|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
de-met ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nis 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 268 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Ara 2014 Saat 15:57 |
Merhaba hocam,
1- Çarşamba günü 8 aylık olacak oğlumu artık aylık doktor kontrollerine bile götürmekten korkar oldum. Görünürde gayet sağlıklı. Bir problem yok. Sizce aylık kontrole 1 yaşına kadar götürmeli miyim. Yoksa boyunu posunu size bildirsem yeterli olur mu? ( Kilosu eksik olduğu için kutu süt veriyorum sizin önerinizle. O yüzden gelişimini size bildirme ihtiyacı duyuyorum.) 2- Yine önerinizle demir damlası vermiyorum. Fakat Hgb değeri kaç onu da bilmiyorum. Annelik duygusu işte hocam. Ya ihtiyacı varsa da ben vermiyorsam diye düşünüyorum. Aşırı hareketli, iştahı yerinde, yuzu soluk değil. Bunlar yeterli olur mu hocam kan değerini bilmediğim halde demir damlası vermemem için. 3- Yaklaşık bir aydır kaka yaparken aşırı olmamak ile beraber zorlanıyor. ilk kakası hafif sert çıkıyor sonra sarı hardal kıvamında yapıyor. Bu kakasını tuttuğunu mu gösterir ya da neden olabilir? Günlük beslenmesinden elma püresini çıkardım. o sebep olabilir diye. 4- Arada bir sanki üşümüş gibi kendini hafif silkeliyor hocam. Üşürsünüz ya da bi şeyden tiksinirsinizde ıyy diyerek silkelenirsinizya öyle. Bunu yaparken gözlerini kapatmak filan yok. Gülerken bile yapıyor bazen. Gaz çıkarırken yapıyor genelde. Büyükler yapar diyor. Çiş filan yaparken de olur diyorlar. Allah iç huzurunuzu bozmasın hocam gönül rahatlığı versin. Saygılar. |
|
Anne
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117281 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- 8.5kg olmasi gerekir. Bana yazabilirsiniz.
2- Ilk 1 sene Demir ihtiyaci olmaz. 3- Bu aylar icin, normal bir kaka, yagini arttirin. 4- Silkelenme hareketlerini, hergun, gunde bir kac defa yapiyorsa, West Sendromu olabilir, Cocuk norolojisine goturmeniz gerekir. Yok, toplasaniz, haftada, 3-5 defa yapiyorsa, onemli degildir. |
|
![]() |
|
de-met ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nis 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 268 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam son şıkkı okurken ensemin tutuştuğunu hissettim. İnternetten araştırdım felaket şeyler yazıyor. West sendromu nedir açıklayabilir misiniz? EEG çektirelim mi?
Düzenleyen de-met - 13 Ara 2014 Saat 19:15 |
|
Anne
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117281 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dedigim gibi; EGER, hergun cok sayida oluyorsa, gerekir.
Bu konu ile eski hastalarim ( uyelerin) yazilarini okuyun. Tedavi olan var. |
|
![]() |
|
Hergun iki uc defa farkediyorum hocam. Bu ulke eeg cekerken cocuklari oldurebilen bir ulke biliyoruz. Bu riski alalimmi. Bu hastaligin belirtisi sadece bu silkelenme mi. Yani sira baska bir belirtisi yokmu.
|
|
Anne
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Riski alin, zira erken teshis edilip, tedaviye alinanlarda, duzelme olabiliyor.
|
|
![]() |
|
Hocam merhaba. Sorunum ile ilgili eski mailleri okurken bir şey fark ettim. Benimle aynı sorunu yaşayan bir annenin maili:
''hocam mrb. 8.5 aylık kızımda ara ara tüm vücudunda titreme oluyor. birkaç saniye sürüyor. doktor tahlil istedi. b12 eksikliği çıktı. hemoglobin 11.2 b12 108 norogrizovim amp verdi. gün aşırı 3 amp sadece kırmızı olanını yarım amp yaptır dedi. yaptırmaya başladım. hocam titreme neden oluyor olabilir?'' ''B12 ile alakasi yok.. Igneleri bosuna yaptirdiniz. Eriskin seviyesi ile bebeklerdeki B12 seviyeleri farklidir. Ayricada, tek basina,uc kurusluk, B12 ampulu varken, o pahali olan cinsi niye verildi acaba??? Eger; "titremeler" urperme seklinde oluyorsa, bu caglarda, olur, hicbir onemleride yoktur.IGNEYE RAGMEN DEVAM EDECEK... '' Hocam size butun samimiyetimle yazıyorum. Ben de sorumu sorarken böyle bir cevap alacağımı duşunmuştum. Fakat verdiğiniz cevap ile kaç gundur yıkılmış bir halde yaşıyorum. Inanamıyorum, yakıştıramıyorum. Benim sorumdaki tek fark; benim bebeğim erkek. Eski maildeki anneninki kız bebek. Yorumunuzu dört gözle bekliyorum. |
|
Anne
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yapilanlar; tamamen sarlatanliktir...
Cocuklarda; B12 Vitamin eksikligi olmaz. Yaslilarda, midede; "Intrensec Faktor" eksik oldugunda, (Pernisiyoz Anemi) de olur. EEG'yi cektirin. ILLAKI VAR DEMIYORUM!! Cocugu gormedigim icin, sizin anlattiklariniz ile belki olabilir diyorum... ZIRA; erken teshis cok onemlidir. Degil ise, sadece EEG masrafi ve eziyeti olur o kadar. VARSA, iste o zaman herseye deger. Kiz-Erkek farketmiyor.. Urperme ile olandan farki, urperme; sadece; idrar yaparken, uykuya dalarken, BAZEN olur. Devamli ve durup-dururken olmaz.. Sizinkisi, (sizin anlatmaniza gore) daha sik oldugundan, suphe VAR.. Zaten, SUPHE, oldugundan EEG cektiriyoruz... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Ara 2014 Saat 23:10 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|