Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kemik iliği ödemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKemik iliği ödemi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
codesdi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı codesdi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kemik iliği ödemi
    Gönderim Zamanı: 21 Ara 2015 Saat 01:04
Merhaba Kadir Bey,
3 aylık bebeğimi emziriyorum. Bana kemik iliği ödemi teşhisi konuldu MR cekilerek. Şu an istirahat ediyorum ve Voltaren SR kullaniyorum günde 1 kez 75 mg. Acaba emzirmemde sakınca var mı? Ortopedist emzirme dedi doğum doktorum emzirebilecegimi söyledi. Sizin görüşünüz benim için çok önemli. 
Daha önce kulak arkasındaki bezeler ve kafasındaki kulaklarındaki konaklanma, ciltteki sivilcelenmesiyle ilgili görüşmüştük ve tavsiyelerinize uyduk ve söylediginiz pomatla da hemen netice aldık. Vücudundaki döküntüler devam ediyor. Cildi cok kuru, daha seyrek yıkamaya başladık. Cildi cok kuru ve kırmızı. Pullanmaları da var. Sizce ne yapmalıyız. Şimdiden tesekkür ediyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117743
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2015 Saat 06:42
1- "Kemik iligi odemi" diye bir hastalik yok... Sizi isletmisler!! MR cekilmesi?  "Tamamen duygusal" !!!
2- Voltaren kullanirken, emziremezsiniz.  Agriniz varsa, Minoset tablet alin.
3- Cilt kurulugu icin, Vaselin surun.
Yukarı Dön
codesdi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı codesdi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2015 Saat 20:24
Femur başı avasküler nekroz ilk evre yada osteopeni
Hocam MR da kemik sıvı dolu görünüyor, henüz kıkırdak saglam.
Sizce nedir hocam topallıyorum ve kalcadan bilege kadar ağrim oluyor 
Peki Brufen kullanırken emzirebilir miyim?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2016 Saat 19:08
   " Femur başı avasküler nekroz ilk evre yada osteopeni"  Bu teshisler olabilir!!!! de,
Kemik iligi odemini kim uydurdu???

1- Bu durum, bazi Viral enfeksiyonlardan sonra gorulebiliyor, kendiliginden duzelir.
2- Aseptik kemik nekrozu icin, pek cok kereler, yuksekten atlamaniz gerekir.. Pek yasiniz uymuyor.
3- Osteopeni;  Kadin Atletlerde olabiliyor.. Atletizm ile ugrastinizmi??
4- Brufen kullanabilirsiniz.  
Yukarı Dön
codesdi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı codesdi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2016 Saat 00:50
Hocam, bana hamilelikten kaynaklı yada travmatik bir olaydan kaynaklanmış olabileceğini söylediler. 1 yıl önce tam kuyruk sokumu üstüne düşmüştüm sert zemine fakat düşme sonrası röntgende herhangi bir kırık gözlenmemisti. Aseptik nekroz ilk evre isem hastalığın pek de yavaş ilerlemediğini belirterek, tam tespiti için sintigrafi cektirmemi istedi doktor. O zaman bebegimi 1 gün emziremeyecegimi söylediler. Sizce sintigrafi cektirmeli miyim? Eğer nekroz ise iyileşmem mümkün mü? Atletizim ile uğraşmadım, az spor yapan biriyim. Hamilelikte de 22 kg almıştım 10 kg hala üzerimde :(

Düzenleyen codesdi - 11 Oca 2016 Saat 06:58
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2016 Saat 07:11
Acil olan bir durum degil. 1-2 ay istirahat edin, gecmezse, o zaman tetkileri yaptirin.
Yukarı Dön
codesdi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı codesdi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2016 Saat 15:55
Çok teşekkür ederim Hocam sağolun
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.