Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hisiltili dinleme bulgusu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHisiltili dinleme bulgusu

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dedem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 17 Oca 2014
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 25
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dedem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hisiltili dinleme bulgusu
    Gönderim Zamanı: 06 Eki 2015 Saat 11:42
Merhaba Kadir Hocam,
5 yasindaki Oglumda 1 haftadir geniz akintisi ve bogazda oksuruk vardi. Bu arada 2 kez aile hekime goturup sirtini dinlettirdik, akcigerler temizdi. ( daha onceden zaturre ve bronsit gecmisi oldugu icin ve gecen sene her solunum yolu hastaligi akcigerlere indigi icin biraz temkinli olmak istedik)
geniz akintisi cok fazla sudafed verin dedi, biz vermedik. sadece serum fizyolojik/balli limon ile devam ettik. Bugun tekrar goturdugumuzde akcigerlerde hafif hisilti var, antibiyotik( macrol)/ventolin ve pulmicort baslayin dedi doktor.Sudafedi vermediginiz icin genizdeki akinti akcigerlere inmis dedi.
Daha once cocuk gogus hastaliklari uzmanina gidiyorduk , bu ilaclari kullanmak istemedigimizden, her gidisimizde rontgen cektirmek istemedigimizden devam etmeme karari aldik, Aile hekimi ile devam edelim dedik.
Kadir bey, acikcasi burada hicbir doktora guvenemiyorum ve cocukda da daha sonra kalici olabilecek bir hastaliga sebep olmak istemedigim icin cok korkuyorum.Gecen sene zaturre teshisi ile 3 gun hastenede yatti, damardan antibiyotik aldi ve 4 tane akciger filmi cekildi. akciger hassasiyeti olab bir cocuk denildi.
Donup bakinca bana cok abartilmis gibi geliyor fakat o durumda sizi oyle bir korkutuyorlar ki baska birsey yapmamaliymissizin gibi geliyor.

Bana burada guvenebilecegim, gerektiginde gidip akcigerlerini dinletebilecegim bir doktor ismi verebilir misiniz?

bu durumda bana ne onerirsiniz.
Geniz akintisi durmus. Sadece akcigerde hisilti var. ates yok. burun sumkurunce yesil akiyor. Yas 5
Cavabiniz icin simdiden cok tesekkurler
Sevgiler\
Dedem
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118542
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2015 Saat 18:51
Zaten gunumuzde; Zaturre veya Bronsit gecirmeyen cocuk kalmadi.. Hic Grip teshis eden, Turk doktoru gordunuzmu?? Ne hikmetse, Turk cocuklarinda hic Grip gorulmuyor, zahir!!!!
SAKIN: o verilen ilaclari kullanmayin(Sahtekarligin:2.Safhasi) Esas, Sudafed'i verse idiniz cocuk duman olurdu. Okuyun.. Sahtekarligin nasil, 3 Safhada yapildigini iyi ogrenin.

Dogrudur, isleri gucleri; milleti korkutup, soygunculuk yapmaktir.

Nereden ariyorsunuz? Orasi neresi bilemiyorum.
Gribin sonuna gelmissiniz, sakin oksuruk ve Nezle nedeni ile doktorlara gitmeyin, kendiniz halledin.. Emin olun, o "Vermeyin" dedigim ilaclari kullanmadiginiz ve Viral/Bakteriel ayirimini yapabildiginiz surece, ASLA doktorlara ihtiyaciniz olmaz.
Cok arada kalirsaniz, bir "Tam Kan Sayimi" yaptirip, bana yazin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Eki 2015 Saat 18:53
Yukarı Dön
Dedem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 17 Oca 2014
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 25
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dedem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2015 Saat 20:28
Merhaba hocam,
Biz istanbuldayiz. Burada sikistigimizda gitmemiz icin bir doktor ismi verebilirseniz minnettar olurum.Hicbirini vermedik ilaclarin. Sicak buhar yaptim. Ates olmadigi surece kan sayimina da gerek yok degil mi ? Keyfi cok iyi. Sadece oksuruk var..Cotesekkurler hocam yardimlariniz icin.
Dedem
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118542
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2015 Saat 22:43
Dr. Sirri Bektas.
Dr. Hayriye Aygar.
Dr. Mehmet Cetiner.
Dr. Mehmet Can
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.