Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sebesiz ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsebesiz ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
MEHTAP BOSTANCI Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 33
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MEHTAP BOSTANCI Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: sebesiz ateş
    Gönderim Zamanı: 24 Haz 2015 Saat 10:34
merhaba hocam,
bu sorumu aslında birazda öğrenmek için soruyorum.

ikiz çocuklarım var,
kızım 2010 doğumlu 105 cm 15,5 kilo.

oğlum 2010 doğumlu 110 cm ve 18 kilo

oğlum cumartesi akşamı 38,4 e çıkan bir ateşi oldu, yorgunum dedi (bu arada bu tün gün bahçede koşturdu arda öğle uykusu yaptı) ve yattı, huysuzlaştı ve şehir dışındaydım calpol verdim. sabaha kadar uyudu, terledi sabah tekrar ateşi 38 i geçti.
ben yalnız yola çıktığımdan ve çocuk huysuzlaşınca yine calpol verdim.

pazar geceyi de rahat geçirdi ve pazartesi yine ateşi vardı evde tuttuk, gün içinde babannne calpol vermiş. ateşi yükselince...
pazartesi gece ve bu gün çarşamba bu güne kadar herşey rahat ateşi yok, sadece ara ara yoruldum diyor.
bu şekilde aslında sürekli yorgunum diyen bir çocuk değil, hareketli ve normal, ama bölye buyuklerin yanında da diyince "büyükler de yok test yaptır v.s. dediler" bende rahatsız oldum size danışmak istedim.

1. hocam normalde hareketli olan bir çocuk 3 gün ateşlendi ve yorgun dedi diye tetst v.s. gerek varmı. çok kafama takıldı. Aslında yazılarınızda halsizlik ve yorgunluk devamında başka arazlar olur zaten demiştiniz ama işte, yinede sormadan için rahat etmedi.

2. bu ateş sonrası bir akıntı - sümük öksürük v.s. olmaması normal mi?  sadece pazartesi sabah boğazım acıdı dedi, sonra geçti dedi. bir dün akşam acıyor dedi, bir baktırsakmı diyince de yok acımıyo dedi. bu sabah sordum acımıyor diyor. Yemek konusunda biraz iştahı az gibi ama bilemiyorum. boğazına baktırmıyorda, dil bağı var dilinide doğru düzgün dışarı çıkartmıyor. (sizden aldığım bilgi doğrultusunda dil bağını elletmedim, yoksa doktorlar çok sulandı keselim diye :)

3. bu ateşden önce gecen hafta 2 gün öksürdü, bal limon ile kestik biz devamı gelmedi.bununla bir bağlantısı var mı bilmiyorum.

şimdi bir yere teste götürsek, sizin anlattıklarınız ortada bizi perişan ederler.
doktorlardan korkar olduk. 
iyiki siz varsınız.
çok teşekkürler hocam.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117896
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2015 Saat 20:18
1- 1 hafta evvel Grip mikrobu kapmis.. O kosturmalar-yorulmalar olmasa idi, hic belirtisiz atlatacakti!!
2- Yaz oldugunda, Grip arazlari silik olur. Antibiyotik gereken durumlarda; Agizda pis koku ve dilde pas olur. Eski mailleri okuyun.
3- Dil bagini SAKIN elletmeyin..Goruyorsunuz, bu yasa kadar gelmis, ne zararini gordunuz!!!
4- Olabilir, ama yapacaklariniz aynidir, aynen devam edin.
Kan tahlili yapilirsa, WBC degerine bakin, bu yas icin; WBC: 15.5 ustune Antibiyotik gerekebilir.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MEHTAP BOSTANCI Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2015 Saat 20:29
çok teşekkürler hocam,
dilinde pas yok, bu gün daha da normale dönmüş.
dediklerinizi uygulamaya devam. tahlile gerek yok.

benim danışmak istediğim bir konu var.
çocuklarda herhangi kötü bir hastalık için önlem almak veya kontrol altında tutmak  adına ne denirse artık :) neler dikkat edelim.
yani gelişimi boy ve kilosu iyi olan bir çocuğu belirli zamanlarda bir kan tahlili veya başka bir şey ile kontrol etmemize gerek var mı?
hep yazılarınızda gelişimi iyi olan çocuğu deldirmeyin diyorsunuz biliyorum ama.

5 yaşında bir çocuk için, boy kilo gelişimi hareketlilği vs. kontrol etmek yeterlimidir?
ya da hangi durum bize en etkili belirtiyi verir.

tekrar teşekkürler vakit ayırdığınız için.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2015 Saat 21:29
Yapacaginiz(yapabileceginiz) hicbir sey yok... Tehlikeli hastaliklarin cogunun, zaten asilari var. Kanserdi, Losemi idi, bunlarada kafanizi yormayin. Turkiye'de, cocuklarin; Trafik kazalarindan olme ihtimalleri, Kanser/Losemiden olme ihtimallerinden cok daha fazladir.

Onemli bir hastalik oldugunda, siz kendinizde olani once farkedinde, sira cocuga gelsin...
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MEHTAP BOSTANCI Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2015 Saat 21:36
tekrar teşekkürler hocam.
çok sağolun.

biz çocuklarımızı sizinle buyutuyoruz da, gelecek nesillerin işi gerçekten zor.
emekleriniz ve vakit ayırdığınız için teşekkürler..

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2015 Saat 21:55
Yazilarimin "cikti" larini alin, bir dosya yapin. Zira Turkiye'de Saglik sorunlari ve doktorlarin egitimsizlikleri daha uzun yillar devam edecek.. En az 2 nesil sonra, bu Turk Prof.larla bu islerin olamiyacagini anlayacak ve disardan Ogretim uyeleri getirtecekler, ancak ondan sonra duzelir..
Turkiye'nin Tip alanindaki en parlak devri, Nazi Almanya'sindan kacan Musevi Alman Prof.lar zamaninda olmustur. O zamanda dahi Turk Prof.lari bu durumdan hic hoslanmamislar ve onlari kacirtmak icin ellerinden gelini yapmislardir.. Serserinin biri, cebinden cikardigi Fransiz bozuk paralarini (Franklari) gosterip, "-Biz her zaman cebimizden bir kac Frank cikaririz" diye dalga gecerdi.. Akli sira dunyanin en muhtesen Dahiliye hocasi Prof.Frank ile dalga gectigini sanirdi..
Eger o hocalari kacirmasalardi, Turkiye'nin su anda Tip dalinda birkac Nobel odulu olurdu... Bunlarin; kokunu kazimak lazim.. Birbirlerini; Docent-Profesor yapa-yapa bu hale geldiler.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Haz 2015 Saat 21:57
Yukarı Dön
gulseven Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 65
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gulseven Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2015 Saat 21:56
Araya giriyorum ama hocama teşekkür etmek istedim bende bizler için ne büyük nimetsiniz hocam. Benimde hep sormak istediğim bir soru idi bu 'Çocuklarımızı nasıl koruruz ' diye arkadaş sormuş Sağolsun. Korkuyoruz işte annelik böyle bişey herhalde 😃 Rabbim hepimizin evlatlarını korusun...
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MEHTAP BOSTANCI Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2015 Saat 22:05
hocam,
bu gün bende aynı şeyi düşüdüm inanın.
yazılarınızın çıktılarını alıp, dosyalamayı ve çocuklarıma bırakmayı düşünüyordum.
gerçekten allah sizden razı olsun, biz bu türk doktorları ile başka türlü baş edemeyiz. çocuklara bile acımayan caniler bunlar.
elimden geldiğince insanlara sizden bahsediyorum ama kendilerini okadar çok bu sisteme kaptırmışlar ki, sizin gibi bir doktor olabileceğine ve çocukların bu şekilde tedavi edilebileceğine inanamıyorlar.
umarım yakın zamanda akılları başlarına gelir insanların ve garip diziler seyredip, sosyal medyada ne yediklerini paylaşacaklarına biraz sizin yazdıklarınızı okumaya vakit ayırırlar.
tekrar size çok teşekkür ederim.
saygılarımla.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.