|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
hkubrac ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Tem 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 88 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Kas 2015 Saat 23:28 |
mrb kadir bey , yine öksürüyoruz😟 yaklaşık 2 haftadır oğlum burun akıntısı önce kuru sonrasında balgamlı tek tük öksürükle grip geçiriyor.geçen hafta Çarşamba günü 1 gece 38,5- 39 Ateş'i çıktı, ateş düşürücü kullanmadık tabi. Bizde hocam, oğlumun her öksürükle hastalığında sıkışıklık yasıyoruz.eski maillerinizden böyle çocuklarda grip başladığında Brincaly kullanılması gerektiğini biliyorum. Ben ilacı ilk hafta düzenli kullanamadım fakat son 4 gündür sabah aksam 1 kasık şeklinde veriyorum çünkü geceleri Uyandığında şiddetli öksüyor artık, fakat busefer ciğerlerinde değil sorugaliba geceleri çok öldürmesine rağmen sıkışma yok, Brincaly Verdiğimiz halde öksürüğünde bir azalma yok. Gece öksürerek Uyandığında zencefil bal karışımı veriyorum o daha çok işe yarıyor gibi.
1) bu gündüz fazla olmadığı halde geceleri ortaya çıkan gıcık şeklindeki öksürüğü için ne yapabiliriz? 2) Brincaly e devam edelim mi? Hadise ciğerde olabilir mi? Birde hocam belki sinüzittendir diye illladinde 2 gündür damlatıyorum. Burunda 1 gün önce yeşil akıntı vardı ama artık akıntı yok sanki tıkanıklık var gibi fakat geceleri ağzı kapalı uyuyor, horlama yok. Gribi sonuna geldik galiba ama 4 gündür gece öksürürükleri artarak devam ediyor. Cevaplarınız için tesekkürler
|
|
![]() |
|
hkubrac ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Tem 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 88 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yazım hataları için özür dilerim hocam, telden Kaynaklı.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bricanyl; Oksuruk surubu degilki, oksuruk azalsin!!! Bricanyl, bronslarda genisleme saglar.
Bilakis Grip durumlarinda verirseniz, hadise gogusune iner. Bricanyl'i ancak gecmisinde, Astim olanlara kullandiririm, her oksurene degil. |
|
![]() |
|
Hocam bizimde her gripte yada öksürüklü hastalıklarda 2 .günün gecesi nefes darlığı oluyor ancak astım gibi bir teşhis konmadı henüz, ne zaman o şekilde doktora gitsek bronşiyolit teşhisi konuyo. Doktorlar atak yaşamamalı yoksa gelecekte astım olur diyorlar öksürmeye başladığında ventolin kullanın diyorlar ama ben sizi takip ettiğim için nefes sayısında çok artma olmazsa ventolin vermiyorum. öksürük başladığında yarım ölçek brincaly ile başlıyorum (sabah akşam) bazen 4,5 günde geçiyo bazende böyle uzun sürüyor nezle, soğuk algınlığı ya da gripleri.
Hocam şimdi brincaly keseyim mi? Okul suluğuna limonlu ballı su yapıyorum, acaba perebron vermeme gerek var mı? (Gündüz çok olamamakla birlikte, geceleri çok fazla öksürüyor)
İlliadin 3 günü tamamlayım mı ?burnunda hafif tıkanıklık kaldı, akıntı 2 gün önce yeşile dönmüştü.
Doktora hiç gitmiyoruz hocam sizin sayenizde, gitsek bir sürü ilaç (kortizon, antibiyotik)yazıyorlar.
Teşekkürler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Astim; olacaksa olur, kimse onleyemez, Astim olmayacaksa da, ne yaparsaniz yapin olmaz..
Brosit de ayni sekildedir.. Sadece, bu sarlatan doktorlarin verdikleri ilaclarla sahte bir Bronsit (Astim) tablosu olusur.. Aradaki fark: - Hakiki Bronist (Astim), hayat boyu surer. - Bu sarlatanlarin ilaclarla olusturduklari "sahte Astim" bu sarlatan ilaclari kesildiginde, iyilesir... Bu sahtekarlarin; "Istanbul Bronsiti" dedikleri Bronsit sekli bu olsa gerek... Yoksa, Bronsitlerin, Istanbul, Paris, Londra gibi isimleri yoktur.. Bu sadece sarlatan Turk doktorlarinin eski bir illeti olan isim uydurma hastaligidir.. SAKIN: Turk doktorlarinin, oksuruk ve nezle icin verdikleri ilaclari kullanmayin, cira gibi yanarsiniz. Bugunku mailleri okuyun, bir cevabimda uzun uzun anlattim. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Kas 2015 Saat 18:22 |
|
![]() |
|
Hocam gece öksürükleri için perebron baslayabilirmiyiz. Oğlum 5 yas 2 aylık . Tok karnına günde 3 kere 1 ölçek vermemiz gerekiyor galiba.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir deneyin, sonucuna gore keser veya devam edersiniz.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|