|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
cancincon ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ara 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 28 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cancincon
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Ara 2014 Saat 10:41 |
Hocam Merhaba,
Oğlum 4,5 yaşında, 10 gün kadar önce kulak ağrısı nedeniyle kbb ye gittik orta kulak iltihabı dendi ve illiadin ile antibiyotik verdiler. Salı günü antibiyotiği bitti sabah kontrole götürdük kulaklar iyileşmiş ama 2 gündür ve özellikle dünden beri şiddetli öksürüğü var,gece neredeyse hiç uyumadık kustu, yoğun balgamı var. Kbb kulakların iyileştiğini ancak öksürük için çocuk doktorunun görmesi gerektiğini söyledi. Her zaman gittiğimiz doktordan farklı bir doktora gittik ciğerleri dinledi ve hemen bronşit dedi. Günde 3 kez ventolin şurup ile notta çiğneme tableti yazdı. Sizin sıkı takipçiniz olduğum için ventolini almadım bile , tableti ilk defa duyduğum için aldım meraktan astım hastaları için yazıyor prospektüsünde. Benim anlamadığım çocuk 2 kıştır (kreşe başladığından beri kış dönemi sürekli öksürükle geçiyor) ne zaman doktora gitsek bronşit diyorlar. Bir çocuk her ay bronşit olabilir mi? Öksürüğün boğazdan değil ciğerden gelmesi bronşit tanısı için yeterli midir? Bu durum çocukta kalıcı bir hasar bırakır mı? Verilen ilaçları kulllanmadığım için sürekli eşim, doktor ve aile büyükleri ile problem yaşamaktan da usandım artık:(
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118286 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kasten, Antibiyotik verildigi icin, ilk basta olmayan, Oksuruk problem yaratti..
O "farkli doktor"da, SAHTEKARLIGIN 2. SAFHASINA basladi... Goruyorsunuz, Turkiye'deki SAHTEKARLIKLARIN boyutunu... " -Bir çocuk her ay bronşit olabilir mi? -" Hayor olamaz, ama orasi;Turkiye!! Her oksurene;Astim, Bronsit veya Bronsiolit denir.. Bunlari yemeyen hastalara da; "Zaturre" tanisi konularak, gene abone edilirler.. En kestirme yol....... Oksuruk icin TURK doktorlarina gitmeyin... |
|
![]() |
|
cancincon ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ara 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 28 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cancincon
Teşekkür ederim hocam, İstanbul'da önerebileceğiniz çocuk doktoru var mı? Hangi durumlarda doktora gitmemiz gerekir genel bir bilgilendirme yapabilir misiniz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118286 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Oksuruk sikayeti ile gitmeyin.
ANCAK: Ates+ Solunum sayisi 40'in ustunde+ Agizda pis koku ve dilde pas oldugunda gidin. Eski maillere bakin. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cancincon
Hocam çok teşekkürler, öksürüğün şiddeti oldukça azaldı. Ancak geniz akıntısı ve balgam devam. Burnuna sürekli serum fizyolojik yaptığımız halde burnu ve genizi rahatlatamıyoruz. Bunun için yapılabilecek farklı bir şey var mıdır?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hastalik gecse bile, o "geniz tikanikligi" devam eder. Viruslerin o bolgedeki hucrelerde yaptigi tahribat duzelene kadar odem ve ona bagli sikayetler devam eder, Serum Fiz'e devam... Insallah, bu devrede yeni bir Grip almaz.. Alirsa, tekrar "su gibi bir akinti" ve yuksek ates olur..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cancincon
İnşallah hocam, teşekkür ederim.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|