Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kaza sonrasi rontgen
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkaza sonrasi rontgen

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Yasminal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 296
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yasminal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kaza sonrasi rontgen
    Gönderim Zamanı: 24 Şub 2015 Saat 05:47
Iyi gunler dilerim Kadir bey
iki gun once bir trafik kazasi gecirdik .3 yasindaki kizim surekli agladihi icin kiriktan suphelendi doktorlar ve iki kez rontgen cekti bacagina ve bilegine .catlak vardi .alciya aldiktan sonra sonra hemsire bize neden iki kez rontgen cektirdiniz cok radyasyon aldi cocugunuz dedi .ben iki gecedir uyuyamiyorum dedikleri aklimdan cikmiyor .daha once hic rontgen tomografi cektirmedi .kizim ilerde onu hasta yapacak kadar radyasyon mu aldindoktor bey ? internette arastirmak istemiyorum bir tek sizin yanitiniza guveniyirum .iyi gunler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118343
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şub 2015 Saat 07:34
Cok Radyasyon filan almadi. Rontgen, "radyasyon" ile calismaz, "X-Isinlari" ile calisir.. Radyoaktivite baska sey, X-Isinlari baska seydir... Zaten, kol ve bacak Rontgenleri cekilirken, vucuda, "Kursun ortu" ortmus olmalari gerekirdi. Bunu dahi bilmiyor ve uygulamadi iseler, ne diyelim!!!
Ortmedilerse de, aldigi sua, bir zarar verecek miktarlarda degildir. Bundan sonra, vara-yoga cektirmeyin. En az bir 6 ay gecsin.
Turk doktorlari ve Hemsireleri; Radyasyon ile X-Isinlarinin farkini bilmezler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.