|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Dadya ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 May 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Nis 2015 Saat 19:28 |
Kadir Bey merhaba,
Simdiden degerli vaktinizi aliyorum tesekkur etmek isterim, iyiki varsiniz... Kizim 6 yasinda, hastaliginin seyri; Carsamba: ses kisildi Persembe: inatci bir oksuruk beraberinde yogun kivamda burun akintisi Gece uyurken atesi 39.5 yukseldi Cuma: gunduz 39.8 civari ates Gece ates biraz dustu Cumartesi: gunduz 38 civari gece 39.5 Pazar: 37.9 gun boyu sabit bir ates beraberinde burun akintisi ve oksuruk devam Degerli hocam, grip icin anlattiklarinizi uyguluyorum. Ates dusurucu hic vermedim. Keyfi iyi, ancak atesinin tekrar cikacagindan endiseleniyorum. 3 gecedir atesli gunduz daha dusuk neden gece bu kadar farkli oluyor? Bu kadar uzun surmesi normal midir? Bugun bogazinin da acidigini soyledi. Tantum, illiadin, bal, cold mix uyguluyorum. Cok oksuruyor... Atladigim bir tedavi var mi? Atesi uzun surunce merak ettim. Cok tesekkur ederim. Sevgi ve saygilarimla, |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117982 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ates: 4-5 gun devamli veya ara ara olabilir. 5.gunden sonra ates olmaz. (Enfeksiyoz Mononukleoz;7 gun ates yapabilir, kan sayiminda;MONO degeri yuksek olur)... Olursa, baska bir hastalik ustune geldi demektir. Agiz kokusu ve dil ustunde pas varmi ona bakilir.
Bogaz agrisi asiri oluyorsa; H3N2 gribidir. Tantum Verde Sprey agrisini alir. Eski mailleri okuyun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Nis 2015 Saat 19:51 |
|
![]() |
|
Dadya ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 May 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir Bey merhaba,
Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Çok şükür ateşimiz düştü. Ancak kızım bugün başının ağrıdığını söyleyerek okula gitmek istemedi. Yere basınca ayakları, eklemleri acıyormuş. Öksürük krizleri ve yoğun yeşil burun akıntısı devam ediyor. Sanki sinüzite çevirmiş gibi geldi… Aslında 3 gündür illiadin kullanıyordum. 1 gün ara verince sabahında başım diye kalktı. 1. Önceki yazılarınızdan sinüzit için tekrar illiadin kullanmam gerektiğini biliyorum. Farklı bir görüşünüz var mı? 2. 6 yaşında olduğu için tuzlu su gargara ve burnuna çekmesi için uğraşıyorum ancak her zaman beceremiyor. Tuzlu suyu burnuna nasıl verebilirim, şırınga fln mı kullanmalıyım? 3. Dilde pas konusunu açmanızı rica edebilir miyim? Dilde pas deyince dilde kahverengi bir leke/renk değişimi olması gerektiğini düşünüyordum. Bir anne bembeyaz tabaka gibi tanımlamış. Neye dikkat etmeliyiz? 4. Çok çok öksürüyor. Bal limon dışında viks kullanıcağım. Sanırım başka bir seçeneğimiz yok... Bilgileriniz, öğütleriniz çok çok kıymetli, Okuyorum, arşivliyorum... İyi ki varsınız hocam... Değerli vaktinizi aldım. Çok teşekkür ederim. Sevgilerimle, |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117982 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Serum Fiz ile sonuc alamazsaniz; Iliadin kullanin. 1 gun bile ara verseniz, tekrar kullanabilirsiniz.
2- Vitamin damlaliklari gibi buyuk damlaliklardan, eczanelerde satilir.Onlari kullanabilirsiniz. 3- Rengi onemli degil, "Tabaka" olusacak.. O nokta halindeki "Tad papillalari" gorulmeyecek. 4- oksuruk sizi korkutmasin. Oksuruk vucut savunmasidir. Tedavi edilmesi gereken, oksuruk degil, oksuruge sebep olan hastaliktir. Yoksa, (Turk doktorlarinin yaptigi gibi) koru-korune, oksuruk kesmek daima hastanin aleyhinedir, hatta hayatina bile malolabilir. |
|
![]() |
|
Degerli Hocam,
Yanitiniz icin cok tesekkur ederim. Ben de şaşırdım kaldim; isten geldim hastalik tablosu sabahtan beri degismis. Koyu kivamli yesil burun akintisi yerini sivi seffaf bi akintiya birakmis. Hapsiraklar baslamis. Oksuruk pek fena soyle ki 2/3 defa oksuruyo art arda sonra tekrar 4 defa oksuruyo art arda cok cok az aralarda 5 sn es veriyor sonra tekrar basliyor. Valla beni bile oksuruk tuttu etkilendim o zorlandikca... Persembe gunu yuksek atesle baslayan hastalik Pazar gunu ates dustu gecti derken sanki baska bi seye donustu. Boyle bi oksurugu nasil yorumlarsiniz? Kesik kesik surekli tekrar eden kuru oksuruk icin ne yapabilirim? Annemler cok ustume geliyor😔 Tesekkur ederim, sevgiler |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Koyu kivamli akinti, Gribin sonuna geldiginizi gosterir. Tekrar :su gibi" akinti olmasi, yeni bir Gribin basladigina isaret eder.
Onemli bir durum degildir. Hele; yeni oksuruk ile birlikte, Ates olmadi ise, basit bir Grip demektir. Sakin yaslilarin etkisi altinda kalmayin, |
|
![]() |
|
Kadir Bey merhaba,
Yanıtınız için teşekkür ederim. İsminiz evimizden hiç eksik olmuyor, sizi tanıdığımız için çok şanslıyız... Kızımın ateşi 38 civarında maalesef. Perşembe başlayan hastalık Pazar günü ateş düştü, akıntı koyulaştı derken Pazartesi günü su gibi burun akıntısı ile başka bir formda devam ediyor. Anlayamadığım için sormak istiyorum... 1. Üstüste iki hastalığa nasıl yakalanıyoruz hocam? Toplamda bakıldığında Perşembe'den beri ateşli, hiç ateş düşürücü kullanmadım ama uzun sürdüğü için endişeleniyorum. 2. Burun su gibi akarken burun damlası kullanmanın faydası var mı? Yoksa yoğun kıvamda iken mi kullanmalıyız? 3.Hastalanınca hep geçmişe dönük düşünürüm. Nerede yanlış yaptım diye? Terlemek üşümek bağışıklığı düşürüp hastalıklara zemin hazırlamaz mı? Biliyorum mikroplar sorumlusu ama bu etkenler vücudu zayıflatır mı acaba? Bilgilerinizle bizi aydınlattığınız için teşekkür ederiz. Sevgilerimizle, |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- istirahat ettiginde, grip artazlkari duzelir, hasta "iyilestim" zannederek, ayaga kalktiginda, gene hasta olur. Normaldir.
2- Serum fiz, "BURUN TIKANIKLIGINDA"!! kullanilir. 3- Eski yazilari okuyun, bu eskileri uydurma Tip bilgilerinden gina geldi.. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|