Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Yenidoğan
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yenidogan icin bikac soru
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyenidogan icin bikac soru

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zehraeroğlu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 250
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zehraeroğlu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: yenidogan icin bikac soru
    Gönderim Zamanı: 18 Kas 2015 Saat 08:21
  • Kadir bey merhaba.aramalrdan aratiyorum ama bulamiyorum.p.tsi yani 2 gun evvel dogum yaptim.3 kilo 45 cm 39 haftasinda dogan bir kizim oldu.size bikac sorum olacak.1-yalanci emzigi en erken ne zaman verebiliriz.zira butun gun mememde yataga koyar kiymaz basiyor yaygarayi.ole kucakta gezdirmek falanda rahatlatmiyir illahj memem agzinda olacak.hali ile hic dinlenemiyorum.yalanci emzik vermeyi denesem erken mi.2- gibegi dusmeden banyo ettirebilir miyim.evetse neye dikkat etmeliyim ettirirken.3 ve en onemlisi hala hastanedeyiz.yarin taburcu olacagiz.ilk 2 gun beni emdi.oyle bi randuman yok henuz sutumde.ama hastane mama falan vermedi.ama.simdi 2720 ye dusmus ve 30 ml mama verdiler.bir gece daha burdayiz ve once emzirmek kosulu ile pesine minik kadehlerle mama vericez alirsa icer dediler.biberon veya kasikla bile vermiyorlar kj alismasin diye.ama icim hic rahat degil.280 grm vermis olmasi normal mi fazla mi.mama ixin ne yapalim.hastane iyi bazi kurallar disinda mama vermiyorlar mesela.ama bizimkinin 2 gunde 280 gr kaybetmis olmasina cok dediler ve vermeyi teklif ettiler bize.biz istemesek vermezler.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zehraeroğlu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2015 Saat 15:28
Hocam makaleniZde banyo ile illgili sorumun cévabini ogrendim.diger iki soruma cevap verseniz yeterli.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117321
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2015 Saat 18:34
1- Emzigi "isteyen" bebeklere ilk gunden veriyoruz, hicbir mahzuru yoktur.
2- Her bebek dogduktan sonra, 300-400 gram eksilir ve 20.gun dogum kilosuna varir.
3- SAKIN, mama vermeyin, kakasina bakin. Civik kaka yaptigi surece, karni tok demektir. Meconium denilen, "Nefti yesil" kaka bittikten sonra, altin sarisi ve hardal kivaminda kaka yapmasi gerekli. Ac kalirsa, top-top sert kakalar yapar.
Yesil ve sumuksu kaka; cok yediginin isaretidir.
Eski mailleri okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Kas 2015 Saat 18:35
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zehraeroğlu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2015 Saat 13:12
  • Hocam yeniden merhaba.kizim bugun 5 gunluk oldu.p.tesi dogdu persembe taburcu olduk.bugun genel bi kontrol icin cagirdilar fittik.3 kilo dogmustu taburcu olurken 2720 ile olduk.bugun ise 2680 geldi.ve mama onerdiler.anlamadigim bebegim gunde rahat 6 defa kaka yapiyor.civik.rengi mekenyum koyusundan ariniyor sari kahve karisimi gibi bisey suanda.cisini de yapiyor.meme emerken yutkunduguna da sahit oluyorum.tum bunlari soyledim ama en kesin sonuc tartidir diyip mama onerdiler.hic baslamak istemiyirum.ne diyorsunuz bu duruma ne yapmaliyim.bu kadar beslenirken neden kilo kaybetmis hala.20.gune kadar dogum kilosuna ulasir miki acaba.yani asil.merak ettigim bu kadar kaka yaparken (malum yemeyen insan kaka yapmaz ve siz hep girene bakamiyorsak cikana bakica dersiniz) kilo neden kaybetmis hala.

Düzenleyen zehraeroğlu - 21 Kas 2015 Saat 13:19
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117321
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2015 Saat 17:49
SAKIN, o uckagitcilarin "Mama" tekliflerine kanmayin. Zaten sirf bu yuzden sizi 20 gunden evvel cagiriyorlarki, kilo eksigi olsunda, sizi aldatabilsinler..
Yeni doganlardaki kilo kaybi, onlari dogum esnasinda koruyan, deri altindaki su tabakasinin gitmesindendir. Bu yuzden, 1 hafta sonra, bebegin yuz gorunumu bile degisir. 7 gune kadar dahi kayip olabiliyor.
SAKIN Turk Cocuk doktorlarina inanmayin. Isleri gucleri halka masraf yaptirip, komisyon almak...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Kas 2015 Saat 17:50
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.