|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Dadya
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Beta vs GripGönderim Zamanı: 25 Mar 2015 Saat 09:43 |
|
Kadir Bey merhaba,
Tatilinizin iyi geçtiğini umarım. Sizi çok çok özledik… Bu dönemde kızım bir hastalık geçirdi, şimdi çok iyi… Aklıma takılanlar konusunda görüşünüzü almak istedim. Çünkü Beta ile gribi ayırt etmekte zorlandım. 1.gün: mide bulantısı+halsizlik+37 ile başlayan 40 derece ulaşan ateş +iştahsızlık (ateş düşürücü kullanılmadı) 2.gün: mide bulantısı+eklem ağrısı+boğaz ağrısı+38.0 civarı ateş + burun tıkanıklık (tantum+illiadin+cold mix başlandı) 3.gün: iştah biraz açıldı+ateş yok+şiddetli boğaz ağrısı+mide bulantısı+burun tıkanıklık 4.gün: neşesi iştahı yerinde+bulantı/ateş yok+boğaz ağrısı devam+hafif sabah öksürük+ az ama yoğunlaşmış burun akıntı Özetle; 4. gün boğaz ağrısı devam edince telaşlandım. Bir yandan ağzını kontrol ediyorum. Koku+pas yok. Acaba anlamıyor muyum diye düşünüyorum. Ateşin devam etmemesi ve burun tıkanıklığı nedeniyle grip olduğuna kanaat getirdim. Ancak boğaz ağrısı ve ilk başta ateş yanında da mide bulantısı olmasından dolayı beta olmasından endişelendim. Sağlık sigortamız var ancak biliyorum özel hastanelere gidince test sonuçlarına bile güven olmuyor. Test yaptırmadan ve koku+pas dışında; Şöyle bir yaklaşım da bulunabilir miyiz? Beta için yüksek ateş devam etmeliydi? Beta’da ateş birden yükselir? Beta olsaydı sadece kuru boğaz ağrısı olurdu, burun akıntısı olmazdı? Hocam, boğaz ağrısı gripte 5 gün kadar sürer mi? İlk başta mide bulantısı da olunca çok tereddüt ettim. Beta ve grip arasında ayırt edici bulgu bulmamız mümkün mü? İkisi aynı anda olmaz değil mi? Değerli vaktinizi aldım, çok çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın, sevgilerimle, |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Mar 2015 Saat 19:04 |
|
1- Domuz Gribi gecirmissiniz.. Aradaki fark: Agizda koku olmaz, Dil ustunde pas olmaz..
2- Cok suphede kalirsaniz, Strep-A Testi yaptirin. SAKIN, Bogaz Kulturu yaptirmayin, Sahtekarlar her bogaz kulturunde, Streptokok var diye rapor veriyorlar.. 3- Iki hastalik, tabiiki beraber olabilir, ama o zaman cocuk basini kaldiramayacak kadar hasta durumdadir. 4- Mikrobun ismi; "Beta" degildir.. O bir cins, akvaryum baligidir. Doktorun, aptal olani bu terimi kullanir. Ismi: A-Grubu, Beta Hemolitik Streptokok'dur. Zira her Streptokok; "Beta Hemolitik" degildir, Her "beta Hemolitik" olanlarinda hepsi, "A-Grubu" degildir. Artik Tip fakultelerinde, Mikrobiyoloji dersleri cok hava-civa okutuldugundan, yeni doktorlar bu ozellikleri bilmezler.. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|