|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
emerlike ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15 Şub 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 89 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Mar 2015 Saat 17:03 |
Hocam bi arkadasimin oglu icin yaziyorum
2009 dogumlu oglu var..2 sene once arkadasimin oglunun dusmeyen atesi neticesinde tekrar antibiyotik tedavisi alirken doktor zaturre teshisi koymus ama akabinde goz kaymasi farketmis we arastirma hastanesine sevketmis..arastirmalar sonucu eegler mrlar belden sivi almalara kadar bi dizi operasyon sonucu hacettepe epilepsi gazi tip ise hidrosefali diyor fakat cocukta papil odem disinda herhangi bir nobet gerileme atak gelisim bozuklugu hicbiri asla yok..su an topamax 25 mg kullaniyor..ilac cocugu pelte haline getiriyor gece veriliyor ve tuvalete uyanamiyor Ilacin etkisiyle... Size mr ve eeg sonuclarini gonderelimmi hocam degerli fikirlerinizi merak ediyoruz.. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117998 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir cocuk, Antibiyotik alirken; ASLA ZATURRE OLAMAZ... Soyleyen sarlatanin tekidir.
Papil odem olmasi, goz kaymasi; daha ziyade; "Hidrosefali" lehinedir.. Bana kalirsa, Gazi Tip'a devam edin. EEG ve MR'dan ziyade, Lomber Ponksiyon yapilirken, basinc olculmusmu? O muhimdir. Bu basincin yuksek olmasida, Hidrosefali lehinedir.... DIKKAT....!!! Papil odem olusmus bir hastaya, Lomber ponksiyon, yani "belinden su alma veya basinc olcme islemi" son derecede risklidir. Ancak cok tecrubeli ve el mahareti olan doktorlar yapabilir... Oyle onune gelen her doktorun becerecegi bir is degildir.Hastayi kaybedebilirsiniz. |
|
![]() |
|
gulseven ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Oca 2015 Konum: Elazig Durum: Aktif Değil Puanlar: 65 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam araya giriyorum ozur dilerim goz kaymasi olan cocuklarda bu hastalikmi oluyo lutfen biraz bilgilendirirmisiniz
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117998 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hayir.... Iyi okuyun!!!
"Papil odem olmasi, goz kaymasi;" Once; Goz dibi muayenesinde, "Papilla odemi" olacak, Goz kaymasi, ondan sonraki bir bulgu. Ileri vak'alar dada; gozlerde; "batan gunes manzarasi" olur... |
|
![]() |
|
gulseven ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Oca 2015 Konum: Elazig Durum: Aktif Değil Puanlar: 65 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Coook tesekkur ederim hocam bende cocuklarda olan hafif sasilik mi diye dusunmustum. Cunku cevremdeki hemen hemen butun cocuklarda hafiften bir gozunde kayma yani sasilik gibi ama aslinda degil. O sanmistim . Anlatabildim umarim sagolun hocam sizin bahsettiginiz farkli bir dur sanirim sagolun dikkate alip bilgilendirdiniz. Cokta fazla okumamakmi lazim bilemedim her yazinizi okuyorum meraklaniyorum maxur gorun ...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Iyi okumaniz lazim.. Ayni konuyu farkli acilardan izah ettigimde, o konuyu daha iyi anlayacaksiniz.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Mar 2015 Saat 21:37 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|