|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
özüdoğru ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 May 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 539 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Tem 2015 Saat 18:45 |
Hocam geçen hafta pazartesi gecesi başlayan ateşimiz salı akşamı başlayan kusma vakamız oldu ve perşembe sabahı artık boğazım ağrıyor diyince ve yutkunamayınca hemen kızımı doktora götürdüm. Kızım 44 aylık. Yapılan muayenede 39.5 gösteren ateş ve boğazın kötü olduğunu söyledi zaten dilinde pas ve koku mevcuttu ilaç içmeyen kızıma deposilin 1.2 yarısı yapıldı. PErşembe gününün akşamı ishal başladı cumartesi günü ishal bitti ateş düştü ama vücutta isilik tarzı döküntüler oldu. Yine doktora götürdüm ateş sonucu böyle döküntülerin olacağı birlaç güne geçeceğini söylediler. ve döküntüler pazartesi günühepten kaybolmuştu. Kızımın boğaz ağrısı geçti ateş düştü kusma bitti ishal geçti dedik ve dün pazartesi kreşe gönderdim gece çocuk yine ateşlendi salı günü yani bugün yarım gün gidebildik kreşe ateşimiz yükseldi ve kızım yine boğazım ağrıyor dedi. Ağzına baktım dili yine paslı ve rahatsız edici bir koku var. Yaklaşık 2 saat önce tekrar doktora götürdüm deposiline rağmen neden boğaz geçmedi dedim ve boğazına baktı evet bademcikler kötü dedi. Bu kez boğaz kültürü alalım 2 güne kadar çıkar sizde bu arada agumantin 400 şase başlayın eğer viral çıkarsa kültür antibiyotiği keseriz dedi. Kan tahlili istedim ama almadılar zaten ateşi var değerler doğru çıkmaz dedi peki kültür alacağımıza strep A testi yapın dedim o test o hastanede (özel ) yapılmıyormuş. Şimdi biz perşembe günü Deposilin olduk ve bu akşam agumentine başlıcaz. En doğrusunu siz bilirsiniz ne yapalım kızım boğazım ağrıyor diyor kan testi istiyorum yapmıyorlar çocuğun ateşi 39 lara yaklaştı bugün şaşırdım kaldım tüm gelişmeleri size yazdım ne olur biz mi yanlış yapıyoruz yardımcı olurmusunuz saygılarımla. Bu arada kızım asla şuurp içmediğinden agumentin 400 saşe yazıldı meyve suyun katıp vereceğim henüz vermedim saygılarımla
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119151 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yapilanlarin hepsi nafile ve birer sahane "Cahillik" ornekleri!!
1- Bu yasta Deposilin gerekmez, sacmalik! 2- Hadi yapti, bu ignenin 1 ay sure ila Streptokok mikrobunu onleyecegini bilmiyormu?? 3- Deposilin yapilmis bir cocuktan, 4 gun sonra,ne; Strep-A Testi, nede Bogaz kulturu ISTENEMEZ.. Yani bir doktor, nasil olabilirde bu kadar cahil olabilir, hayret. 4- Kan tahlilini tabiiki istemez, zira NAMUSSUZ, biliyor WBC'nin dusuk gelecegini!! Sirf sahtekarlik yapabilmek icin bu dumenleri yapiyor. Kacin oradan. Cocugunuz, Grip geciriyor, kendiliginden iyilesir. SAKIN: hicbir;Antibiyotik veya ilaci kullanmayin. Bogaz agrisi cok olursa, Tantum Verde sprey sikin. |
|
![]() |
|
özüdoğru ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 May 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 539 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam dediklerinizde haklısınız ancak kızım kızım geçen pazartesinden beri bugüne kadar grip olmadı burnu dahi akmadı ateşimiz bugünde 39,5 lere kadar çıktı. Boğaz kültürümüz temiz çıktı viral enfeksiyon dediler antibiyotiğe gerek yok yalnız deposilin yapalı 1 hafta oldu bizim ateşimiz 3 gün düştü şimdi tekrar çıktı bademciğinde beyaz noktacıklar var ışıkla gördüm ben tantum verde sıkıyorum çocuk resmen yemeden içmeden kesildi küçücük kaldı huyu değişti yemiyor ateşi birden yükseliyor inanın hep sizi okur takip ederdim kendimi yetiştirdiğimi sanardım oysaki ben hiçbirşey bilmiyormuşum. Kışın böyle hastalanmayan çocuk yaz mevsimine geldik bademcik şişti ateş günlerdir düşmüyor dili paslı ağzında koku oldu gerçi şimdi yok ishal kusma hepsi şu 9 günde oldu çocuk tam toparlanmadı. Kışın girp veya nezle oldu ve ardından öksürük hepsini düzelttik ateşimizde oldu 5 gün ama ben böyle uzun ateş ve ilk defa 40 derecelere yaklaşan ateş görmedim kızımda. Kızım 44 aylık ve bu ayda biz hepsini üst üste yaşadık. Takip ediyorum durumunu size yazarım saygılarımla
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119151 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Viral olabilir!! Bu tip virusler, 4-5 gun ates yaparlar. Allahtan yazin bu Gribi aldi, yoksa kisin olsa idi cok daha agiz gecirirdi. Virusler, bakterileden farklidir. Antibiyotiklerle hicbir alakalari yoktur. 1 Hafta evvel, Deposilin yapilmasida zaten hastaligin Viral oldugunun isaretidir. Bu durumdaki bir hastaya, artik baska bir Antibiyotik yazmanin da bir alemi yoktur.
Ates; 4-5 gunden uzun olursa, Enfeksiyoz Mononukleoz olabilir... Eski mailleri okuyun. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|