|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Ponk ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Tem 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Ara 2014 Saat 22:09 |
Merhaba Kadir Bey,
Büyük oğlum (51 aylık, 19 kilo, 110 cm) ve ardından küçüğüm ve ben bitmek bilmeyen griplerle boğuşuyoruz. Yaklaşık 3 aylık süre içinde 5 grip geçirdik ki, biri 5 hafta sürdü. Abartısız grip aralarında bir günlük hastalıksız boşluklar var sadece. Oğlum anaokuluna gidiyor. Sizin ilk yıllar için hastalık uyarısını biliyorum. Ve ateş düşürücü dahil hiç ilaç kullanmıyorum. Geçen griplerin kimisinde karın ağrısı, kiminde ishal, kiminde de kusma oldu. Dün iki oğlumda ateşle boğuşurken uykularından şiddetli karın ağrısı şikayetiyle uyandılar (14 saat arayla). 1-bu durumda biz hep domuz gribi mi oluyoruz? Daha önce hastalığı geçirmemiz bağışıklık kazandırmaz mı? 2- çocuklar hasta olunca kucağımdan inmiyor ama öyle bile olsa ben gripleri hep ayakta geçirirken, şimdi onlar her hasta olduğunda hastalanıp, onlar gibi ağır geçirmem normal mi? 3- büyük oğlum bu sefer garip öksürüyor. Ardarda 5-6 sefer ve hep aynı şekilde. Sanki dejavu gibi. Aç olduğu ve istediği halde öksürmekten birşey yiyemiyor. Sanki geçen yılki maillerde bu tip öksürükle ilgili birşeyler okumuştum ama şimdi bulamıyorum. Grip tedaviniz dışında birşey yapmam gerekir mi? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119144 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Evet, Domuz gribi.. Domuz Gribi virusu, bu sene sekil degistirdigi icin, gecirenlerde hasta olacak, asi olanlarda.. 2015-2016 yili; "Grip asisi" bu yuzden COK ONEMLI OLACAK... Seneye herkesin asi olmasi gerekecek.
2- Dedigim gibi, vucudunuz bu seneki Grip viruslerini tanimadigi icin, bu sene agir geciriyorsunuz. 3- Grip icin anlattiklarimi uygulayin. Sokaga; Soguk havaya CIKMAYIN... |
|
![]() |
|
Ponk ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Tem 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba Kadir Bey,
Bu sefer grip çok ağır geçiyor. 51 aylık oğlum 6 gün, 35 aylık küçüğüm 7 gün boyunca 39-40 derece ateşli bir süreç geçirdi. Büyük oğlum 2 hafta okula gidemedi. İshal denecek sayıda değil ama çok cıvık kaka, gece uyandıran karın ağrıları, toplamda 1-2 istifra ve o 2 hafta boyunca günün % 75'i uykuda geçti. Büyük oğlumun iştahı yerine gelince hareketlendi ve bu hafta yeniden anaokuluna göndermeye başladım, sadece arada burun akıntısı ve öksürük var, günde 2-3 saat fazla uyuyor. Ama küçük oğlum dün yeniden ateşlendi. Zaten o daha kendine gelememişti, iştah yok ve fazlaca da hassas. Basit temaslarda bile vücudunun acıdığını söylüyor. Toplamda gripte bu 3. haftamız. Ben de bile ses kısıklığı ve burun tıkanıklığı devam ediyor. Sadece sizin tedavinizle devam ediyoruz. Küçük oğlumun 7 gün sürekli ateşinin ardından 5 gün geçti ve iyileşmeden tekrar ateşlenmesi normal midir? Aynı tedaviye devam değil mi? Zaman ayırdığınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119144 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kucuk olan, ikinci bir hastalik kapmis.. Agizda koku ve dilde pas yoksa, aynen Grip gibi devam edin.
|
|
![]() |
|
Merhaba Kadir Bey,
Aralıksız, cins cins gripler ailecek devam ediyor. :)( Artık okuya okuya bazı şeyleri sormadan uyguluyorum. Büyük oğlumda bir ay önce kulak ağrısı olmuştu, 3 gün illiadin kullanmıştım, geçmişti. Bir hafta sonra yeni bir grip ve ağrısız duyma kaybı olmuştu, 5 gün kullandım, duyması biraz iyileşti ama tam değil, burun tıkalı değil, akmıyor da... Yine de İlliadin kullanmadığımda serum fizyolojik yapıyorum. Son illiadinden bu yana iki haftayı geçti. Şimdi yine kulakta tıkanıklık arttı, ağrı yok, aralarda nadir öksürük ve hapşırık var, burun açık. Sorum şu: ilaç kullanmamak adına, daha önce yazdıklarınızdan bu tıkanıklığın kendi kendine de iyileşeceğini okumuştum, düzenli serum fizyolojike devam edip beklemeli miyim, yoksa her seferinde illiadin kullanmam şart mı? Sonsuz teşekkürler... |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sikayetlere bagli... Sundan emin olun, bu sekildeki durumlarda, ASLA kalici bir isitme kaybi olmaz. Kayip,hep; KBB'nin verdigi "kulak damlalari" ile olur.
|
|
![]() |
|
Anlıyorum, zaten bu sebeple çevremdekilerin baskısına rağmen artı bir ilaç kullanmıyorum. Gün içerisinde bazen biraz yüksek konuşmam yetiyor. Ama mesela ertesi gün arkasından yüksek sesle seslendiğimde duymuyor, elimle dikkatini çekiyorum, dudak okumaya çalışıyor sanki, sonraki gün yine şiddeti azalıyor. Kendisini iyi ifade eden bir çocuk; ağrısı yok eminim ama söylediğimi 4-5 kez tekrar etmemi istediği oluyor. Bu durumda serum fizyolojike devam mı etmeliyim, yoksa kasmayın bu kadar çocuğa eziyet olur mu dersiniz?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Aralarda, 3 gunluk; Iliadin damla kurleri uygulayin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|