|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zelalim ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 May 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 237 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2015 Saat 17:21 |
merhaba hocam,
4 ay 3 haftalik kizim 3 gun oncesine kadar sadece mama ile besleniyordu,bir mama bir sut derken dunden beri sadece sut iciriyorum,sorunsuz iciyor seker de eklemeden veriyorum gunde 6-7 ogun,120-150 cc kadar.mama icerken bezinde dolu dolu yaptigi cisi oldukca azaldi,ama ayaklarinda sislik yok.fakat gunde 1 kere hardal rengi yaptigi kakasinin rengi oldukca acildi ve gunde 3 kere yapmaya basladi,dun kulak arkalari kizarmisti bugun gecmis ama poposu bugun pisik olmus.kusura bakmayin resmini de gonderiyorum,dusuk kalorili beslenmede olusan beyaz kaka boyle birsey midir hocam???sute ara vermeme gerek varmi???? bir de kahvalti,yogurt ve muhallebi icin aralarinda birkac gun bekleyerek mi denemeliyim,yoksa 1-2 hafta mi ara vermeliyim????bir de yumurta beyazinin 9.aydan sonra verildigini okudum,sarisi tavla zari buyuklugunde baslanarak 6.aydan sonra mi verilmeli,yoksa sutle blenderdan gecirerek bu ay icinde de verebilirmiyim???eski maillerde yanitlarini bulamadigim icin soruyorum hocam tesekkur ederim. ![]() |
|
![]() |
|
zelalim ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 May 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 237 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
http://i.hizliresim.com/vLPW46.jpg
hocam galiba resim gorunmuyor adresini yazdim |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119144 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Iyi gidiyor... Anne sutu ile; "Altin sarisi" olan kaka inek sutu alindiginda; "Saman saris" ve daha acik renkte olur, normaldir.
2- Yumurta: 6 aylik oldugunda, sadece sarisini; "tavla zari" kadardan baslayip, misli ile arttirarak, 1 haftda tam yumurta sarisina gecin. Aki, 9 Aydan sonra. Sahanda veya, Rafadan olarak; 9 Aydan sonra baslanir. 3- Sute ara verilmez, ayni gun icinde, hem yogurt, hem Muhallebi verebilirsiniz. Muhallebi; gunde 1 ogunden fazla olmasin ve pirinc ununu mutlaka onceden biraz kavurun. Yoksa cocukta; "iihh..iihh" diye inlemeler olur. |
|
![]() |
|
hocam tekrar merhaba,
sute devam ediyoruz,pisigi gecip tekrar basladi ama simdi yine gecmek uzere.sutune biskuvi ve peynir de eklemeye basladik,yogurtla muhallebiyi de az da olsa yiyor.iki gun once her sutten sonra normal kaka yapmaya baslamisti ama dunden beri gunde 3-4 kere minik tek bir parca sert kaka yapmaya basladi,sut miktarini arttirdim degismiyor.yaparken hep ıkındıgından kabizlik mi ac mi kaliyor anlayamiyorum,gunde bikac kere yaptigindan kabizlik degil galiba ama sizede sormak istedim,acliksa eger sutune baska birseyler ekleyebilirmiyim????? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119144 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kullandiginiz sutun, tam yagli olmasi gerekir. Olsa bile, devam ederse, her ogun sutune, 5ml kadar zeytinyagi ilave edin.
Tabii, az geliyor da olabilir, miktarlarida alabildigi kadara cikarin. |
|
![]() |
|
merhaba hocam,
5.ay kontrolunde 7030 gr.olmus kilosunu baya iyi toparlamis,size ilk yazdigimda 400gr.kadar eksigi vardi,simdi tam kilosunda.soylediginiz gunden itibaren sutlerine zeytinyagi ekliyorum,ekledigim ilk ogunde bezinde dolu dolu yapti kakasini rahatladi ama ondan sonra yine kabiza dondu,4 gundur sut miktarini arttirarak markasini degistirerek zeytinyagiyla devam ediyorum,bi gun yogurt bi gun muhallebi vermedim degismedi,soylene soylene catliycak gibi ıkınıyor parmak ucu kadar bisey cikariyor.yapabilecegim baska birsey varmi hocam,ilk gunler cok iyi gidiyodu yumusakti hep kakasi,simdi zeytinyagina ragmen niye hala duzelmiyor???? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Beraberinde, (Aksamlari)Duphalac 5ml verin. Buda az gelirse, ilaveten, (aksamlari) 5ml Sokol Likid verin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|