Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - CIG SUT
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumCIG SUT

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118321
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: CIG SUT
    Gönderim Zamanı: 11 Ara 2014 Saat 17:58

Kullandigimiz sutlerin; mutlaka Pastorize veya simdiki yeni adi ile, "Ultra Pastorize (UHT) sutler olmasi gerekmektedir.
Amerika'da bile cig satilan sutler nedeni ile salgin hastaliklar da artis tesbit edilmistir...Turkiye'de Saglik isleri Allaha birakilmis oldugundan, bizde cig sutlerin ne gibi zararlar verdigi hususunda, hic bir bilgi yoktur..
Maalesef, bu "aptalca" uygulama, Turkiye'de bazi Prof.lar tarafindan ragbet gormus ve Pastorizasyon ve UHT aleyhinde bildiriler yayinlamislardir... Hicbir ilmi gercegi olmayan bu bildirilerin foyasi kisa surede cikmistir...

Sanki "Mamalar" imal edilirlerken; Pastorizasyon ve UHT tenikleri kullanilmiyormus gibi bir hava yaratilmis, halkimiz kandirilmistir.. Pastorizasyon esnasinda, "Proteinlerin anasinin agladigini" iddia eden Proflarin, mama hazirlanirken, hangi analarin agladigindan bi-haber olduklari ortadadir..
Asagida, bu konu ile ilgili bir makale vardir.

SAKIN CIG SUT KULLANMAYIN...


Outbreaks Tied to Raw Milk on the Rise

By Kelly Young

Edited by Susan Sadoughi, MD, and Richard Saitz, MD, MPH, FACP, FASAM


Outbreaks of illness tied to nonpasteurized milk have increased in the U.S. in recent years, with 81 outbreaks resulting in nearly 1000 illnesses and 75 hospitalizations from 2007 to 2012, according to a study in Emerging Infectious Diseases.


In over half the outbreaks, at least one child under age 5 years was affected. Campylobacter species were the most commonly implicated organisms overall.


The average annual number of outbreaks during this period was roughly quadruple the annual number in 1993–2006 (14 vs. 3). This increase occurred at the same time that more states decided to legalize the sale of nonpasteurized milk.


The authors conclude: "Legalization of the sale of nonpasteurized milk in additional states would probably lead to more outbreaks and illnesses. This possibility is especially concerning for vulnerable populations, who are most susceptible to the pathogens commonly found in nonpasteurized milk (e.g., children, senior citizens, and persons with immune-compromising conditions)."

Emerging Infectious Diseases article (Free)

Background: NEJM Journal Watch Pediatrics and Adolescent Medicine summary on AAP recommending against consumption of raw milk by children and pregnant women (Your NEJM Journal Watch registration required)


Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Ara 2014 Saat 18:02
Yukarı Dön
Eyolya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12 Mar 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 116
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Eyolya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2014 Saat 09:25
hocam, geçenlerde bir aktrisin (40'ından sonra sağlıklı yaşamla ilgilenmeye başlamış) Amerika'da çok süt tüketiliyor da n'oluyor belli bir yaştan sonra kemik erimesi mağduru oluyorlar,Amerika'da bu hastalık çok yaygın,demek ki süt o kadar işe yaramıyor gibi şeyler söyledi,ne dersiniz çok kıymetli hocam?
Eyolya'nın annesi
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118321
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2014 Saat 18:55
Ileri yaslarda, GUNESE CIKILMADIGI icin, kemik erimelerine daha cok rastlaniliyor....
1- Istediginiz kadar cok sut icin, eger, yeterli D-VITAMINI yoksa, barsaklardan Kalsiyum emilmez ve kemiklerden devamli kalsiyum sokulur.
2- Yeterli D-Vitamini alsaniz bile, yeterli Kalsiyum (yani sut) almiyorsaniz, gene kemiklerden Kalsiyum sokulur..
3- Gunde en az 500ml sut/sut mamulu gida alinacak, yaninda da yeterli Dvitamini alinacak...
4- Yaslilarda, yeterli Dvitami yaninda, sut icildigi zaman bile, kemiklerden daha evvelece olan "KALSIYUM" kayiplarI DUZELMEZ...Sadece; YENI KAYIPLAR ONLENIR...
Bu sebeplerle, cocukluktan itibaren, Dvitamini ve sut icimi muntazaman yapilmalidir ve kemik depolari Kalsiyum ile doldurulmalidir. Ergenlikten itibaren, kemiklere yeni kalsiyum yerlesmez.. Gidende geri gelmez.. Peynir, Yogurt, Dondurma da ayni isi gorur.

PEYNIR, bilhassa sut icemeyenler icin cok kiymetli bir gidadir...
1 kilo Peynir, 5 litre sutten yapildigi icin, 100gram peynir yemekle bile gunluk kalsiyum (500ml sut) alinir.

Bizim milletimiz zaten sut icmeyen bir topluluktur.. Koyden sehire goc ederlerken, yanlarinda Ineklerini getiremedikleri icin, Sehir'de, sute para vermek, bazilarina "Zor" gelmistir..

Burada gittigim "Jimnastik salonunda", ben 50kg ile calisirken, benim yasimdaki Amerikalilar, 100 kilolarin ustunde calisiyorlar ve hepsi benden uzunlar.. Adamlar, su yerine sut iciyorlar.. Zaten burada sut, bizdeki gibi 1 litre kutularda degil, GALON (4Litre)bidon ile satiliyor..
4 tane Alana, 5. bidon bedava...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Ara 2014 Saat 18:58
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.