Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bronkopnömoni teşhisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbronkopnömoni teşhisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
carmen77 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı carmen77 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: bronkopnömoni teşhisi
    Gönderim Zamanı: 09 Şub 2015 Saat 17:20
değerli hocam
benim 4 yaşındaki oğlum geçen cuma yüksek ateş ,öksürük ve burun tıkanıklığı şikayetiyle çocuk doktoruna götürdük.ateşi gece 1,30 ta 39,5 a kadr çıktı ve biz ıburamin,novalgin verdik duşa soktuk 1 saat sonra düşmeye başldı.doktor muayene etti ve göğsünde biraz hırıltı var dedi.dirençli ateşi olduğundan bronkopnömoniden şüphelendi ve röntgen filmi ile kan tahlili istedi.
kan tahlilinde anormal değerler
LDH 205,Sodyum 128,8,CRP 10,4,Demir 28,demir bağlama 435,HGB 11,7,HCT 34,5,%LYM 12,3,%MON 17,7,MON 1,7,GRA 6,9  Ayrıca wbc 9,8
bize filmlere bakıp çocuğu tekrar dinleyerek ciğerini bronkopnömoni ,tanımlanmamış,öksürük teşhisi ile 12 gün boyunca ventolin pulmicort 10 gün boyunca günde 2 kez ,ventolin ise 4 gün boyunca günde 4 kez,3 gün boyunca günde 3 kez olacak şekilde azalarak 12 gün boyunca kullanın dedi.buhar makinasıyla.klamer 10 gün boyunca günde 2 kez verdibenim sorum gerçekten zatürre başlangıcı mı ve ventolin pulmicortun kulanılması doğru mu,duyduğuma göre astım hastalarına veriliyormuş,zararlı mı acaba tereddütteyim hocam ,acil yardımlarınızı bekliyorum,sevgiyle kalın   
Carmen77
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119215
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2015 Saat 22:24
Teshis de YANLIS, soyledikleri de, YANLIS, verdigi tedaviler de; YANLIS!!! Cokmu aradiniz bu doktoru???
1-Hicbir Zaturre'de; WBC:9.8 olmaz, 20,000-30,000lerin ustunde olur.
2- WBC'nin dusuk olmasi, LYM'nin yuksek, GRAN'in dusuk olmasi, Viral bir hastaligin gostergesidir.
3- SAKIN; Atesi dusrumeyin ve ASLA, Soguk tatbiki yapmayin.
4- MONO'nun cok yuksek olmasi; Enfeksiyoz Mononukleoz belirtisidir, bu hastalikta Viral bir hastaliktir, 1 hafta ates yapar, hayal gormeler olabilir. Hepsi kendiliginden, hic iz kalmadan iyilesir.
5- Maalesef; gunumuzun, salak doktorlari her oksurene Astim ilaclarini veriyorlar..
SAKIN; Verilen hicbir ilaci kullanmayin, atesini dusurmeyin, oksuruk olursa; Limonlu bal, burnu tikanirsa; serum fiz ve ColdMix kullanin...
Eski mailleri mutlaka okuyun.
SAKIN: Oksuruk ve nezle durumlari icin; Turk Cocuk doktorlarina gitmeyin... Nasil olsa Astim tedavisi verecekler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.