Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Doktor kontrolleri (gelişim,demir)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDoktor kontrolleri (gelişim,demir)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
de-met Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 268
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı de-met Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Doktor kontrolleri (gelişim,demir)
    Gönderim Zamanı: 13 Ara 2014 Saat 15:57
Merhaba hocam,

1- Çarşamba günü 8 aylık olacak oğlumu artık aylık doktor kontrollerine bile götürmekten korkar oldum. Görünürde gayet sağlıklı. Bir problem yok. Sizce aylık kontrole 1 yaşına kadar götürmeli miyim. Yoksa boyunu posunu size bildirsem yeterli olur mu? ( Kilosu eksik olduğu için kutu süt veriyorum sizin önerinizle. O yüzden gelişimini size bildirme ihtiyacı duyuyorum.)

2- Yine önerinizle demir damlası vermiyorum. Fakat Hgb değeri kaç onu da bilmiyorum. Annelik duygusu işte hocam. Ya ihtiyacı varsa da ben vermiyorsam diye düşünüyorum. Aşırı hareketli, iştahı yerinde, yuzu soluk değil. Bunlar yeterli olur mu hocam kan değerini bilmediğim halde demir damlası vermemem için.

3- Yaklaşık bir aydır kaka yaparken aşırı olmamak ile beraber zorlanıyor. ilk kakası hafif sert çıkıyor sonra sarı hardal kıvamında yapıyor. Bu kakasını tuttuğunu mu gösterir ya da neden olabilir? Günlük beslenmesinden elma püresini çıkardım. o sebep olabilir diye.

4- Arada bir sanki üşümüş gibi kendini hafif silkeliyor hocam. Üşürsünüz ya da bi şeyden tiksinirsinizde ıyy diyerek silkelenirsinizya öyle. Bunu yaparken gözlerini kapatmak filan yok. Gülerken bile yapıyor bazen. Gaz çıkarırken yapıyor genelde. Büyükler yapar diyor. Çiş filan yaparken de olur diyorlar.

Allah iç huzurunuzu bozmasın hocam gönül rahatlığı versin. Saygılar.
Anne
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117281
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2014 Saat 18:33
1- 8.5kg olmasi gerekir. Bana yazabilirsiniz.
2- Ilk 1 sene Demir ihtiyaci olmaz.
3- Bu aylar icin, normal bir kaka, yagini arttirin.
4- Silkelenme hareketlerini, hergun, gunde bir kac defa yapiyorsa, West Sendromu olabilir, Cocuk norolojisine goturmeniz gerekir. Yok, toplasaniz, haftada, 3-5 defa yapiyorsa, onemli degildir.
Yukarı Dön
de-met Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı de-met Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2014 Saat 19:13
Hocam son şıkkı okurken ensemin tutuştuğunu hissettim. İnternetten araştırdım felaket şeyler yazıyor. West sendromu nedir açıklayabilir misiniz? EEG çektirelim mi?

Düzenleyen de-met - 13 Ara 2014 Saat 19:15
Anne
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2014 Saat 02:13
Dedigim gibi; EGER, hergun cok sayida oluyorsa, gerekir.
Bu konu ile eski hastalarim ( uyelerin) yazilarini okuyun. Tedavi olan var.
Yukarı Dön
de-met Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı de-met Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2014 Saat 09:27
Hergun iki uc defa farkediyorum hocam. Bu ulke eeg cekerken cocuklari oldurebilen bir ulke biliyoruz. Bu riski alalimmi. Bu hastaligin belirtisi sadece bu silkelenme mi. Yani sira baska bir belirtisi yokmu. 
Anne
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2014 Saat 16:59
Riski alin, zira erken teshis edilip, tedaviye alinanlarda, duzelme olabiliyor.
Yukarı Dön
de-met Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı de-met Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2014 Saat 08:34
Hocam merhaba. Sorunum ile ilgili eski mailleri okurken bir şey fark ettim. Benimle aynı sorunu yaşayan bir annenin maili:

''hocam mrb. 8.5 aylık kızımda ara ara tüm vücudunda titreme oluyor. birkaç saniye sürüyor. doktor tahlil istedi. b12 eksikliği çıktı. hemoglobin 11.2 b12 108 norogrizovim amp verdi. gün aşırı 3 amp sadece kırmızı olanını yarım   amp yaptır dedi. yaptırmaya başladım.

hocam titreme neden oluyor olabilir?''

''B12 ile alakasi yok.. Igneleri bosuna yaptirdiniz. Eriskin seviyesi ile bebeklerdeki B12 seviyeleri farklidir.
Ayricada, tek basina,uc kurusluk, B12 ampulu varken, o pahali olan cinsi niye verildi acaba???

Eger; "titremeler" urperme seklinde oluyorsa, bu caglarda, olur, hicbir onemleride yoktur.IGNEYE RAGMEN DEVAM EDECEK... ''

Hocam size butun samimiyetimle yazıyorum. Ben de sorumu sorarken böyle bir cevap alacağımı duşunmuştum. Fakat verdiğiniz cevap ile kaç gundur yıkılmış bir halde yaşıyorum. Inanamıyorum, yakıştıramıyorum. Benim sorumdaki tek fark; benim bebeğim erkek. Eski maildeki anneninki kız bebek. Yorumunuzu dört gözle bekliyorum.
Anne
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2014 Saat 20:27
Yapilanlar; tamamen sarlatanliktir...
Cocuklarda; B12 Vitamin eksikligi olmaz. Yaslilarda, midede; "Intrensec Faktor" eksik oldugunda, (Pernisiyoz Anemi) de olur.

EEG'yi cektirin. ILLAKI VAR DEMIYORUM!! Cocugu gormedigim icin, sizin anlattiklariniz ile belki olabilir diyorum... ZIRA; erken teshis cok onemlidir. Degil ise, sadece EEG masrafi ve eziyeti olur o kadar. VARSA, iste o zaman herseye deger.
Kiz-Erkek farketmiyor.. Urperme ile olandan farki, urperme; sadece; idrar yaparken, uykuya dalarken, BAZEN olur. Devamli ve durup-dururken olmaz.. Sizinkisi, (sizin anlatmaniza gore) daha sik oldugundan, suphe VAR.. Zaten, SUPHE, oldugundan EEG cektiriyoruz...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Ara 2014 Saat 23:10
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.