Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kistik fibrozis
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkistik fibrozis

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yunus yusuf Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yunus yusuf Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kistik fibrozis
    Gönderim Zamanı: 21 Haz 2015 Saat 00:13
Merhaba Kadir Bey. 7 yaşındaki oğlum kistik fibrozis hastası. Solunum sıkıntımız pek yok.kreon bir süre kullandıkdaha sonra fekal elastaz tahlili temiz çıktı kreon kestiler. En büyük derdimiz tuz kaybi.ter testi 130.terlememesi için top oynamasına bile engel oluyorum ve çocukluğunu yasayamadigi iiçin üzülüyorum açıkçası. 3 aylık ikinci bir oğlum oldu gen testinde kf çıktı ter testi de 110.ama merak ettiğim şu ki gelişimi çok iyi kilo alımı normal değerler uzerinde .abisinın gelişimi geriydi. acaba belirtileri sonra mı çıkacak yoksa böyle devam eder mi ? çok uzun oldu lütfen kusura bakmayın aaslındabu hastalik hhakkında sizden yyardım istiyorum bilgilendirirseniz sevinirim. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118576
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2015 Saat 02:01
Belkide; her ikisi de; Kistik Fibrosis degil... Artik Turkiye'de her seyden suphelenir hale geldim...
Imkan oldugunda, baska bir sehirde veya Laboratuvarda, o Ter Testlerini bir tekrarlatin.
Yukarı Dön
yunus yusuf Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yunus yusuf Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2015 Saat 12:55
Mutasyonlari delta f 508. Ter testi bbüyük oğluma iki kez yapıldı diğer sonuçda 120. Zaten bu yyüzden çok hastanede kaldık. 

Düzenleyen yunus yusuf - 21 Haz 2015 Saat 13:17
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118576
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2015 Saat 19:45
Benim bildigim kadari ile, Kreon, kesilmez.. Ondan suphelendim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.