Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kilo alımı diyet
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkilo alımı diyet

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meteay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meteay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kilo alımı diyet
    Gönderim Zamanı: 05 May 2015 Saat 17:01
oğlum mete 0cak 2013 doğumlu doğum kilosu 3720 idi.
1 yaşında 10 kilo 800 gram
1 buçuk yaşında 12 kilo 82 cm
24.5  aylıkken 13.5 kilo 87 cm
26 aylıkken 13.5 kilo 87
bugün tartıldığında ise 14.5 kilo 88 cm çıktı.24.ayımızda çok hastalandı domuz gribi oldu o dönemde kilo verdi ama dediğiniz gibi hızla o kliloyu terar alıp üstünede kilo aldı. doğru dürüst süt içmiyor yoğurt peynir yiyor. 25 aylıkken emmeyi bıraktı.ilk 6 ay sadece anne sütü aldı.kreşte çok fazla yemek diye ağladığı için öğretmeni porsiyonda bir azaltma yapalımmı diye sordu.doktora götürdüm ki düzenli gidiyoruz zaten.diyet yapması gerektiğini söyledi.abur cubur vermiyorum zaten.ama cidden iştahlı bir çocuk.meyveyi çok seviyor.önüne ne versem yer.çok hareketsiz bir çocukta değil.gayet sağlıklı bir çocuk.süt ve et ağırlıklı beslensin önerinizi de okudum ama süt içmiyor.ben zaten abur cubur vermiyorum abez olur diyede çok korkuyorum.ama 28 aylık bir çocuğa nasıl diyet yaptırıcam.eşim de genetiğimiz bu diyor küçükken o da öyleymiş.biz ailecek yemek seçmeyiz ben zayıfım ama eşim biraz kilolu dediği gibi.çok üzülüyorum değerledirip öneri verirseniz çok sevinirim.saygılar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2015 Saat 20:04
Bu yastaki bir cocukta; "zayiflama diyeti" HA!!! Allah akil-fikir versin ne diyeyim!..

YAPILACAKLAR:
- Onune sadece yiyecegi kadar yemek-meyva cikarin.
- Devamli mesgul edin, yemek yemek aklina gelmesin. Bir defa "aciktim" dediginde, gozu baska hicbir seyi gormez.. O zaman az bir sey verin, genelliklede, sevmedigi gidalari (mesela sut) verin.
- Cok sevdigi gidalari seyrek pisirin..Seviyor diye, hergun Pilav pisirirseniz,siz cocuga suikast yapiyorsunuz demektir .
Yukarı Dön
meteay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 12
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meteay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2015 Saat 13:30
teşekkürler hocam malesef zayıflama diyeti  verdi diyetisyene yönlendirdi randevusunu cumaya verdiler. 3.5 kilo fazlası var dedi oğlum 27.5  aylık 14.5 kilo 88 cm.ben hesap ettim 2 kilo kadar fazlası var ben mi yanlış hesaplıyorum.. her gün pilav pişmiyor makarna patates kızartması vb.mete yemek ayırt etmez.hepsini sever.bir de hocam örnek beslenme nasıl olur bu yaşlardaki çocuklarda sabah kahvaltısı öğle yemeği ara öğün bir de akşam yemeği veriyorum.bununla ilgili bir yazınız varmı ?yatmadan öncede süt veriyorum ama içimiyor süt yerine ayran versem olur mu hocam onu çok seviyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2015 Saat 20:06
Gunde 3 ogun ve 1 ara ogun yeterlidir. Ara ogun; sut veya yogurt/ayran olabilir. Ayran yaparken, su degil sut kullanin..Aralarda, gen acikirsa; sut veya yogurt verin.
1.7kg fazlasi var.. Diyet filan gerekmez..Boyuna gore; 900gram fazlasi var. Aranmayin!!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.