|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sebnemcetr ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Nis 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sebnemcetr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Nis 2015 Saat 02:06 |
Hocam merhaba.
Kızım 3yaşında şimdiye kadar 1-2-ve3yaşında hasta oldu sadece. 2.5ay önce nezle ve hafif boğaz kızarıklığı vardı ilaçsız geçirdik ama bitmek bilmeyen balgamlı bir öksürük kaldı 1.5aydır neredeyse. Bir gece kulğım ağrıdı dedi ve hemen KBB doktora götürdüm kulak iltihabı olmuş sol kulakta dedi. Sıcak su kompresi ve Ceftinex-Peditus ve içinde argryol,efedrin,serum fiz olan yapma burun damlası 8gün kullandık (peditus hiç vermedim). İltihap gitmiş sıvı var iki kulağında da dedi ve peditus yerine Sudafed verip diğerleriyle birlikte 10gün kullanın dedi. Bugün gittik ve sol geçmiş gibi sağda sıvı var hala dedi.Doktor ameliyattan hiç söz etmedi,derdi o diyemem asla. Ki 2gün önce bu ilaçları kullanıyorken nezle oldu tekrar akıntı hapşırık var. Kulakları hala az duyuyor. Bugün Augmentin bid 400-Yapma damla-Sudafed-DEloday şp verdi 3.tur ilaç olarak. Sizi tavsiye duydum Ben şimdi ne yapmalıyım hocam? Bu kadar antibiyotik bu çocuğu ne hale getirecek ve gerekli mi acaba çok tedirginim. Sıvının bitmesi için ne yapmalıyım. Serum fiz için poşet serum alıp uyguluyorum doğru mudur? Sıcak kompres yapmalı mıyım? Öksürüğünün ve geniz akıntısının bitmesi için ne yapmalıyım? Okula gidiyor, doktor gitsin dedi, bugün olmasa yarın olacak hasta bırak şimdi olsun atlatsın dış dünyaya çıkan her çocuk olur mutlaka dedi. Ama bir ton ilaç beni çok tedirgin ediyor. Ve ben kızıma genel tahlil hiç yaptırmadım bu gerekli midir ? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Eski mailleri okuyun. Cok anlatildi.
SAKIN: Yapma damlayi kullanmayin. Sadece; Iliadin DAMLA'yi kullanin.. Son 3-4 gunku mailleri okusaniz bile fikir edinizrsiniz. |
|
![]() |
|
sebnemcetr ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Nis 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sebnemcetr
Hocam okuyorum dünden beri yazdıklarınızı kafam hem karıştı hem de endişem arttı.
İliadin damla kullanacağım,serum fiz-cold mix-ballı limon ortak sonuç olarak. Doktorun verdiği hiç bir şeyi kullanmayacağım artık çok geç sanırım amaa.... Öksürüğü aylardır var limon-bal veriyordum ama düzenli değil ondan mı işe yaramıyor peki? Peki bu sıraladıklarım doğruysa bunları ne kadar süreyle ve miktarda kullanacağımı söyler misiniz? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sebnemcetr
Bir de kulağa sıcak uygulamasını bırakayım mı? Bu duymaması ne kadar daha devam eder ? Ve serum fiz olarak serum poşeti önermişti doktor,hiç diğerlerini boşuna almayın hepsi aynı şey diyerek. Bu ne kadar doğru ?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Serum olarak kullanilan ve burun icin satilan VE ADI: SERUM FIZYOLOJIK olanlarin hepsi aynidir. Bazi tuzlu burun damlalarinda, tuz orani biraz daga fazladir. Sterimar, Tonimer gibi olanlar daha tuzludur.
Ben size; Eczacinin soylediginden daha pratik olanini soyleyeyim; EVDE KENDINIZ YAPIN... 200ML ( 1 su bardagi) kaynamis ilimis suya, 2gram sofra tuzu(markasini veya iyotlu olup olmadigini sormayin) koyun, Tonimer ayarinda "Tuzlu su" elde edersiniz. Streil olmasi da, sart DEGILDIR... Damardan vermiyorsunuz. Oksurugu kafaya takmayin. 2 kisiniz boyle gececek. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Nis 2015 Saat 19:23 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|