Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ÖKSÜRÜK
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÖKSÜRÜK

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
7beni Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 145
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı 7beni Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ÖKSÜRÜK
    Gönderim Zamanı: 16 Ara 2014 Saat 14:29
Hocam oğlum 24 aylık.sizi tanıdığımdan beri doktora götürmüyorum.Bir keresinde oğlumun öksürüğü 3 ay sürmüştü ateşsiz olduğu için.Size yazdım önemsememi söylediniz.Halada bu şekilde devam ediyorum. Öksürükleri çok uzun sürüyor.ve sadece sabahları oluyor.Bugün bir sitede dolaşırken bir dr un bu yazısını gördüm.Bunu kadir hocayla paylaşmalıyım dedim.Yorum yazdığı kadın perişan.Takdir sizin.

Selam, Tanımladığınız durum astıma benziyor. İster alerjik olsun ister olmasın astım yönünden incelenmesi gerekir. immünglobülin A ve E. testleri, akciğer grafisi vs ile başlanmalı. 4 haftalık öksürük tıpta "kronik öksürük" olarak tanımlanır ve "aksi ispat edilene kadar alerjik olmasa da astım" kabul edilir. dr. ..... UZUNOĞLU
Yukarı Dön
7beni Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı 7beni Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2014 Saat 14:31
annenin sorusuda bu
yaşındaki oğlumun, yaklaşık 1 aydır öksürük ve burun akıntısı sorunu var. Sağlık ocağındaki doktorumuzun verdiği ilaçları kullandık ama bir türlü geçmedi. Gündüz hiçbir şeyi yok ama gece olunca öksürmeye başlıyor, bazen kusana kadar öksürüyor. Burada okuduğum bir yazı dikkatimi çekmişti. Öksürüğünün kesilmesi için ayaklarına Vicks sürmemiz ve kalın çorap giydirmemiz önerilmişti. Bunu denedim ama gerçekten bir faydası var mıdır? Doktorumuz kontrol etti. Ciğerlerinde bir şey olmadığını, sadece boğazının kızardığınu söyledi ve ilaç verdi. Yine de öksürünce o balgamlar geliyor ve gerisin geri yutuyor. Kaç defa çıkarmasını söyledim ama henüz anlayamıyor. İlaç kullanmayı pek sevmiyorum, çok antibiyotik aldık. Bu durumu ilaç kullanmadan nasıl atlatabiliriz
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118384
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2014 Saat 21:00
Goruyorsunuz.. Dunyada bir tek Turkiye'de, oksuruk oldugunda, akla ilk gelen hastalik GRIP degil, Astim oluyor.. Zira, BU ISTE; korkunc bir RANT VAR... Astim denilerek, bir suru alakasiz ve anlamsiz testler yapilir, defalarca doktorlara gidilir, tekrar Laboratuvarlara gidilir, ve bilhassa, "Iyi rusvet veren" Ilac firmalarinin Astim ilaclari ve Kortizonlu spreyleri verilerek, hem ilac firmalarindan rusvetler alinir, hem de; basit Gripler bu sekilde rezil edilerek, hastalarin defalarca doktora gitmesi saglanir...

Dikkat edin, hic Turkiye'de, oksuren bir cocuga; Grip teshisi konuldugunu gordunuzmu???
GRIPLI COCUKLARA:
- Antibiyotikler verilerek.
- Astim ilaclari verilerek.
- Kortizonlu spreyler verilerek.
- Balgam inceltici diye aptalca ilaclar verilerek.
- Soguk alginligi ve sonu; "-cold" ile biten ilaclar verilerek
Aileler perisan edilmektedir...
Oyle bir hale geldikki, bu SAHTEKAR doktorlar sayesinde, Astim, Gripten cok daha fazla gorulen hastalik halini aldi...

Butun bu sahtekarliklari: 2006 yilinda ( Kurban Bayraminda), Navigator of The Seas gemisi ile Karayiplerde 1 hafta tatile goturulen,300 NAMUSSUZ HOCA baslatti... Ilac firmalarinin sponsorlugu ile gidilen bu gezide en dusuk fiyat $5000. dir... Anlayin artik.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Ara 2014 Saat 23:11
Yukarı Dön
7beni Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı 7beni Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2014 Saat 09:30
AHH hocam biz anladık sayenizde, keşke televizyonlara çıksanız herkesi aydınlatsanız. Ama barındırmazlar ki Show adamı olacaksınız ki öyle..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2014 Saat 23:05
2006'daki geziden, bir evvelki gezide, ben kendi paramla bulunuyordum, Turk garsonlar bana niye bir hafta sonraki geziye katilmadigimi sorduklarinda durumu anlamistim..
300 doktorun isimleri ve goturen Firmalar.... Bir bilseniz kimler vardi!!! Turkiye, namuslu bir Hukuk devleti olsa, o Firma ve doktorlari yazardim da, Turkiye, guvenilir bir ulke degil... Basima is acarlar.. Zaten, o liste elimde oldugundan, bana karsi hicbir islem yapamiyorlar... Sikar biraz.. Aninda aciklarim.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Ara 2014 Saat 19:27
Yukarı Dön
7beni Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı 7beni Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2014 Saat 08:03
Sanırım biz kısmetli insanlarız ki size ulaştık. Eminim ağzımızın açık kalacağı insanlar vardır. Hiç şüphe yok. Başta onkoloji olmak üzere çocuk ve K.B.B. beni korkutan bölümler...
Evet hocam başınıza hiç iş açmayın siz bize lazımsınız.
Çok güzel kısa bir sohbet oldu.Keşke yüzyüze sizi uzun uzun dinlesek.
Sevgiler.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2014 Saat 19:34
Hele; Onkoloji!!!! En tehlikeli olan branstir...
Dikkat edin, bu Prof.larin, Modern Kanser tedavileri ile hicbir ilgileri ve bilgileri olmadigindan, Turk halkini, "- Sunu yiyin, bunu yemeyin.", yok"-Yogurdu toprak ile mayalayin" (ki sonucunda cocuklar topraktan bulasacak Botilizmus bakterileri ile hasta olsunlar), yok UHT cok tehlikelidir, sakin UHT sut icmeyin( salak, mamalar nasil hazirlaniyor, haberi yok)...Pastorizasyona bile laf ederler,
Proteinleri anasi aglarmis" derler.. ( Bu aptallara inaniyorsaniz, sakin; Sakin duduklu tencerede et pisirmeyin) VE SIZIN DIKKATINIZI BASKA KONULARA CEKERLER..
CRISPR, CART tedavileri, "Circulating Microvesicles" veya "Extracellular Vesicles" hakkinda, en ufak bir yazilarini gordunuzmu???
Akillari sira, yemek tarifleri ile gundemde kalabileceklerini saniyorlar.. Bu isler: 17.Asirda bitti, haberleri yok... Isleri-gucleri umacilik yaparak, dikkatleri cekmek.. Allahtan kimsede bunlari dikkate almiyor..

Uzun lafin kisasi; bir doktor, size "Sunu yiyin, bunu yemeyin" diyorsa, Otlarla, bitkilerle sifa dagitiyor, ama ASLA doz ve miktarlar hakkinda en ufak bir soz soylemiyorsa, bunlara SAHTEKAR denir...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Ara 2014 Saat 19:40
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.