|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Semi ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ara 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Şub 2015 Saat 07:27 |
Merhaba dr bey,
Atesle ilgili yazilarinizi okudum. Atesten korkmuyorum, düsürmüyorum. 5 gündür oglumun ( 1.3.2013)) atesi 39,5-40 . Fakat bu gece firladi, uykudan kusarak uyandi. Bezide kakayla dolmus.. Atesi 40.5 Cok huzursuz. Uykuda elleri ve ayaklari birden cirpinir harekerleri var. Agliyor.korkuyor.tekrar uyuyor.. Saatlerdir böyle. Bu durumda ne yapmami tavsiye edersiniz. Ayaklari soguk. Bu atesin yükseleceginimi gösterir? Atesi düsüreyimi? Bu sekil cirpinislar normalmi? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117998 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1-Once atesi yapan hastaligin ne oldugu muhim....
2- Agizda pis bir koku ve dilinde kalin bir pas tabaksi varsa, antibiyotik gerekir. Yoksa, gerekmez.. 3- Boyle yuksek ve inatci ates; 6.Hastalik olabilir. Boyle 3 gun yuksek atesin arkasindan, ates duser, dokuntu baslar, cocuk aninda iyilesir.. Hastalik VIRAL oldugundan bir tedavisi yoktur. 4- Ates; 3 gunden uzun surerse; Enfeksiyoz Mononukleoz olabilir, atesi 1 hafta surebilir.... Bu hastalik da VIRAL olup, tedavisi yoktur, kendiliginden gecer. 5- Eger; Enfeksiyoz Mononukleoz ise, arada bir, hayal gormeler, cisinlari uzak veya yakin gorme, korkunc yaratiklar gorme gibi durumlarda olabilir, zararsizdir, buda kendiliginden gecer. 6- Kararsiz kalirsaniz, bir kan sayimi yaptirip, bana yazin. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
.Dr bey cevapcici icin cok tsk.
Cocuk Dr geliyoruz. Atesi 40.0-40.6 devam ediyor. Carsamba sabah gitmistik ayni Dr, grip demisti. Sonra ben özelde strep a Test yaptirdim, negativ cikmisti. Bu aksam bafemcikleri cok kötü dedi, bana da gösterdi,ikisinde beyaz yollar var gibi.nefes alisini begenmedi, dyspnoe dedi. Uykusunu sordu.. Yatarak uyuyormu diye.. Dünden beri kucakta uyuyor dedim, oda boguluyor ondan dedi. Bademcikleri birbirini öpüyor diye anlatti. Dr bey kan sayimi uzun sürer dedi, siz hastaneye gidin dedi. Bende gitmem dedim, o Halde bafemcikleri icin antib.veriyorum. gece basindan ayrilmayin, cocuk bogulur dedi.. Sorum,dün negativ cikan strep a Testi bugün yanliz beyazlik var diye Antibiotik almasi dogrumu... Bademcikleri büyük , cocuk atesten halsiz diye cocuk bogulurmu? Cocuk zaten devamli nefesini tutarak, horlayarak aliyor... Ben nasil artik rahat uyurum? Hastane istemiyorsan basinda bekle,cocuk bogulur diyor...Size güvenerek eve geldim, fakat bütün aileyi karsima aldim... |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117998 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- 2 yasinda bir cocukta; Streptokok enfeksiyonu olmaz, Strep-A testini bosuna yaptirdiniz... Hele bir 5-6 yaslara gelsin, ondan sonra.
2- Hic bogulan boyle bir hasta goremedim, duymadim.. 20.asirdan evvel, asisi yokken, Bogmaca ve Difteriden bogulurlardi ama, 2 asirdan beri boyle bogulan cocuk yok... Muhtemelen, Enfeksiyoz Mononukleoz... Kan sayimi yaptirirsaniz; MONO degeri yuksek cikar. |
|
![]() |
|
Dr bey, strep a Test yaptirma nedenim, bugüne Kader defalarca Test/kan degerlerine bakilmadan
Bademcikleri kötü diye Antibiotik verilmis olmasi. Suan titremeyle , kusmayla Gelen Ates 40.7. Antibiotik vermedim/ baslamadim. Sabah hastaneye kan tahlili icin hastaneye gidecegim. Böyle yüksek ates cocuk icin tehlikeli degilmi? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bugune kadar yaptiklari zaten buyuk aptallik(veya sahtekarlik)dir...
1- Ates veya Havale tehlikeli degildir.. Ates ile ilgili makalelerimi (3 tane) okuyun... OKUMANIZ SART, yoksa; sizinle iletisim kurmamiz cok zor olur... Once biraz ogrenmeniz sart. 2- Her "bademcik buyuklugune" antibiyotik verilmez... 3- Turk doktorlari icin; Antibiyotik vermek icin; bahanemi yok!!! Mutlaka bir yerlerinden bir sey uydurur, gene o Antibiyotigi verirler. Kan tahlilini yaptirin... WBC:17'nin ustu Antibiyotik gerekir.. SAKIN, sahtekarlarin tuzagina dusmeyin, Laboratuvar kasten cocugunuzun kan degerleri yanina; Eriskin Referans Araliklarini yazar!! Bunlar boyle namussuzdurlar. Doktorda bu sahte rapora gore dayar Antibiyotigi... Bunlar resmen; Harami ceteleridir... Dikkatli olun. 6. Hastalik veya, Enfeksiyoz Mononukleoz boyle yuksek ates yapar. |
|
![]() |
|
Nureymen ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 24 |
ama hocam siz 2 yaşındaki çocukta altıncı hastalık görülmez demiştiniz önceki yazılarınızda, 1,5 yaş ve altı çocuklarda görülür demiştiniz. kesin kuralmı dır yani 2 yaş çocuğunun altıncı hastalık geçirmemesi, istisna olarak 2 yaş çocuğu geçirmiş olabilirmi?
|
|
MUCİZEM, CANIMIN YONGASI EYMENİM
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
2 yas ustunde,6.Hastalik; GORULMEZ..... EVET, KAIDEDIR...
2 yas dedigimiz, 2 yasi bitirmis olanlardir. Turk halki yas hesaplamasini bilmez.. Yeni dogan cocuga, 1 yasinda der... 1 yas, 1.dogum gunudur. Yani; dogdugunda, "sifir" yasindadir.. 1 gun sonra; 1 gunluk. 1 hafta sonra: 1 Haftalik. 1 ay sonra : 1 aylik. 1 sene sonra; 1 yasinda olurlar.. 2 sene tamamlandiginda; 2 yas olurlar.. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|