|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
banu006 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şub 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 70 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Haz 2015 Saat 20:31 |
Hocam 2 yaşında ki cocukta JRA Olur mu olursa belirtileri ne olur.. oglumda 3 aydir tekrarlayan diz agrilari mevcut sislik ve ısı sadece ilk gun olmuştu diger agrilarinda olmadi fakat bu son agrida döküntü de mevcuttu ateş yok hocam lutfen beni aydinlatin
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119225 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Olmasina olurda, ben meslek hayatim boyunca gormedim..
1- Artik; senelerden beri; JRA terimi kullanilmiyor. Onun yerine, "Juvenile Idiopathic Arthritis" terimi kullaniliyor. 2- Bu hastalik; 16 yasindan kucuklerde, eklemlerde, ici SIVI dolu, sisliklerle kendini gosterir. 3- Hastalik suresi; 6 haftadan fazla olmaz. 4- Pek cok hastalikla beraber olabildigi gibi, bazi hastaliklarida taklit eder. Bu sebeple, her onune gelenin, koyabilecegi bir teshis degildir. 5- ANA seviyesi yuksektir, Sedimantasyon (ac karnina bakilacak) hizlanmistir, Ferritin degeri yukselir, Bariz rontgen bulgulari vardir.. Eklemlerdeki sislikler ve sekil bozukluklari KALICIDIR, oyle 1 gunde iyilesmezler. Bu teshis bana biraz "ufuruk" gibi geldi. O yazdigim Testlerin sonuclarini da yazarmisiniz?? Bunlar olmadan degil teshis, yorum bile yapilamaz. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Haz 2015 Saat 20:55 |
|
![]() |
|
banu006 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şub 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 70 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Peki hocam bu durumda oglum için be düşünmemiz gerekiyor.. ilk şişlik döneminde yapilan kan testinde crp sedim ve aso normaldi hatta bütün kanlar normaldi röntgen de dahil sizce başka testler yapilmalimi
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119225 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu tip agrilar; JIA' e bagli olursa, eklemlerdeki sislik ve sekil bozukluklari KALICIDIR... Ayricada; Sedim. daima yuksek cikar.Teshis; UFURUK.
Bu tip agrilar; bazi besin zehirlenmelerinden sonra da olabiliyor. Hicbir tedavileri yoktur, bir kac senede kendiliginden kaybolurlar. Gene bu yasta, bu tip agrilar, yuksekten atlayan, asiri hareketli cocuklarda da olabiliyor, gene bir tedavileri yoktur, sadece istirahat ile iyilesir, AZDIGINDA, gene olur. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|