama insan yanlis ilacı kullanınca korkuyor. Ayni içerikli ilacı kullanmamizin zararı nedir bir zarar vermis midir acaba? Bir de zyleti 5 gune tamamlayin dediniz ya dozunu ne kadar azaltayim normalde 6 saatte bir...

Düzenleyen sorgulayanne - 31 Oca 2016 Saat 19:35
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2016 Saat 06:12
Soyle bir durum var... Ayni antibiyotik, bir kac kere kullanildiktan sonra, hala enfeksiyon devam ediyorsa
( ki son derecede nadir bir durum olup, ben hayatimda rastlamadim) farkli Antibiyotik kullanilmasi tavsiye
olunur.
Demek istedigim:
 ".... araya zaman girdiği Icin ilacı değiştirmek zorunda kaldik"   Bu zorda kalmak tan kasti; "tam olarak" anlayamadigim icin.
Eger, bakterinin direnc kazandigi dusunuyot idi ise, farkli bir antibiyotik verilmesi icap ederdi.
Bunun yerine, farkli isimde ama icerigi ayni olan Antibiyotik verilmesi enteresan!!
Baslamis oldugunuzdan, ;gunde:4x1 damal, her iki goze.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.