|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
hkubrac ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Tem 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 88 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Nis 2015 Saat 12:29 |
Kadir bey merhaba,
Oğlum 4,5 yaşında, Mart ayı son haftası kreşe başladı. Nisan ayı başından beri artar azalır şekilde burun akıntısı, öksürük tablosu devam ediyor. Geçen hafta burun akıntısı yeşile dönmüştü ve burnu çok tıkanıktı 3 gün illiadin kullandım, sonra serum fizyolojiğe devam ettim. Öksürük hala devam ediyo özellikle geceleri, oğlumda bizde çok yıprandık. Sabahları kreşe uykusuz gidio. Gece uyandığında öksürük kuru olarak başlayıp balgamlıya dönüşüyo. Vics sürüp yastığını yükseltince rahatlıo ve uyuyo. Artık burnunu silmekten burnuda yara oldu. Geçen sene haziran ayından beri ventolin pulmicort v.s hiç ilaç kullanmadan sayenizde bu zamana kadar geldik. 1,5 yaşından beri her gripte 2. gün sıkışarak hastaneye gittiğimiz çok oldu. Bir de her sene nisan mayıs aylarında bu uzayan gece öksürüklerini yaşıyoruz. Acaba oğlumun öksürüğü alerjik olabilir mi? Öyleyse yine aynı tedavi yöntemi mi uygulamalıyız? Bide oğlumun aşırı sinirli bir yapısı var şekerli yiyecekleri çok vermiyoruz ama çok düşkün aklına geldikçe talep ediyor. Hazır gıda hiç yedirmemeye çalışıyoruz. Acaba şeker hastalığı olabilir mi? bunun için doktora gitmelimiyiz? Hocam eski maillerinizi okudum. Biz 1,5 yaşından bugüne kadar kongest, ventolin, pulmicort, once air, umca, aerius ve 5 kere antibiyotik kullandık ne yazıkki ama hiç bir düzelme yok. Bir de geçen hafta kreşte öksürüğü artınca kreş doktoru muayne etmiş ve eşime hiç ventolin kullandı mı die sormuş. Aerochamber alırsanız biz burda öksürdüğü zaman ventolin verebiliriz demiş. O gün kuru ve sık öksürünce yarım ventolin nebul uyguladık evde gece rahat uyusun diye onunda faydası olmayınca tekrar vermedik. Hocam bu uzayan öksürük ve burun akıntısı tablosu alerjikse neler yapmalıyız? Birde sütün içine hatmi çiçeği hazırlayıp içirdiğimde öksürüğü rahatlıo fakat acaba oda öksürük şurupları gibi mi etki ediyo yani öksürüğü bastırıyor olabilir mi? Cevabınız için şimdidedn teşekkürler. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118269 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN; TUrk doktorlarinin; oksuruk ile ilgili HICBIR ONERILERINI dinlemeyin, uygulamayin.. Onlar; her oksurene, Ventolin veren aptallardir..
1- Sadece: Limonlu bal, serum fiz ve coldMix kullanin, diger ilaclari eve bile sokmayin. 2- Krese her yeni baslayan cocugun ilk 2 senesi boyle cok hastalikli gecer, normaldir. Bir daha da, bu ilaclarin: " kongest, ventolin, pulmicort, once air, umca, aerius ve 5 kere antibiyotik " hicbirini kullanmayin.. Okuyun ve Turk doktorlarinin; 'oksuren cocuklari', nasil 3 safhada Hastanelik ettiklerini iyi ogrenin... |
|
![]() |
|
hkubrac ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Tem 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 88 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam acaba yatmadan bir ölçek bencal versem olur mu? Gece öksürükten uyuyamıyor oğlum Öksürük kuru baslıo balgamlıya dönüyo oksurdukce. Bide hocam hersene bahar aylarında yaşadığımız uzayan bu gece öksürükleri Alerjik olabilir mi? Öyle ise aynı tedavi şeklini mi uygulamalıyım?
|
|
![]() |
|
Oğlum 21 kilo 55aylık
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118269 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu yasta; allerjik oksuruk?? Biraz zor.
Allerjik Rinit(yani; burun akmasi, hapsirik) olur, allerjik oksuruk de ne? Astim veya Bronsit olsa, onlarda da; "sikintili solunum" oksurukten daha ondedir.. Oksuruk, tali bulgudur. Siz cok "Turk doktorlarinin" etkisi altinda kalmissiniz. Cok rahatsiz olursa, 1olcek;Benical verebilirsiniz ama , COK DIKKATLI OLUN, sakin gunduz vermeyin. |
|
![]() |
|
Siz cevap yazmadan önce Yarım ölçek 2,5 mm benical içirdim gece ama yine arada öksürdü fakat daha rahat uyudu. Gece uyurken oğlumun burnundan hırıl hırıl ses gelior acaba sinüzüte bağlı bir öksürük oalbilir mi?
Daha önceleri burnundan rahat rahat nefes alırdı, Bir haftadır takip ediyorum uyurken genelde ağzından nefes alıyor. Bi de hocam burnunun içi silmekten yara olmuş illiadin tekrar kullansam yaradan dolayı bi sıkıntı olur mu (Bir hafta önce 3 gün kullanmıştım) ? Kreşe serum fizyolojiğide gönderdim! açılmazsa artık illiadin başlamalı mıyım? Benicalden sonra takip ettim sabah yine balgamlı öksürüyordu? Balgamlı öksürdüğü zaman perebron kullanabilirim herhalde ama o da öksürük sayısını artırıp sıkışmasına neden olur mu acaba? Çok teşekkürler hocam çok soru sordum ama yaklaşık 1 senedir sayenizde doktora gitmiyoruz:) |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Benical'i cok adet haline getirmeyin.
Perebron; oksurugunuzu arttiracaktir. Burun tikanikligi cok problem olursa, Iliadin kullanin, yaraya bir etkisi olmaz. Burnunun; islak mendil ile silmeniz daha uygundur.Biraz sabirli olun. |
|
![]() |
|
Merhaba kadir bey benicalden sonra oğlumun öksürüğü azaldı. Sabahları birde gece tektük balgamlı oksuruyo hala, ya hastalık geçiyor ya da benical öksürüğü bastırdı. Burnu tıkalı hala. Balgamlı Öksürük için Perebron başlayın mı hocam. Birde kereste limonu bal verilemiyor.sabah çıkmadan ve aksam eve gelince verebiliyorum ancak.
Hocam oğlum sinirli bir çocuk ventolin kullanırken onun yan etkisi diyordum fakat 1 senedir kullanmıyoruz, acaba Tıbbi bir nedeni mi var? Tesekkürler
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|