Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - larenjit ve grip
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumlarenjit ve grip

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nurogretmen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 128
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nurogretmen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: larenjit ve grip
    Gönderim Zamanı: 15 Şub 2015 Saat 09:49

hocam kızımın akut larenjitinin 3. günü de bitti. gece nefes zorlukları devam ediyor. odasına koyduğum buhar makinesi sayesinde 3. gecemizi bir nebze rahat atlattık.

. aynı zamanda larenjite nezle/grip eşlik ediyor. hapşuruk, yoğun burun akıntısı, öksürük balgamlı. ve ateşi 3 gündür devam ediyor.

ama bilhassa geceleri ağzından kötü bir koku alıyorum (ki bu geniz akıntısı olan ağız kokusuna benziyor), sabah dilini çıkar dediğimde de yukardaki resmle karşılaştım. beyazlık dil ucuna kadar yürümüş.
tedavide bal limona devam mı yoksa tekrar doktora başka tetkikler için götürmemiz gerekir mi hocam? antibiyotikten kaçmaya çalışırken ona muhtaç olmak da var işin ucunda? ):
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117923
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2015 Saat 18:00
1- Odasi ASLA sicak olmasin, hatta soguk olsun...
2- Dili temiz, hala antibiyotik gerekmiyor....
3- Akut Larenjit, zaten viral (Gripal) bir enfeksiyondur... Ilk 3 gunku sikintili solunumdan sonra, hastalik siradan Grip seklini alir. 2-3 hafta kadar surer.
4- Evde oturan, ve disardan kimsenin gelmedigi bir durumda, cocuk nasil olsunda, Antibiyotik gerekecek bir hastalik daha kapsin... Antibiyotiklik bir durum olabilmesi icin, baskasindan, BAKTERIEL bir hastalik bulasmasi gerekir... Yoksa, Turk Cocuk doktorlarinin dedigi gibi, Grip, bakteriel sekle donusmez... Bu laf onlarin ne kadar cahil olduklarinin isbatidir. Dili hala temiz. Pas oldugunda, o "pembe" noktaciklar bile gorulmezler.
5- Artik tecrube sahibi oldunuz, doktorlar sizi kolay-kolay kaziklayamaz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Şub 2015 Saat 18:02
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nurogretmen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2015 Saat 18:48
hocam ne kadar teşekkür etsem az size. bu bilgiler hazine değerinde benim için. Allah razı olsun.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nurogretmen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2015 Saat 09:15
bu mesajım çocukları grip geçiren diğer anneler için:
hastalık doktor beyin söylediği seyirde ilerledi. larenjit 3 günden sonra normal gribe çevirdi. hafif ateşten sonra sulu burun akıntısı, sonrasında koyulaşması. hırıltılı öksürük. balgamı atıyor. hastalığın 1 haftası doldu. çocuk yüzde seksen oranında iyileşmiş durumda. (zaten grip de 2 hafta sürer ortalama)
doktorun verdiği antibiyotik ve kortizonlu spreyleri kullansaydık kimbilr halimiz nice olurdu şimdi. bunun dışında bir de evdeki kendi ebeveynlerimizle uğraşıyoruz "çocuk nasıl kötü öksürüyor, vah vah vah, vermedin buna doktorun ilaçlarını, sen zaten doktorsun(!)" onlarla yaşadığımız psikolojik savaş. ben öksürmesinden yana olduğumu belirtiyorum her zaman, hatta sıvı verip de hırıltı hissettiğim an "öksür kızım" deyip öksürmeye ben teşvik ediyorum ki o anda bir parça daha iltihap sökülüp atılıyor ciğerlerinden çünkü.
sevgili anneler, bol sıvı, bal limon, temiz hava, bol banyo bize çok yaradı. bilesiniz...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2015 Saat 17:52
Sagolun.. Turk milleti, oldum olasi Doktorlara cok saygilidirlar ve onlari bir adam zannederler... Turkiye'de hicbir zaman, adam gibi Cocuk doktorlari (Hacettepe haric) olmamistir..

Inanirmisiniz; '60'li yillarda, Nisantasi, Sisli bolgesinde, Safra kesesi alinmamis bir tane yetiskin kalmamisti..
'80'li yillarda da, Kadin-Dogumcular, hamilelerde, Toxoplazma Antikoru var diye, kac anneye kurtaj uyguladilar, kac bebegi yok yere oldurduler haberiniz varmi??
Buyuklerinizden, parali olanlar, cok kazik yediler... Fakir-fukaralar pacalarini kurtardilar..
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nurogretmen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2015 Saat 14:10
hocam biz de şimdi kazık yiyoruz işte.
sizi tanımadan önce kızım 12 aylıkken ilk kez hasta oldu.öksürük hırıltı ile koştuk doktora. öve öve bitiremediler "cerrahpaşa mezunu" diye. 
tahlil, röntgen derken makrol, asist, şu bu, daha pek çok ilaç yazıp bir de ekledi "5 gün sonra gelin içinde iyileşme olmazsa ilaçları değişeceğim" (akılsız kafam, hangi grip 5 gün içinde iyileşir!!, siz sahtekarlığın evrelerini sayıyorsunuz ya 1. evre buydu, o zaten kafaya koymuştu kortizonlu ilaçları yazmayı) nitekim 5. gün, pulmicort ventolinleri de bi güzel yazdı gönderdi. ve işin korkuncu, makrolu 10 gün daha kullanacaksınız dedi

ben çocuğuma 15 gün yoktan yere antibiyotik ve o kortizonlu artı daha daha ne ilaçlar verdim o sahtekar yüzünden. vicdanım sızım sızım sızlıyor, çok şükür ki burayı buldum siz çıktınız karşıma da bir şeyler öğrenmeye başladık.

daha bugün arkadaşım 3 yaşındaki kızını aynı şikayetlerle doktora götürüyor, doktor "viral bi hastalık bu" deyip ona antibiyotik ve kort. havaları yazıyor. duyduğumda çıldırıyordum az daha. siz ne dersiniz buna hocam herhalde "dürüst sahtekar" ... ne deseniz az!!
ama ne dediysem sizden ne kadar bahsettiysem de anneyi ikna edemedim. o kadar üzgünüm ki çocuk için, doktoruna güvenmiş bir kere, kalıplaşmış fikirleri yıkmak çok zordur....... 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2015 Saat 18:27
Allah kimini dogru yola iletir, kiminde boynuna halkalar koyup, onun onunu gormesine mani olur.
Bosverin. Bizler onlardan sorumlu degiliz.. Oyle bir zamandayizki, kimin ne oldugu belli degil... Anladiniz siz onu!!!
Yukarı Dön
emerlike Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 89
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emerlike Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2015 Saat 20:57
Hocam neden gelip ogrenci yetistirmiyorsunuz
Bir doktor kurtarsaniz kardir bu memleket icin...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.