Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Domuz gribi :(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDomuz gribi :(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mügee Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mügee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Domuz gribi :(
    Gönderim Zamanı: 26 Mar 2015 Saat 21:24
Merhaba hocam ,

Kızım 14 Haziran 2007 doğumlu 25,6 kg

Salı günü okuldan ateşli geldi ve neredeyse hiç ara vermeden öksürüyordu. Ayrıca aşırı mide bulantısı kusma ve ishalde mevcut. O günden bu güne kadarda herhangi birşey yemiyor sadece su içiyor. Çoğu zaman onuda çıkarıyor . Ben sizin söylediğiniz yöntemlerle yani coldmix , bal - limon ve sf ile o günü ve diğer günü geçirdim. Ateşi çok yükseldiği için calpol - ibufen dönüşümlü 1,5 ar ölçek verdim. Fakat ertesi günün akşamında iyice kötüleşti ateş düşmez oldu tuvalete dahi gidemeyecek kadar halsizleşti . Aynı zamanda ara ara kulağınında ağrıdığını söylüyordu. Akşamına Dr a götürdüm muayenede influenza bulguları var ayrıca sağ kulakta orta kulak iltihabı var dedi. Burundan sürüntü aldılar. Sonuçta influenza B pozitif çıktı.

Bu sonuca göre ;

Tamiflu 75 mg ( bize bunun 60 mg ını kullanın, Kapsülü açıp içini 5 ml suda karıştırıp şırınga ile 4 ml çekip verin dedi )

Agumentin 600/42,9 mg 12 saatte 1 ölçek

Onzyd 4 mg ( mide bulantısı çok olduğunda )

Otrivin sprey
Cold mix ve bal - limona devam edin dedi

Ateş içinde calpol verdi.

Bu durumda teşhis ve tedavi doğrumudur hocam. İlaçlara devam edelimmi ? Size danışmadan rahat etmedi içim ..

Saygılar ....

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118250
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mar 2015 Saat 01:07
Atesi dusurmeyin. Atesini dusurdugunuz surece, BAGISIKLIK calismaz ve hastalik uzar.
Verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin. Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Eski mailleri okuyun. Lutfen; teferruat istiyorsaniz, eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.