|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Nureymen ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 24 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Eki 2015 Saat 16:24 |
hocam kendim için size bir sorum olacak izninizle,35 yaşında, 3 yaşında çocuğu olan bir anneyim.
Aşırı saç dökülmesi sebebiyle bugün dermotojiye göründüm, kan testi yapıldı sonuçlarım şöyle belli baslı yazayım wbc 5,19 neu %57,6 lym % 34,9 mon %6,0 eos %1,0 baso % &0,5 neu = 3,00 lym =1,81 mono =0,31 eos = 0,05 baso= 0,02 rbc 4,87 hgb 7,8 hct 28,1 mcw 57,7 mch 16,1 mchc 27,8 rdw-cv 18,2 plt 432 tsh 0,88 vitamin b12 372 bu tabloya göre dahiliye servisine acil olarak anemi tanısıyla sevk yazdı, bu kansızlıkla basında tek bir saç teli kalmayabilir, değerin çok düşük tedavi altına alınman gerekiyor dedi.1 ay sonra kendi tekrar kan değerlerime bakacakmış, bi de adet günlerimin 2 yada 3. günü yapılması gereken hormon testlerin var onu yapacam dedi, ilk önce dahiliye servisi seni acil görmesi gerekiyor dedi, bende sizin yorumlamanızı isteyeceğim, benim hgb değerim için bana yapılması gereken nedir? Düzenleyen Nureymen - 27 Eki 2015 Saat 16:25 |
|
MUCİZEM, CANIMIN YONGASI EYMENİM
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet, o tahlile inanirsak, HGb cok dusuk...
Baska bir yerde daha "Kan Sayimi" yaptirin.. Gene dusuk gelirse: Gunde;3x1 etli yemek yiyin, 1 ay sonra duzelme olmazsa, Demir ilaci dusunulur. |
|
![]() |
|
Nureymen ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 24 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam tekrardan ertesi gün dahiliye dr göründüm sonuçları göstererek, tekrar tetkikler stedi, çıkan sonuçlar söyle:
wbc 4.5 hgb 8.2 hct 24.2 mcv 60.6 mch 20.4 mpv 6,7 plt 316 glukoz 83 üre 27 kreatinin 0,7 alt 8 ast 15 demir 52 demir bağlama 509 ferritin 2,00 vitamin b 12 501,00 sedim 30 dk :2 sedim 1 saat :4 bu sonuçlara göre 2*1 ferr.z.nc yazdı, 1 ay sonra tekrar kanıma bakılacak, birde siz bu sonuçlara göre yorumlarmısınız, Düzenleyen Nureymen - 02 Kas 2015 Saat 15:40 |
|
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Iki yerde de yanlis olmasi ZOR... Demir ilacini kullanin..
Etli gidaniza dikkat edin. Losemi DEGIL... Ama; Akdeniz anemisi veya tasiyiciligi olabilir, birde Hemoglobin Elektroforezi yapilmasi iyi olurdu.. En son goren Dahiliyeci ile bu konuyu bir gorusun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Kas 2015 Saat 18:10 |
|
![]() |
|
hocam drun verdiği ilacı o gün kullanmaya başlamıştım zaten, yemeklerden 45 dk önce içiyorum günde 2 kere, 1 ay sonra tekrar kan alınıp değerlerime bakılacak, günde 2 öğün etle pişirilmiş yemek yada et suyuyla çorbalar tüketmeye gayret ediyorum, 1 ay sonraki kontrolümde koyduğunuz tanı için drumla görüsüceğim demiş olduğunuz testi de yaptıracağım,, bu test bizler evlenirken yapılan testlerden biriymiş galiba, sanırım bana o zamanlarda da yapılmıştır, akdeniz anemisi ya da tasıyılığı olsa o zamanlarda bellli olmazmıydı, 3 yaşında oğlum var Allah bağışlarsa, yazdıklarınızla okuyarak bilgilenerek onu yetiştirmeye çalışıyorum,sizi daha çok okumak istiyorum,formu özellikle açıp sorulan sorulara bizle alakası olmasa bile o anlık, verdiğiniz cevapları itinayla okuyorum,çünkü sizden birseyler öğrenmek çocuğuma o yönde yaklaşmak bana iyi geliyor,
hocam ben yaklaşık 2-3 aydır sürekli birseyleri unutuyorum hatırlaması zaman alıyor, mesela ilacı içip içmediğimi bazen unutuyorum, bazen ben simdi ne yapacaktım soruları da cok oluyor kafamın içinde ama bazen yanıtlayamıyorum,işlerim o kadar yoğun değil, çocuğum yaramaz ama o kadarda değil o kadar yormuyor, bu bendeki hgbnin düşüklüğünden ileri gelen bir durum mudur, doğum yaptığımdan bu yana hiç kanıma baktırmamıştım, daha doğrusu hastane dr yüzü görmedim ilaç kullanmadım, ama bu son zamanlarda bu saç dökülmesi, bendeki halsizlik sürekli uyuma isteğisaç dökülmesi b 12 eksikliğini okumuştum ondan ilerimi geliyor acaba diye gittiğimde kan değerlerimin oldukça düşük, b 12im de herhangi bir sorun olmadığını gördük, benim bu unutkanlığım sizce de bu tabloya bakılarak bu kansızlıktan mı, yoksa başka bir dala da kendimi baktırmam gerekli midir, bu aralar çok oldu hocam bu unutkanlık dediğim gibi 2*3 ay olabilir, yada ilk baslarda bu kadar yoğun değildi, inanın çok unutuyorum neyi nereye koyduğumu, koydummu kaldırdımmı soruları çok var hatırlayamıyorum, pardon oğlum içinde bir soru sormadan geçemiycem izninizle, hocam oğlum tam anlamıyla 36 aylık, biz dis macunu kullanmadan sadec fırçalama yöntemiyle dislerimizi fırçalıyoruz, dişlerimizde görünen bi çürüğümüz yok ama bi sararma mevcut,ön dişlerinde, zymflorur hiç kullanmadık, bu saatten sonra geçmi klmıs oluyorum ne kadar kullanmam gerek getirtsem, bir de 3.yaşından sonra macunla fırçalama biliyorum yanlışsam özür dilerim, ne alacağımı bilemedim macun olarak, önereceğiniz birsey varmıdır, eczanelerde satılan su çocuklar için dis macunlarımı yoksa başka birseymi,dis leri böyle sarı sarı durmaya basladdı sanki onu da sormak istedim izninizle Düzenleyen Nureymen - 03 Kas 2015 Saat 11:56 |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Eger, yapildi ise, ve bir sey demedilerse, evet; saglamsiniz demektir. Demir ilacini kullanin.
Goruyorsaunuz, Zymafluor kullanmadiginiz halde, dislerde sararma olabiliyor. Birde kullansa idiniz, hemen Zymafluor'u suclarlar!! Temin edebiliseniz, Zymafluor kullanin... 4 yasini bitirene kadar gunde; 2 tane verin. Macun; dis hijyeninde gerekli bir unsur degildir. Isteyen kullanir, istemeyen kullanmaz. Muntazam kullananlarda, 4 yasindan sonra, Zymafluor'u; 4 degil, 3 tane veriyorum.. Marka hic onemli degildir, evde ne varsa, o kullanilir. Dokuz turlu Dis macunu satin alinmaz. |
|
![]() |
|
hocam birsey demediklerine göre evlenirken ki testlerde demek ki birseyim yoktur, ama gene de yapılmasını bir daha ki kontrolümde rica edeceğim,
hocam unutkanlğım hakkında birsey yazmamssınız onu sormuştum, bendeki bu hgb düşüklüğü aşırı derecede unutkanlık yapar mı? birde sorum diş ağrısı yaşamıştım 1 ay önce bayağı şiddetli apse durumları vardı sanırım, klomks bd.1000mg ve ornis.d fo.t vermişlerdi ama verirken kansızlığın yok demi demişlerdi, o zaman bu aralar hgbmin düşük olduğunu bilmiyordm, bu ilaçların kansızlıkla ne alakası var? 1 haftasonra kesildi ağrı ama gene aynı durumu yasıyorum bugün diş konusunda ağrı siddetlenecek gibi, aynı ilaçlar elimde mevcut ama kan ilacı ferroz.n.c kullandığım için korkuyorum içmeye etkileşim hususunda, kan ilacıyla birlkte almamam gereken ilaçlar mı bu dis için verilen ilaçlar ya da demir ilacıyla hangisini almamalıyım Düzenleyen Nureymen - 04 Kas 2015 Saat 14:47 |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Anemik durum; yapabilir.
Atesli bir hastalik varken, Demir ilaci almayin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|