Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ayakta çıban
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumayakta çıban

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burak7 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 345
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı burak7 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ayakta çıban
    Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2015 Saat 11:20
merhaba hocam. hafta sonum köydeydik. kızım hep çıplak ayakla gezdi, hiç ayakkabı giymedi. dün döndüğümüzde sol ayağının içe doğru, taban değil, ama tabana yakın kısmında içi yeşil ve dolu  iltihap olduğunu gördük. zorla sıktım biraz içi boşaldı, oksijenli suyla sildim ve teramisin vardı evde ondan sürdüm. ama sabah yine daha büyükçe şişmiş ve yemyeşil olmuştu. 

kızım tekrar sıkmama izin vermez, canı yandı çünkü. (sıkmakla iyi mi ettim, onu da bilmiyorum tabi) ne yapmamızı önerirsiniz. hafif ateşide vardı ayrıca 38 derece..

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118362
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2015 Saat 19:18
Bir sekilde bosaltilmasi gerekir. Uzerini cizip veya delip sikarsaniz daha basarili olursunuz.
Sonrasinda mutlaka Batticon kullanin... Sisligin etrafi kizarik ise;
Antibiyotik baslayin.
Yukarı Dön
burak7 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı burak7 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2015 Saat 11:46
teşekkürler hocam. akşam uykuda farketmeden iğne batırıp sıktım, uyandı, ağladı, yapacak birşey yoktu tabi.. batikon sürdüm tekrar uyudu. sabah hafif kızartı vardı hala ama içi boşalmış, ateşi de yok. antibiyotik vermedim henüz. kızarıklığa ve ateşe göre karar vereceğim, çok sağolun. antibiyotiksizliğe öyle alıştırmışsınız ki, son noktaya kadar vermemek için direniyoruz!!!

Yukarı Dön
burak7 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı burak7 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2015 Saat 11:48
hocam birde 8 yaşındaki oğlumun elinin üstüne renksiz siğiller çıktı. 3-4 tane kadar. oğlum oynuyor, çekiştiriyor onları, rahatsız oluyor. epeydir var aslında 1 sene olacak nerdeyse geçmediler.. neden olur, birşey yapmak gerekir mi? sevgilerimle...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118362
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2015 Saat 18:48
Sigiller, enterasan olusumlardir...
Viral kokenli olmalarina ragmen, "Psikolojik telkin" ile iyilesen yegane hastaliktir. Okutmaniz, veya bir merasim ile herhangi bir siviyi surmeniz, iyi gelir. Tabii bu metod, sadece cocuklarda ve bunlara inanacak kadar saftorik yasta olanlarda olur. Bu isin, buyuk bir ciddiyetle ve sanki cok ciddi bir is yapiliyormus gibi yapilmasi ve cocugun inanmasi sarttir.
Tom Sawyer kitabini okuyanlar hatiralayacaktir, ilk bolumde, sigiller icin, gece mezarliga giderler ve kurbaga kani surerler.. Tabii sizin bu kadar abartmaniza gerek yok..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Eyl 2015 Saat 18:49
Yukarı Dön
burak7 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı burak7 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2015 Saat 12:47
Çok şaşırdım... psikolojik telkin ile geçen hastalık demek:))) bana çıksa demek hiç geçmeyecek, hurafelere inanmam ama oğlum şuan inanacak yaşta, deneyeceğim mutlaka okutmayı.. gelişmeden haber vereceğim. çok teşekkürler yine çok başka birşey öğrendim

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.