|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
selcen ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eki 2014 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 163 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Ara 2014 Saat 23:28 |
Sayin hocam, bu hafta kızimi kontrole goturdum. 6. Ayini bitirdi. Doktoru hemen dvit3 ve demir damlasini kullaniyor musun diye sordu. Dvit 3 yerine multitabs veriyorum dedim. Onu verme biz sadece dvit içeren damlalar öneriyoruz dedi. Umursamadim.
Kızım orda huysuzlanmaya basladi. Genelde huysuzdur zaten. Demir ilacini vermedigimi, vermeyi de düşünmediğimi söyledim. Bana cevabı bebeğinin yüzü Çok soluk. Ayrıca demir eksikligi huzursuzluk yapar bi tahlil yaptirin dedi. Ferritin baktircam. Bunun yaninda hemogram elektrofarezi de baktorayim mi? Kizimin kan degerlerini ben de merak ettim. Kocaeli de hipokrat var. Siz orayi guvenilir buluyordunuz. Orayla konustum. Bebek için eriskin referans degeri mi giriliyor dedim. Hastanın yaşını yazıyoruz, cihaz ona göre aralik belirliyor dediler. Guvenilir mi sizce? Çok teşekkürler hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119284 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN HA!!!!!
illede cocugu 'deldirecekseniz', bari sadece "kan sayimi" yaptirin. Bu yas icin HGB: 10.0-13.0g/dL araligi normaldir. Bana sorarsaniz, hicbir sey yaptirmayin derim... O sahtekar doktor, sizi kaziklamaya calisiyor. Bir defa Demir basladinizmi, butun atesli hastaliklari agir seyreder.. |
|
![]() |
|
selcen ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eki 2014 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 163 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() http://i.imgur.com/8glK1Jr.jpg Hocam tahlili yeni yaptırdım. sizin dediğiniz gibi erişkin referans degerleri yazılmış. ama maşallah kızımın kanı gayet iyi. kıymalı corba asla yemiyor. aslında hiç çorba yemiyor. ben de ısrar etmiyorum. anne sütü ve sütlü gıdalar alıyor. bu şekilde kıyma yediremezsem bi daha ne zaman tahlili tekrarlamalıyım? Hemogramını değerlendirebilir misiniz rica etsem? WBC değeri beni biraz düşündürdü. Teşekkür ederimm
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119284 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
WBC'de de ayni hikaye; bu yas icin normal sinirlar: 6.0-17.o dir..
Burada da, Eriskin referans degerleri kullanilmis.. Hadi; laboratuvar bilmiyor, diyelim!!! Doktorlar nasil oluyorda bilmiyorlar!!! Ya kasit var, yada cahillik. Hic merak etmeyin, anne sutu aldigi surece, Anemi olmayacak... Durum; o aptal doktorlarin zannettikleri gibi degil.. Anne sutundeki Demir miktari; tamda cocugun ihtiyaci olacak kadardir.. Miktar olarak az gibi gorunse de; verimi %100 oldugundan, zaman icinde bile bir Demir eksikligi olmaz... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Oca 2015 Saat 01:07 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|