|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
umay ana ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Şub 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 116 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Mar 2015 Saat 11:01 |
Merhaba Kadir Bey, kızım 7 aylık bir haftadır geceleri huzursuzdu 3 gün önce ateşlendi yapılan muayenede bogazında kızarıklık görüldü,idrar tahlilinde ph:6 lökosit ve nitrit pozitif mikroskopide bol lökosit az bakteri görüldü. Sefalosporin türevi antibiyotik başlandı nitrit pozitif diye ben de verdim idrar kültürü antibiyotikten sonra yapıldı üreme yok dendi. Eğer ateşi 38 üstünde seyrederse getirin hemogram yapılacak sonuca göre müsküler antibiyotik verilecek dendi ateşimiz devam ediyor çok huzursuz etmedikçe ateş düşürücü vermiyorum. Hemogram ve sonucuna göre müsküler antibiyotik gerekli mi? Şaşkınım, size güveniyorum,şimdiden teşekkürler.
|
|
Krizalit kristalin...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117324 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN; Soylenilen hicbir seye inanmayin, hicbir ilacida vermeyin...
Bu yasta olabilecek tek hastalik; Griptir, sadece Serum Fiz , Limonlu bal ve ColdMix kullanin... Sakin; antibiyotik vermeyin. Kan sayimi bile gerekmez, ama yaptirirsaniz dikkat edin, bu yasta WBC(ust siniri):13'dur, ahlaksizlar, Eriskin Referansa araligi (WBC:11)kullanarak aileleri aldatiyorlar. Anlasilan, bu sahtekarlar uyandilar, hepsine; Nitrit(+) diyorlar.. Bunu anlamasi cok basittir, kizinizin idrari yerine; Idrar gorunumlu, "cay suyu" gonderin, bakalim ondada Lokosit ve Nitrit:(+) cikacakmi!! |
|
![]() |
|
umay ana ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Şub 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 116 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkür ederim,limonlu bal veriyorum kızıma,dogduğundan beri de düzenli olarak birkez SF ile yıkarım burnunu şu anda tıkanıklığımız yok.
|
|
Krizalit kristalin...
|
|
![]() |
|
Kızımın ateşi dünden beri hiç yükselmedi ve keyfi yerine gelmeye başladı :))3 gün boşuna antibiyotik verdim üzgünüm keşke en başından sorsaydım. Çok teşekkür ederim tekrar.
|
|
Krizalit kristalin...
|
|
![]() |
|
kıvanç ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eyl 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 870 |
Merhabalar hocam, idrar tahlillerindeki WBC değerleri farklı herhalde cevabınızdan öyle anladım.yoksa 7aylıkta Kan sayımı WBC 17 değilmiydi? |
|
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117324 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kan Sayimindaki, Lokositler (WBC) bu yasta; ust siniri,13 dur.
Idrardaki Lokositlere kafanizi takmayin, zira Turkiye'de;Laboratuvarlar, mikroskopta Idrar analizi yapamazlar.. 1- Koloni sayimi ve, hucre sayimi icin; Santrifuj edilmemis, taze idrar gerekir. Bu islemler, Santrifuj edilmis idrarlardan YAPILAMAZ... Ama bu "ince noktayi" ya bu ahmaklara anlatamazsiniz, yada kasten bu sekilde bakarak, anlasmali oldugu doktora, boyle "canak rapor" verirler. 2- Hic bir hucre gormedikleri durumda bile, 3-5 Lokosit, 2-3 Eritrosit goruldu diue rapor verirler... Isin raconu boyledir... Idrar gorunumunda "cay suyu" gonderin, onda bile gorurler. 3- Santrifuj edilmis idrarda; Hucre ve Kristal yapisi incelenir.. Ama, dikkat edin, cogu laboratuvar, hic Kristal yapisindan laf etmez, zira idrardaki kristallerin yapilarini bilmezler.. Hangi kristalin; Asit, hangi kristalin Alkalen idrarda oldugunu hele hicbiri bilmez.. 4- Idrarda: Lokosit sayisindan bahsedilir. Idrardaki Lokositlerden, WBC diye bahsedilemez. Zira acilimi; "White Blood Count",yani, Beyaz Kure Sayimi'dir.. Ancak; idrar Mikroskopta, sayim kamarasinda bakilirsa, ancak o zaman. Bu sebeple, siz siz olun, Turkiye'deki idrar tahlilerini cok cidddiye almayin.. Niye her selam verene dahi Idrar tahlili yapiyorlar saniyorsunuz??? Bu sekilde bir hastalik uydurup, sizleri abone ediyorlar. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Mar 2015 Saat 17:58 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|