Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ishal ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumishal ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
efthalia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 98
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı efthalia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ishal ateş
    Gönderim Zamanı: 02 Mar 2015 Saat 20:19
Hocam merhaba
6 yaşındaki oğlum dün gece saat 2 civarı şiddetli titremeyle birlikte ateşlendi. Ateş düşürücü verdim. 18 saat oldu ateşi çıkalı ama ateş düşürücülerin etkisi geçtiği anda ki bu da 2,5-3 saat sürüyor en fazla hemen yine titreme geliyor ve ateşi yükseliyor. Aynı zamanda ishal de var. Birkaç kez de kustu ama hep ilaç verirken kustu, o yüzden kusmayı ona bağlıyorum. Midesinin bulanmadığını söylüyor. Ama bir şey yer yemez hemen ishalle çıkarıyor. Daha önce domuz gribi aşısı yaptırmıştık. Aslında herhangi bir grip belirtisi de yok. 
Acaba bu bulgular grip bulguları mı yoksa midesi ile ilgili birşey de olabilir mi?
Bu şiddetli titremeyle beraber ateş gelmesi ve eli ayağının buz gibi olması normal midir?
Daha önce bir kez havale geçirdiğinden hemen ateş düşürücüye sarılıyorum. Ama dediğim gibi 3 saatte bir çıkıyor ateşi. Fazla doz kullanmaktan da korkuyorum. 28 kilo şu anda. Ben 3 doz (250şer gr) parasetamol ve 2 doz da dolven verdim bu 18 saat içinde ve şu an gene titremeye başladı bile. Ne önerirsiniz? 
Çok teşekkür ediyorum, iyi çalışmalar diliyorum.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118442
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2015 Saat 22:50
Atesine karismayin... Kendi haline birakirsaniz, ATES vazifesini yapar ve dengelenir.. Zirt-pirt ates dusurmekle bir sey kazanmiyorsunuz.
Yukarı Dön
efthalia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı efthalia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2015 Saat 23:05
Yazılarınızın hepsini okudum, çok şükür bu yaşa kadar antibiyotiksiz geldik sizin sayenizde. Titreme çok şiddetli olunca panik oldum. Akşam ateşini düşürmedim ve biraz terledi, vücudundaki ateş düştü, kafasında biraz var şimdi ama ellemedim. 
ishal olması da kafamı karıştırdı. Midesinde bir rahatsızlık var sürekli geğirme ihtiyacı duyuyor. Geçenlerde haberlerde domuz gribi şekil değiştirdi filan diye haberler de duyunca acaba o tür bir şey mi diye düşündüm aşı yaptırmış olmamıza rağmen. 
Çok teşekkür ederim değerli vaktinizi ayırdığınız için, iyi çalışmalar. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2015 Saat 23:26
Tek basina ishal de olsa, Domuz Gribi de olsa, nasil olsa yapilacaklar aynidir... Hicbir sey yapmayin!!!
Yukarı Dön
efthalia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı efthalia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2015 Saat 10:12
Hocam ishali çok şiddetli devam ediyor, su içse çıkarıyor diyebilirim. Zaten sürekli su istiyor, saldırıyor resmen suya. Karın ağrısı da var. Ateş hala yükseliyor ama eskisi kadar dirençli değil. Hiç bir şey yapmayın dediniz ama bazı kişilere Bactrim şurup ve/veya reflor tavsiye etmişsiniz, kullanmamıza gerek var mıdır? 

1-Dizanteri olup olmadığını nasıl anlayabiliriz? Çok sulu ama az kaka yapıyor. Çok da karın ağrısı var, ağrıdan bişey yemek istemiyor. Tahlil filan yaptırayım mı? 
2-Babası doktora götürdü ve doktor flagyl şurup ve reflor vemiş, flagyl in dizanteri için kullanıldığını biliyorum. Refloru kullanmamı tavsiye eder misniz?

Teşekkür ediyorum.

Düzenleyen efthalia - 03 Mar 2015 Saat 17:58
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2015 Saat 18:30
1- Dizanteride; ASLA, bezin disina tasan kakalar yoktur... Guvercin pisligi kadar, sumuksu ve bazen kan olan kakalar seklindedir. Daima; agrili-sancili bir ikinmanin arkasindan bu kakalar gelir. Sakin ne doktora gidin, need tahlil yaptirin, heryer CAKAL dolu...
2- Hicbirini kullanmayin... Sirf ilac verebilmek icin, artik her ishale;"Dizanteri" diyorlar... Ya salakliklarindan, yada sahtekarliklarindan..
3- Reflor ve benzeri tozlar; SADECE, Antibiyotiklerin sebep oldugu ve yok olan "Yararli barsak bakterilerini" olusturan, tozlardir.. Tamamen, Liyofilize edilmis (yani toz haline getirlimis) bakterilerdir.

Bu ilaci; Antibiyotik ile beraber veren ahmaklar vardir, onlarada bir zahmet soyleyin, Antibiyotikler; Reflordaki bakterileri de oldururler... Verilecekse, Antibiyotikler kesildikten sonra verilmelidir.

Turkiye'deki doktorlarin bunlari ogerenebilmeleri icin, daha bir firin ekmek yemeleri gerekir...
Yukarı Dön
efthalia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı efthalia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2015 Saat 19:20
O bir fırın ekmeği yemeye niyeti olan bir doktor yok gibi hocam maalesef, iyi ki varsınız, elinize emeğinize sağlık. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.