Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İYE
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumİYE

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 289
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İYE
    Gönderim Zamanı: 11 Tem 2015 Saat 13:50
İyi günler doktor bey, 

Kızıma 3 ay 19 günlükken ateş, halsizlik ve geceleri uyumama nedenleri ile İYE teşhisi kondu. Sizin yazılarınızı ve maillerinizi önceden okumuştum hep, idrar tahlili sonucunda nitrit değeri negatif, iye değil dediğim halde, eşimi  ve eşimin doktor aradaşlarını (benimle dalga bile geçtiler)  ikna edemedim. CRP'si de 29,5'tu. Enfeksiyon var dediler. Ve malesef kızıma serum + antibiyotik tedavisi başladılar. Ateş için fitil verdiler. Şu anda durumu iyi. Ama ishal oldu antibiyotikten dolayı, doktor reflör kullanın dedi o da aşırı gaz yapıyor kızımda. 
Antibiyotik kullandığı için durumun tekrar edebileceğini söylüyorsunuz.Kızımda ateş halsizlik ve uykusuzluk vardı, idrarı koyu idi, çok sık idrar yapıyordu, ateşinin olduğu vakitler idrarında akıntı vardı. Bunlar neyin belirtisi idi, eğer tekrar ederse (inşallah olmaz) ne yapmalıyım? İshali için ne yapmalıyım? Kızım sadece anne sütü alıyor, bu aralar su veriyorum biraz. Kızım 2 gün sonra 4 aylık olacak, kilosu 8000gr, boyu 66.

Aslında benimki biraz da dertleşiyor gibi oldu, malesef çevremizde sizin gibi doktorlar yok :( Kızımın çektiklerine çok üzülüyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117281
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2015 Saat 10:57
Resmen kaziklandiniz. Bak gor daha ne isler acilacak basiniza!!
Hemde birde Serum ha!!!
Yukarı Dön
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2015 Saat 16:39
:(:( Malesef hocam, okuyorum dedikçe de 'sen doktor musun' deniyor! Aslında internette iye ile birçok makale okudum ve hepsinde nitrit değerinden bahsediliyor, yalnız doktorlar bunu neden bilemiyorlar anlamıyorum :(

Hocam vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim, peki benim kızımın yaşadıkları(idrarında akıntı, koyulaşma, ateş) neydi, benim neye dikkat etmem lazım, tekrar aynı şeyler olacak diye tedirgin oluyorum. Kızımın altını pamuklu suyla siliyorum, günde 1 kere de akar su altunda yıkıyorum. Önceden her kakada yıkardım ama şimdi kakası çok sulu, bu ne zaman geçer? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2015 Saat 11:19
Islerine gelmiyorda ondan! Bunlar o kadar namussuzlardir ki, idrarda 3-5 Lokosit goruldu diye IYE teshis ederler. Halbuki, isin "raconu" icabi, Laboratuvar, hic gormese bile; "3-5 Lokosit goruldu" diye yazar, yoksa, doktorlar bir daha o laboratuvara hasta gondermezler.

Bilhassa kaka sulu oldugunda, one bulasma daha sik olur. Bilhassa silerken cok dikkatli olun.
Yukarı Dön
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2015 Saat 23:21
Teşekkür ederim hocam, dikkat ediyorum ama tedirgin olmaktan da kurtulamıyorum malesef! Kız bebeklerde kakanın bulaşmaması mümkün değil gibi.

Bu antibiyotik sonrası sulu kaka ne zaman geçer hocam, 15 gün oldu? Günde en fazla 4 ya da 5 kere kaka yapıyor. Bazıları az oluyor ama eskisi gibi değil çok sulu. Kilo kaybı yok, inşallah su kaybetmiyordur. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ne yapmalıyım?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2015 Saat 23:48
Tabiat veya (Allah) hata yapmaz.. Kiz cocuklarinda bulasma olacagini tabiiki biliyorlar ve bunun icinde, oraya ozel bakterileri savunma kasti ile koyuyorlar. Bilhassa antibiyotik kullanimi sonucu bu koruyucu bakteriler ortadan kalkarsa, iste o zaman basiniz belaya giriyor.
Her kakadan sonra, altini "yarim banyo' seklinde yikayin.
Yukarı Dön
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2015 Saat 00:06
Teşekkür ederim hocam, o bilgiyi de yine burda okumuştum, ve öğrendiğimde ne güzel bir koruma demiştim. Siz sulu kakanın öne bulaşması daha sık olur deyince öyle yazmıştım ama benim antibiyotik sebebi ile daha çok dikkat etmem gerekiyor galiba. Yıkmaya dikkat edeceğim.

Peki hocam kızımın vajinasının içerisinde beyaz kremsi şeyler var, sanırım bu yenidoğan bebeklerde vücutta salgılanan bir sıvı, oraya çok müdahale etmek istemiyorum, ama bazen kaka bulamış olabiliyor, yıkamada da tamamen temizlenmiyor. Nasıl yapmalıyım? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2015 Saat 09:03
Evet, aynen oyle! Ayni sivi, erkek cocuklarinda, Sunnet derisi altinda olur. Kaka bulasmis olsa bile, yikamaniz yeterlidir, gerisini o koruyucu bakteriler hallederler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.