Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - SÜREKLİ BURUN AKINTISI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSÜREKLİ BURUN AKINTISI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ferasetliii Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ferasetliii Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: SÜREKLİ BURUN AKINTISI
    Gönderim Zamanı: 19 Şub 2015 Saat 13:27
 Hocam oğlum 8 aylık doğduğundan beri burnu akıyor. 5 aylıkken gittiğimiz dr 10 günü geçtiyse antibiyotik başlayalım dedi macrol verdi sinüs enfeksiyonu geçiriyor olabilir dedi . Antibiyotiğin 4. günü akıntısı durdu antibiyotik bittikten 3-4 gün sonra daha feci artık hem akıntı bir yandan da tıkanık bir burun oldu bu sefer ki dr ciğerlerine inmiş dedi 3 gün hastanede yattık orda da hem hava hem antibiyotik tedavisi uyguladılar. çıkar çıkmaz tekrar başladı öksürük ama bu sefer sizi takip ettiğim için çok şükür ciğerlere inmedi serum fizyolojik ve cold mix'le atlattık ama 20 gün oldu öksürük yok huysuzluk yok ama az da olsa burun akıntısı devam  ediyor. Gittiğim dr ve internette bir kaç yazıda sürekli devam eden akıntı sinüzite çevririyormuş diye okudum . 

Burun akıntısının sürekli olmasının ne zaraları var ? Ne iyi gelir?
Şimdiden teşekkür ederim.
Rabbim seni çooook seviyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118202
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2015 Saat 22:01
Daha ilk gun, o sahtekarin verdigi; Macrol'u kullanmasa idiniz, bunlarin hicbiri basiniza gelmeyecekti!!!

" Gittiğim dr ve internette bir kaç yazıda sürekli devam eden akıntı sinüzite çevririyormuş "

Bunlari soyleyen veya yazanlar resmen, ya cok cahil, yada sahtekarin onde gidenleri...
Akintidan, Sinuzit olmaz, Sinuzitten akinti olur...

Zaten Sinus bosluklarinda devamli bir sivi ifrazi ve Sinus agzindan bosalmasi vardir.. Gripal enfeksiyonlarda, viruslerin uyarilari ile bu ifrazat asiri derecede artar... Bu yuzden burnunuzdan veya genzinizden akinti olur... Gribin sonraki safhalarinda, doku tamirati baslayinca olusan odem sebebi ile Sinus agizlari kapaninca, bu sivi akamaz ve Sinus icinde birikerek, agriya sebep olur. Hadise; Antibiyotiklik degildir... Antibiyotikler, bu bolgedeki yararli bakterileride yokettiginden, durum daha da kotu olur.
Sadece; basit bir ILIADIN DAMLA ile bu odem cozuldugunde, sivi akar, agri gider ve Sinus boslugu bu akinti ile kendi-kendini tamir eder. Yeterki, bir Turk doktorunun eli degmesin!!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Şub 2015 Saat 22:03
Yukarı Dön
ferasetliii Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 8
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ferasetliii Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2015 Saat 23:57
Kadir bey geçen hafta eczaneden iliadin damla istedim 2 yaşın altındaki çocuklara tavsiye etmem  dedi bende vazgeçtim şuanda çok akıntısı yok ama ara ara akıyor sonra tıkanıyor bilemedim ne yapcağımı 
Rabbim seni çooook seviyorum
Yukarı Dön
mevsimrüzgarı Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 384
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2015 Saat 16:11
hocam by-passlı olanların kullanmalarında bir sakınca var mı kaç damla kaç gün kullanmalıyız
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118202
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2015 Saat 01:05
Her yas cocukta, cocuklar icin olan damlayi kullanabilirsiniz..
O namussuz eczacidan; Nasocort veya Flixotide isteyin, bakin gorun hemen verecektir... Bunlar o kadar adi insanlardirki, Iliadin'e laf ederler, kortizonlu spreyleri vermekten cekinmezler..
Bay-Pasli larda kullanimini bilmiyorum...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.