Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kusma ve Ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKusma ve Ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özüdoğru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kusma ve Ateş
    Gönderim Zamanı: 30 Haz 2015 Saat 20:31
Sayın Hocam kızım 43 aylık ve kreşe gidiyor. Ben dün kızımın azı dişini dolgu yaptırdım demiştim ve yemek yediğinde ağrı oluyor diye size yazmıştım. Gece bir ara kızımın ateşi olduğunu farkettim. Sabah ölçtüğümde 38'e yaklaşıyordu. Hafif bir kahvaltı yaptı istemiyerek ve hemen dişçiye gittik ama nafile ağzını bile açmadı zaten dişçide üniversitemizin pedidonti servisine gitmemizi tavsiye etti. Dişin yüzeyini düzeltemedi yani. Saat 15:30 gibi kreşten öğretmeni aradı uykudan uyandık yanakları kırmızı ve ateşi var diye ölçmüşler sabah ölçtüğümle aynı. Eve geldik ben hemen kızıma bir duş aldırdım biraz yemek yedi yemeği o tarafıyla çiğnediğinde acıyor diye ağlıyor hassasiyete devam yani. Yemekten sonra biraz uzandık ve yarım saat sonra kustu. 1 saat oldu kusalı bende size haber vermek istedim. Ateş ve kusma var şimdilik burnumuz akmıyor öksürük yok. Sadece dün dolgu yaptırdık ve dolgudan sonra çocuk ağzına bir şey sokmadı sabahta çok az yedi ve geceden başlayan ateşimizin ardından bu akşam kustu şimdilik bir kez. Yapacağım ne var siz bu durumu nasıl yorumladınız hocam sevgi ve saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117887
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2015 Saat 02:40
Genel durumuna bir bakin. Birde, agizda koku, dilde pas tabakasi varmi bakin, varsa antibiyotik gerekir. Kafasini kaldiramiyor derseniz, bir "Kan sayimi" yaptirip, bana yazin.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özüdoğru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2015 Saat 07:02
Hocam geceyi yine ateşli geçirdik ama kusmadı sabah uyandı biraz bir şey yedirmek istedim bu sefer sapsarı su gibi kustu. Ağzında rahatsız edici pis koku yok dili de temiz. Sadece ateşimiz var birde dün akşam ve bu sabah çocuk 2 kez kustu sadece. Ateşi az düşünce konuşuyor bizimle ama halsiz tabi öyle kafasını kaldıramayacak gibi değil ama bu durumda ne yapalım yinede kan sayımı yaptırayım mı ? İshal yok karnım ağzrıyor diyor ama arada bir .sürekli kıvranıp karnım ağrıyor demiyor sadece bunlar hocam yardımcı olursanız çok sevinirim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2015 Saat 07:41
Anlasildi, arkadan ishal gelecek, bir sey yapmayin...
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özüdoğru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2015 Saat 17:28
Hocam bugün kızım size yazdıktan sonra tekrar sarı su kustu ama tekrarlamadı kusmamız bu saate kadar. Normal gaitasını yaptı gün içersinde beklenen bir ishal durumu olmadı. Ateş devam ediyor az önce yeniden duş aldırdım yalnız hiçbirşey yemiyor.Arada su içiyor midesu gurulduyor resmen bir saat önce zar zor ekmeksiz çorba içti iştahıda yok. Ateş şurubu asla içmiyor bende zorlamıyorum savunsun ateş diyorum ama heryeri ağrıyor ellettirmiyor kendini ağrıyor diye. Kusarken zorladı kendini gözlerinin beyaz kısımlarında ince kan çizgiler oluştu her iki gözde. Ne yapacağımı bilmiyorum size danışıyorum yapacağım bir şey varmı bu durumda hocam hep yanımızdasınız bunu bilmek bile bana cesaret veriyor teşekkür ederim yardımlarınız için.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özüdoğru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2015 Saat 19:17
Hocam kızım kendinde konuşuyor az önce ölçtüm ilk defa derece 39.8 i gösterdi kusma yok ne yapalım hocam gidelim mi acile ne olur yanıtınızı bekliyorum şurup içmiyor
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2015 Saat 23:59
Arkadan ishal geldiginde, mikroplar atilacagi icin atesi dusecek, sabirli olun. Bol su/sivi icirin.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özüdoğru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Tem 2015 Saat 06:20
Hocam ateşli olduğumuz bugün 3 gün olacak. Dün ve ertesi gün hep 38 i bulan ateşdi müdahale etmedim. Ama akşam ve gece 39 küsürleri buldu. Yalvar yakar 6 saat arayla calpol içti 2 sefer. Geceyi böyle geçirdik. Şimdi uyuyor ayakları buz gibi üstü açık 38,5 çıktı. Bir şey yemiyor arada su içiyor boğazda bir sıkıntısı yok olsa yutkunmaz yemediği için ağzı kokuyor ama çok pis değil. Gece 1 kere kustu ishal yok ben anlamadım çocuk sayıklıyor uyurken arada hepsi bu gidin derseniz alıp götüreceğim 3.gün olacak hala ateş devam ediyor ne yapalım hocam her bildiğimizi unuttuk.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.