Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - alerji mi grip mi?
  SSS SSS  Forumu Ara Arama  Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumalerji mi grip mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
spiegel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 18
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı spiegel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: alerji mi grip mi?
    Gönderim Zamanı: 23 Nis 2015 Saat 22:48

hocam merhaba. 2 eylül 2010 doğumlu kızımın genel durumunu ve şuan ki durumunu değerlendirebilmeniz için detayların önemi olabilir diye en başından yazıyorum. sabrınız ve cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

hamileleğimin 28. haftasında gebelik şekeri tespit edildi. 35 haftalıkken sezeryan ile kızım doğdu. 2-3 saat kadar küvezde kalıp sonra odaya geldi. 1 aylıkken kolik teşhisi kondu. 2 aylıkken atopik dermatit teşhisi kondu (yanaklarında çok fazla döküntü vardı ve süt ürünleri diyeti yaptım emzirirken) cildi hep çok kuru ve pütürlü. 2 yaş civarı ciddi kabızlık sorunu yaşıyordu (çocuk gastro önerisiyle duphalac kullandı. şuan yediklerine dikkat etmezsem kabızlık sorunu yaşayabiliyor ancak artık ciddi boyutlarda değil). 3 yaşına kadar geceleri uykuda ağlar, huzursuz yatar ve sürekli yatakta yer değiştirirdi. gece 2-3 lere kadar uyuyamazdı. neden ağladığını bir türlü anlayamazdık. 3 yaşından sonra gece ağlamaları bitti ancak hala uykuya dalmakta zorluk çekiyor ve uykuyu sevmiyor. normal mi bilmiyorum ama en fazla 10 saat uyuyor. genellikle uykuya dalınca ilk saatler saç dipleri, gıdık, boyun bölgesi terliyor. sıcağı hiç sevmez, ince kıyafetlerle ve örtülerle uyur. göz altları morarıyor bazen gözleri sulanıyor, güneşe bakmakta zorlanıyor (bu arada hafif derecede astigmatı var). bazen damağının ağzının kaşındığını söylüyor. fıstık yiyince çok kızarır ağzım kaşınıyor diye ağlardı. nadir de olsa bazen geceleri çişini kaçırır ve ona uyanmaz. 

3 yaşında kreşe başladı ve o kış (geçen kış) olan tablo: çok sık geniz akıntısı, hafif ateş, çoğu zaman balgamlı öksürük, burun tıkanıklığı bunların sonucunda 2 kere sinüzit, 2 kez laranjit (1i ciddi adrenalin verildi), ses kalınlaşması, ses çatallaşması vb. teşhisler kondu. sürekli soğuk algınlığı ilaçları ve antibiyotikler verildi. kbb doktoru burnun sağ tarafında hafif kemik eğriliği var dedi. kronik sinüzit veya geniz eti yok dedi ve bizi çocuk alerji bölümüne yönlendirdi. geçen kış gittiğimiz çocuk alerji doktoru post nazal drip teşhisi koydu ve allerset ve nazonex verdi.1 aya yakın kullandık. geniz akıntısı geçmedi.

yazın iyiydi. 

bu sonbahar ve kış: ekim ayında geniz akıntısı tekrar başladı ve burun tıkanıklığı, aralık ayında kulakta sıvı birikimi oldu, ocak ayında 39 derece inatçı ateş, balgamlı öksürük olan hastalık, ocak ayında göz enfeksiyonu geçirdi. aralık ayında üniversite hastanesinde çocuk alerji profesörüne gittik. size yukarıda anlattığım bilgileri anlattım. sadece göğsünü dinledi (burnuyla ilgili bir muayene yapılmadı) ve saman nezlesi teşhisi koydu. zaditen günde 2 kez, ve singulair devamlı 40 gün kadar kullandık. gerektiğinde zyrtec, nazonex, advanten (döküntü olursa) verdi. önce ilaçlar yazıldı sonra deri testi yapıldı. genel alerji cilt testinde histamine pozitif kontrol +8, ev tozu akarları, ağaç polenleri, ot-hububat polenleri karışımları, küf mantarları, hayvan türü epitellerinde olan bütün bölümler negatif çıktı. gıda alerjisi cilt testinde: histamine pozitif kontrol +8, yumurta sarısı +4, fındık +8 çıktı (fıstık çıkmadı aslında fıstığa çok tepki veriyor ama çapraz etkidendir dediler). kan testinde total IgE N-23.1 çıktı. geçen kış kbb doktorunun yaptığı başka bir kan testinde IgE 285 çıkmıştı o yüzden bizi alerjiye yönlendirmişti. 

daha sonra biz bu ilaçları zaditen ve singulairi 40 gün kullandıktan sonra şubat ayında çocuk hastalıkları uzmanı başka bir profesöre gittik. bütün hikayeyi ona da anlattık. o da “hafif bir alerjisi var, alerjik rinit olduğunu sanmıyorum” dedi. “zaditeni kesin, singulair 4 mg çiğneme tabletini hazirana kadar kullanın, çerezleri vermeyin, yumurta verebilirsiniz, burun tıkanıklığı olursa 15 gün sabah-akşam nazonex sık,10 gün ara ver. sonbaharda durumu tekrar değerlendirelim” dedi. martın sonunda balgamlı öksürük ve sonrasında gelen ateş sonucu yakın çevrede başka bi doktora gittik. kan tahlili, röntgen ve muayene sonucu akut bronşit teşhisi koydu. (crp 10,2 wbc de normal sınırlar içindeydi!) bize mukotik, ventolin şurup (ilk defa kullandım), klamoks 600, illiadin verdi. onları kullandık. iyileşmiş dedi. 

ama bronşit? tedavisinden 2 hafta sonra geniz akıntısı başladı. aile hekimi “temiz bir geniz akıntısı ve hafif nezle durumu var. peditus ve nazonex kullanın” dedi. internette arama yaparken size rastladım ve ilaçları vermedim. şuan yaklaşık 10 gündür geniz akıntısı ve öksürüğü var. burnunu temizleyince saydam sümük çıkıyor. burnu ne tam tıkalı ne de tam olarak akıyor. burnunun dolduğunu anladığım zaman sümkürüyor ve saydam yapışkan sümük çıkıyor. seyrek hapşırıyor. ballı limon, serum fizyolojik ve geceleri cold-mix kullanıyorum.ayrıca her gece singulair çiğneme tableti kullanıyor. ama hala bi düzelme yok. 5-10 dakikada bir balgamlı gibi öksürüyor. doktora gitsem tekrar aynı ilaçları verecekler.bu kış 4 kez antibiyotik kullandı. maillerinizi, makalelerinizi okudum ancak kızımın bu şikayetleri alerjik mi nezle veya grip mi bilemiyorum. hangi ilaçları kullanmalıyım, bu geniz akıntısı alerjikse iyileşebilmesi için ne yapmam gerekir yol gösterirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118105
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2015 Saat 23:13
Cocugunuz dogdugundan beri, yani 5 senedir, yemediginiz kazik kalmamis... Maalesef, son 10 seneden beri Turk Tibbi, tamamen bu sahtekar Allerjistlerin eline kaldi!!
Bir cocuk 5 sene boyunca; HICMI GRIP OLMAZ!!!!   Hep Alleji,hep Bronsit, hep astim, Hep deri testleri, hep sarlatan ilaclari verilmis.. Birde utanmadan; Rontgen cekip, "Akut Bronsit" teshis etmisler..
Bu sahtekari bir daha gorurseniz, ona: " Astim ve Bronsit'in", Rontgen bulgusunun olmadigini soyleyin. Sevaptir..

Cocugunuzda, ilk gunden beri olan hadiseler: GRIP'tir... Her cocuk Kres/yuva basladiginda, ilk 2 senesi hastalikli gecer.
ayricada; HICBIR ALLERJIK HASTALIKTA; ATES OLMAZ...

Bu konularla ilgili yazilarimi ve hastalarin sorularini okuyun. Bu sahtekarliklarin nasil ve niye yapildigini, halkin bu soysuzlar tarafindan nasil soyuldugunu gorun...

Bari bundan sonra gozunuzu acinda bu kaziklari yemeyin.
O yapilan Allerji testlerinin tamami SOYTARILIKTIR... Siz kendinize o testleri uygulayin, sizde bile alim-Allah allerji bulurlar. O testlerden, saglam cikan yoktur..

Sadece; benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.. Keske yazilarimi daha evvel okumus olsa idiniz. Cocuk bu kadar KORTIZON almazdi. Yazik..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Nis 2015 Saat 23:16
Yukarı Dön
spiegel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı spiegel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nis 2015 Saat 00:56

hocam cevabınız için teşekkürler. bazı konuları tam anlayamadım.

1-alerji testlerini yoksaysam da bazı gıdaları yediği zaman alerjik tepkiler veriyor. örneğin fıstıklı bir gıda yese yüzü çok kızarıyor, hafif şişiyor, ağzının kaşındığını söylüyor. ayrıca 2 aylıkken (hiç bir ilaç kullanmazken) yanaklarında aşırı derece de döküntü başladı ve 1 yaş civarı geçti. zaman zaman döküntüleri oldu. şimdi de döküntüleri oluyor. örneğin şuan poposunda var biraz.

bu belirtiler alerjiden kaynaklanmıyorsa sebebi ne olabilir? kızım alerjik bünyeli değil mi?

2-gıda alerjisi rinite ve astıma dönüşebilir dendiği için endişeliyiz. sanırım singulairi bize koruyucu olarak verdiler! singulair de kortizonlu mu? singulairi de kesecek miyiz?

3-geniz akıntısı bizim en sık tekrarlayan sorunumuz. hiç bir alerjik hastalık ateş yapmaz demişsiniz ya bu geniz akıntısı gripten kaynaklanıyor, geniz akıntısı; sinüzit, kulakta sıvı birikime vb. yol açıyor. doğru mu anlamışım? tekrar öyle sorunlarla karşılacağım diye endişeleniyorum. 

10 gündür sizin tedaviyi uyguluyorum (ayrıca çiğneme tabletini de veriyorum bu hastalığın seyrini etkiledi mi bilemiyorum). bu arada şuanda da ateşi yok. balgamlı öksürüyor demiştim ancak şimdi de bazen sanki balgam bitmiş de kuru, öter gibi bir ses duydum. şuan biz hastalığın neresindeyiz?

4- kızım bu kadar kortizon aldığı için çok üzgünüm. kızımın gelişimi kortizondan nasıl etkilendi, bu yüzden başına neler gelebilir? bu konuda yapabileceğim bir şey var mı?

5- 2 kış hastalıklı geçer demişsiniz. 2.kışımız bitecek ama bu tür ilaçları kullandığımız için biz de bu süre daha mı uzun olacak? sürekli hasta mı olacağız?

tekrar teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nis 2015 Saat 02:48
1- Cocugunuzda; "Allerjik tepkiler" oldugunda, o yapilan uyduruk testlere goremi ilac veriliyor???? Allerji varsa, Allerji ilaci verilir.Nokta... Neyin allerjisi oldugunun hic onemi yoktur.
Ilk 6 ayda, Allerjiler olmuyor. 2 aylik iken gordukleriniz; "Asiri sicak tutmaya bagli" Sudamina denilen, isilik dokuntuleridir.
Mevzuu, kizinizin; allerjik olup olmadigi degil... (Anlattiklarinizdan, zaten Allerjik oldugu cikiyor... da) Bu kadar eziyete, bu kadar masrafa, bu kadar tantanaya ne gerek var.. Nasil olsa verilecek olan; ALLERJI ILACIDIR...
2- Gida allerjileri; Rinit veya Astim'a donusmez.. Mekanizmalari ap-ayridir. Singulair, Astim krizlerinin arasini acmaya yarayan bir ilactir. Sizde kullanilmasi; SAHTEKARLIKTIR... Kesebilirsiniz.
3- Cocugunuz devemli Grip geciriyor ve bu Gripler size; Allerji diye yutturuluyor.. Zira, astim deyip, o ilaclari dayadiklarinda, doktora getirisi 3-4 misli oluyor.
EVET; Geniz akintisi da, Kulak agrilarida hep Gripten kaynaklaniyor.. Bu sebeple, ONCE BIRAZ OKUYUN DEDIM... Yoksa suallerinizin arkasi gelmeyecek.
4- Bu kadar fazla kortizon, gelismesine olumsuz etki edebilir. Cocugunuz SANKI ASTIM IMIS gibi ilac dayamislar.
5- Evet, hastalikli devrenin sonuna gelmissiniz ama, sizde onumuzdeki kis (eskisi kadar olmasada) biraz hastaliklar olacak.Zor devreyi, olabilecek en masrafli ve zahmetli sekilde atlattiniz. Sadece doktorlari zengin ettiniz.
Sadece benim dediklerimi uygularsaniz, kisa surede toparlanir. Okuyun, eski hastalarin, maceralarini da gorun ve sahtekarliklarin nasil oynandigini anlayin..
Cok okumaniz lazim..
Yukarı Dön
spiegel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı spiegel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nis 2015 Saat 03:12
hocam ilginize çok teşekkür ederim. günlerdir yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum ve okumaya devam edeceğim. peki alerji için hangi ilacı kullanmalıyım zyrtec gibi şuruplar mı, ve hangi durumlarda ne kadar süreyle kullanmalıyım? tekrar teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nis 2015 Saat 04:12
En uygun olani; Zyrtec suruptur. Her turlu allerji de kullanabilirsiniz.. Belli bir suresi yoktur, arazlar gecene kadar kullanilabilir.. Doz: her yas icin= 1 olcektir..
Yukarı Dön
spiegel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı spiegel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 May 2015 Saat 02:16

hocam tekrar merhaba. hatırlayabilmeniz için tekrar bu başlık altında yazıyorum.

kızım yaklaşık 20 gündür öksürüyor. tablo şöyle:

hafif öksürük ile başladı

geniz akıntısı var (doktor söylemişti)

hiç ateş olmadı

sabahları bikaç kez hapşırma (hasta olmadığı zamanlarda da oluyor)

gece uyurken bazen dişlerini gıcırdatır gibi hafif ses çıkarıyor)

öksürük hafifti,arttı,azaldı,tekrar arttı.şuan çok fazla

(bazen 5-6 dakikada bir öksürüyordu bazen bir saat aralıklarla,bazen gece yatarken hatta uyurken ve sabah uyandığında yoğun,gün içinde az,bazen sabahları yoğun gece yok…)

öksürük genellikle balgamlı çok nadir kuru gibi ve öter gibi ve kaba ses çıkıyor

daha önce larenjit geçmişi olduğu için o öksürüğü tanıyorum öyle öksürmüyor ama bugün boğazı yırtılacakmış gibi kaba ve kalın ‘bazı doktorların mekanik!dedikleri sese yakın gibi’ öksürdü. ‘borum acıdı’deyip boynunu gösterdi. bugün oynarken çok bağırıp çığlık attı sanırım tahriş de oldu.sesi çatallaştı ben de doğru mu yaptım bilmiyorum ama soğuk buhar uyguladım.

hiç tamamen burun tıkanıklığı olmadı.ne tam kapalı ne tam açık. ama başlarda serum fizyolojik sıkıp burnunu temizleyince saydam sümük çıkıyordu (hiç su gibi akıntı olmadı, hiç rengi değişmedi her zaman saydamdı ve şuan burnundan bişey çıkmıyor)sonra burnu tamamen açılınca serum fizyolojik kullanmayı bıraktım. burnunu temizleyince hiç bir şey çıkmıyor. ama gece yatarken hafif horluyor(ağzı kapalı uyuyor)hırıltılı gibi ses çıkıyor (sizin yöntemizinizi denedim burnunu kapatınca çıkmıyor). nefes alıp verişini duyuyorum ve mışıldıyor gibi ses çıkıyor.

bugün bazen nefes alırken öksürmediğinde de sanki genzine, boğazına koyu balgamlar yapışmış da atamıyormuş gibi de oldu, burnundan hırıltılar geliyor gibi ya da oralar çok kurumuş gibi… çok karışık oldu ama nasıl tarif edeceğimi bilemedim. 

1-Bizim durumumuzda perebron kullanılır mı? doktora götürüp ciğerlerini mi dinletmeliyim? ciğerlerine inmiş derse bu ilaca başlayayım mı?

2- serum fizyolojik e tekrar başlamalı mıyım? ya da önce illiadin damladan mı başlayayım (şuan kulak ile ilgili bişey demedi ancak akıntı sinüslerden geliyorsa-sanki bi mailinizde öyle yazmıştınız)

2- hocam böyle geniz akıntısı ve öksürükle başlayan ve böyle uzun süren bir çok hastalığımız sinüzit, kulakta sıvı birikimi, larenjit olarak sonuçlandığı için endişeleniyorum (böyle uzun geniz akıntısı ve öksürük hiç bir zaman kendi kendine geçmedi hep başka şeylere çevirdi) bu hastalıklarda hangi ilaçları önerdiğinizi okudum ancak bu hastalıklar olmadan önlemenin bir yolu yok mu şuan ki durumda? grip tedavisinden başka önerebileceğiniz birşey var mı?

(ballı limon, cold mix ve serum fizyolojik kullandım)

3- alerjik durumumuz olduğu için kafam çok karışıyor. şuan ki geniz akıntısı alerjik kökenli ve öksürük de o yüzden olduysa ne yapmam gerekir daha fazla ilerlememesi için? alerji olduğunu düşünüp zyrtec şurubu vermem şuan sakıncalı mı? ve alerji kaynaklı olduğunu nasıl ayırt edebilirim?

4- kaba öksürüğüne iyi gelir diye soğuk buharın bir sakıncası olur mu (oda nemlendirmek için olan soğuk buhar makinelerine 15 dakika kadar biraz yakın oturtuyorum)? devam edeyim mi? 

5- daha önce de yazdığım gibi sizin içirmeyin dediğiniz ilaçları sizi tanımadan önce içirmiştim. en son ciğerlerinde akıntı var! bronşit! olmuş dediklerinde ventolin şurup, mukotik, klamoks, otrivine kullandık.tedaviden yaklaşık 10-15 gün sonra öksürük başladı.şikayetlerimizin bu ilaçlarla ilgisi olabilir mi? bu durumda ne yapmalıyım?

sabrınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim.

Yukarı Dön
spiegel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı spiegel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 May 2015 Saat 11:23
hocam bu sabah tıkalı burun ile uyandı. şuan konuşurken bile yoğun geniz akıntısı yüzünden kelimeleri kesik kesik oluyor tıkanıyor gibi konuşuyor ve çok sık öksürüyor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.