|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mehmetinannesi ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ara 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmetinannesi
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Ara 2014 Saat 14:52 |
Merhaba Kadir Bey, forumla ilgili geçmişi ara ara okumaya çalışıyorum lakin bu konuyla ilgili ( ya ben bulamadım, ya da hiç sorulmadı)birşey bulamadım. Oğlum 44 aylık, 20 kilo, 112cm., doğduğundan beri genel olarak burun tıkanıklığı, geniz akıntısı, aşırı terleme şikayetlerimiz devamlı oluyordu. Forumunuzda da okuduğum kadarıyla bizim de yanlış tedavilere maruz kaldığımızı üzülerek görüyorum. Bu sene kreşte ilk kışımızı yaşıyoruz. Eylül başından beri hastalıklarımız bitmiyor, teşhis ve tedavileri buraya yazınca sizden alacağım cevabı az çok tahmin edebiliyorum. Şu kadarını açıklayabilirim, bu süreçte 2 kere beta ve laranjit teşhisi konuldu, hastalığı sırasında farklı şehirlerde olmam nedeniyle 3 farklı doktor gördü, 2 kutu agumentin ve 2 kere deposilin iğne vuruldu. Şu andaki durumumuz geçmeyen burun ve geniz akıntısı akabinde düzensiz gece uykuları, zaman zaman horlama, ağzı açık uyuma ve devamlı(doğduğundan beri diyebilirim) uykuya geçerken baş ve bele kadar olan bölümde aşırı terleme var. Şu an hiçbir ilaç kullanmıyorum. Tonimer baby burun spreyini günde 3-4 kere sıkıyorum, devamlı cold-mix kullanıyorum(eşim bu cold-mixden oldukça rahatsız, ara vermem gerektiğini ve uzun süreli kullanımın zararlı olabileceğini düşünüyor), ballı limonlu ılık su içiriyorum.(öksürüğümüz de vardı ama şu an için kalmadı diyebilirim)Son deposilin iğne vurulmasının üzerinden 3 hafta geçti. 2 gün önce gece kulağının ağrıdığını söyledi uyuyamadı fakat gündüz bir sıkıntısı yoktu. Ayrıca konu başlığı ile ilgili olarak yaklaşık 2 aydır oğlumun genellikle TV izlerken nefesini tuttuğunu gözlemliyorum. Bunu özellikle yaptığını sanıyordum ve üzerine düşmedim, ancak son zamanlarda sıklaşmaya başladı ve neden yaptığını anlayamıyorum. Gece uykusunda da özellikle hasta olduğu dönemlerde ara ara oluyor. Gece yaşanan duruma uyku apnesi veya geniz etinden kaynaklı diyebilirmiyiz bilmiyorum ama genel olarak bu konu hakkındaki görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kaziklanmissiniz... Bu yasta; Deposilin gerektirecek bir durum olmaz...
OLMASI ICIN: 1- Agizda; MUTLAKA:Pis bir koku ve dilde pas olacak 2- Mutlaka: Kusma-Bulanti olacak 3- Mutlaka; Strep-A Testi (+) olacak... Sakin Turkiye'de yapilan; "Bogaz kultirlerine" ITIMAT ETMEYIN... Birtek; Biruni, Buyuk, Duzen gibi islerini layiki ile yapan Laboratuvarlara guvenin... Gerisi, doktorlarla isbirligi yapan uckagitcilardir... Tarif ettiginiz uyku davranislari; Griplerde oluyor, onemli degildir. SAKIN: Turkiye'de konulan; "Uyku apnesi" teshislerine INANMAYIN... "Polysomnografi" cihazi kullanilmadan teshis KONULAMAZ...... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Ara 2014 Saat 18:48 |
|
![]() |
|
mehmetinannesi ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ara 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmetinannesi
Merhaba Kadir Bey,
Gündüzde yaşadığımız oğlumun nefesini tutması ve aşırı terlemenin nedenleri ne olabilir. Polysomnografi ile uyku apnesine ilişkin teşhis konulabileceğini belirtmişsiniz, gündüz yaşanan durum içinde geçerlimi? Cold-mix in uzun süre kullanımının herhangi bir zararı var mı?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1 Ampul; Dvit3 icirin, ara nefes almasi onemli degildir.... Ona "nefes tutma" bile denemez... Nefes tutmada; morarana kadar nefes tutulur..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|